He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Híres emberek, elképesztően furcsa bogarai

2016.07.10. 08:01 guma

Az Amerikai Egyesült Államok hatodik elnöke, John Quincy Adams  minden reggel meztelenül fürdött a Potomac folyóban, Leonardo da Vinci nem volt hajlandó aludni, Schiller rohadó almákat tartott az íróasztalán – furcsa szokásaik voltak, az bizonyos – írja a Múlt-Kor.

John Quincy Adams minden egyes reggel megejtette a fürdését, az időjárási viszonyoktól teljesen függetlenül, meztelenül. A pletykák szerint Anne Royall újságírónő egyszer ellopta a férfi ruháit a partról, és csak azután volt hajlandó visszaadni, hogy a politikus válaszolt a kérdéseire.

Az ihletért mindent!

A hideg vizet szerette Miguel de Cervantes, a Don Quijote szerzője is, amikor úgy érezte, nem elég kreatív, térdig hideg vízben áztatta a lábát.

Igor Sztravinszkij orosz zeneszerző minden nap fejen állással kezdte a napot.

Démoszthenész is a fejével volt elfoglalva, de kicsit másképp: gyakran hónapokon át csak feje egyik feléről nyíratta le a haját, hogy ne tudjon kimozdulni otthonról, és gyakorolja szónoki beszédeit.

Friedrich Schiller német drámaíró is fokozni akarta munkakedvét, ezért folyamatosan rohadt almákat tartott az íróasztalán, amik még barátját, Goethe-t is igencsak zavarták.

Benjamin Franklin  rengeteg időt töltött a szabadban, hiszen tanulmányozta a természetet. Reggelente főként egyedül, mert minden nap szeretett meztelenül odakint lenni néhány órát.

Az alvás fontos

Leonardo da Vinci egyáltalán nem volt hajlandó aludni, sőt: négyóránként aludt 20-30 percet, és ennyi.

Marcel Proust viszont gyakorlatilag az ágyban fekve írta meg Az eltűnt idő nyomában című művét. Miközben arról panaszkodott, mennyire megerőltető számára az írás, délután háromig ki sem kelt az ágyából.

Beethoven sem szeretett aludni, ezért kávéval tartotta ébren magát. Kávémániája volt, nemcsak saját maga főzte a kávéját, a kávésdobozból pedig minden alkalommal kiválogatott pontosan 60, szerinte megfelelő kávészemet, csak azokból készülhetett a napindító nedű.

Az őrültek

II. Vilmos német császár nagyon szerette a lovakat, és imádott lovagolni. Ennek ellenére igenis furcsa, hogy még az íróasztalánál is egy nyeregben ült.

I. Ottó bajor király kijelentette, hogy a kredencében szellemek laknak, s tanácsokat is adnak neki. Legutóbb azt, hogy jó egészsége megőrzése érdekében minden nap lőjön le egy parasztot. Mivel Ottó hallgatott is a szellemek szavára, a szolgák vaktölténnyel töltötték az uralkodó fegyvereit, az aktuális parasztnak pedig el kellett játszania, hogy meghal.

Hans Christian Andersen akárhová is utazott,  mindig hordott magánál egy kötelet, mert folyamatosan attól félt, hogy szállodai szobájában tűz üt ki.

Nikola Tesla fizikus rettegett a kerek tárgyaktól, így a környezetében semmi sem lehetett, ami kerek volt, még akkor sem, ha szállodában szállt meg – emellett arra is figyelt, hogy a szobájának száma osztható legyen hárommal.

http://lemon.hu/2016/05/21/13-hires-ember-akiknek-elkepesztoen-furcsa-bogaraik-voltak/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr58796632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása