He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Gyere velem: Costa Brava - Spanyolországba

2016.07.06. 08:01 guma

Costa Brava, a "vad part", az egyik legnépszerűbb spanyolországi üdülőhely csodálatosan szép, sziklás partjaival, és változatos településeivel. A Costa Bravát különösen vonzóvá teszi Barcelonához való közelsége, homokos tengerpartjai, kristálytiszta, kék tengervize, öblei, és középkori várai.

A kellemes idõjárás és a verõfényes napsütés vonzzák a világ minden tájárol érkezõ turisták millióit. Évi 50 milliós turistaforgalmával az ország a világ elsõ számú idegenforgalmi hatalmává vált. Hihetetlen szépségû sziklás, meredek partszakaszok, apró öblök váltakoznak lenyûgözõ homokos strandokkal, melyekhez még hozzájárulnak a nevezetes látványosságok, helyi étel- és italspecialitások.
 
Látnivalók:
  • Barcelona - Észak-Spanyolországban, Katalónia fővárosa. Érseki központ és egyetemi város, egyben kiemelkedő európai kongresszusi centrum. Barcelona nyüzsgése és állandó lüktetése magával ragadó, kihagyhatatlan élményt nyújt a kultúra iránt érdeklődők és a szórakozni vágyók számára egyaránt!
  • Lloret de Mar - Costa Brava egyik legnagyobb és legkedveltebb nyaralóhelye. Több nyugodt, kevésbé zsúfolt, fürdésre is alkalmas tengerparti öble mellett az 1 km hosszúságú homokos strand előtt egy gyönyörű pálmasétány húzódik, melyet éttermek és kávézók tesznek hangulatossá.
  • Malgrat de Mar - Costa Brava és Costa Maresme határán. Barcelonától 60 km-re, L’loret de Martól 10 km-re fekszik. Központja a több kilométer hosszú, homokkal borított tengerpart mentén épült ki. A homokos tengerpartot helyenként kisebb tengerbe nyúló sziklás tarajok osztják hangulatos öblökre. A tengerparton épült sétány mentén számos szórakozóhelyet és bárt találunk, de a város sokkal nyugisabb, mint az éjszakai életéről híres Lloret de Mar.
  • Calella - Barcelonától 45 km-re kellemes tengerparti városka hosszú széles stranddal. Szellősebb elrendezésű és kevésbé zajos hely, mint Lloret de Mar
  • Figueres - Salvador Dali szülővárosa. Itt található a híres, elképesztő szépségű és gazdagságú és igen érdekes Dali Színházmúzeum, amit maga Dali tervezett.
  • Girona - 30 km-re nyugatra található a Costa Bravától. A csodálatos történelmi városba érdemes egy napos kirándulást tenni

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr188783906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása