He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Bajor kastélyok

2016.03.28. 08:01 guma

II. Lajos által építtetett hatalmas neogótikus Neuschwanstein kastélyt . Neuschwanstein Castle

Neuschwanstein kastély, Németország

A kastély építése 1896-ban kezdődött, tervezője Christian Jank, aki inkább színházi díszlettervező, mint építész volt. A megrendelő II. Ludvig Bahor király volt, akit a kastély befejezése előtt őrültté nyilvánítottak, ami elég sok mindent megmagyaráz.Neuschwanstein Castle Neuschwanstein architektúrája, elhelyezkedése és mérete is elképesztő, sőt kicsit őrült is. A Dél-Nyugat Bajorországban található robusztus sziklán álló kastély napjainkban az ország egyik legnépszerűbb turista látványossága.

Neuschwanstein Castle3

Hohenzollern Castle A Hohenzollern Hegy (855 m) tetején álló kastélyból gyönyörű a kilátás és maga az épület is lenyűgöző. A kastély körülbelül 50 km-re délre található Stuttgarttól, Baden-Württemberg tartomány fővárosál.

Hohenzollern Castle Ez a mesebeli kastély a porosz királyok és német császárok történelmi székhelye. Eredete a középkorig nyúlik vissza – a 11. században épült. 1423-ban teljesen lerombolták majd 1461-ben újjáépítették.Hohenzollern Castle

Burg Eltz Castle

Eltz Vára, Németország

Az Eltzi vár a kitűnő német várak másik nagyszerű képviselője. A Dél-Nyugat Németországban található lenyűgöző középkori épület tulajdonosa és lakója 800 éve ugyanaz a család. A vár jelenlegi tulajdonosa Dr. Karl Graf von und zu Eltz, aki az Eltz ház 33. generációját képviseli.

  A Schwannsee partján magasodik Hohenschwangaut ,melyet II. Miksa építtetett egy középkori lovagvár helyén. Itt nevelkedett a XIX. sz. egyik legrejtélyesebb személyisége, a későbbi bajor király, II. Lajos is. 

 A francia rokokót mintázó kecses Linderhof kastély. Kertjében található a Vénusz barlang is, ahol a király egykor Wagner zenéjét hallgatta.linderhof___v_nusz_barlangja.jpg

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr198410162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2016.03.28. 19:17:42

Hűha ezek kívül belül gyöngyszemek és szemet gyönyörködtetők:)
süti beállítások módosítása