He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Ma 52 éves lett Brad Pitt

2015.12.18. 07:00 guma

William Bradley „Brad” Pitt (Shawnee, 1963. december 18.) Oscar-díjas és Golden Globe-díjas amerikai színész, filmproducer. Pittet a világ legvonzóbb férfiai között tartják számon, magánélete a bulvársajtó kedvelt témája.

Pályafutása

Mielőtt sikeres lett, többek közt sztriptíz-táncosok limuzinos fuvarozásával, hűtők szállításával kereste kenyerét, illetve óriás csirkének öltözve reklámozta az El Pollo Loco étteremláncot. Az 1980-as évek végén olyan népszerű televíziós sorozatokban kezdett szerepeket kapni, mint a Dallas, thirtysomething, 21 Jump Street, Growing Pains és Head of the Class. Színészi pályafutását sorozatokban történő vendégszereplésekkel kezdte, legemlékezetesebb alakítását 1987-ben, a Dallas című sorozatban nyújtotta.
A nagy pillanat 1988-ban érkezett el számára, mikor megkapta első főszerepét a The Dark Side of the Sun című filmben. Azonban még mielőtt a film elkészült volna, polgárháború dúlta fel a forgatás helyszínét, Jugoszláviát, és a filmanyag nagy része egészen 1996-ig nem került elő. A film végül csak abban az évben jelent meg.

1991-ben vált ismertté a nagyközönség számára, a Thelma és Louise című filmben. Első főszerepeit a Folyó szeli ketté (1992) és az Interjú a vámpírral (1994) című filmekben kapta. Az 1994-es Szenvedélyek viharában című drámában Anthony Hopkins oldalán szerepel, ez az alakítás hozta meg számára az első Golden Globe-jelölést. 1995-ben a kritikusok dicsérték alakítását a Hetedik és a 12 majom című filmekben, ez utóbbi egy Golden Globe-díjat (legjobb férfi mellékszereplő-kategóriában) és egy Oscar-jelölést hozott a színésznek.

Az 1995-ös 12 majom című filmben nyújtott alakításáért a legjobb mellékszereplő kategóriában, 2009-ben pedig a Benjamin Button különös élete szerepéért, a legjobb férfi főszereplő kategóriában Oscar-díjra jelölték.
Pitt főszerepet játszott a Harcosok klubja című 1999-es kultuszfilmben, majd a 2001-es Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmiben (illetve annak későbbi folytatásaiban). A színész legnagyobb bevételi sikerét a Trója (2004) és a Mr. és Mrs. Smith (2005) című filmekkel érte el. Második Oscar-jelölését 2008-ban, a Benjamin Button különös élete címszerepéért kapta. A Quentin Tarantino által rendezett Becstelen brigantyk 2009 augusztusában került a mozikba.
Legújabb filmjei Az élet fája (írta és rendezte: Terrence Mallick), és a Michael Lewis könyvéből készült Pénzcsináló, mely két kategóriában (legjobb forgatókönyv és legjobb főszereplő) is elnyerte a New York-i filmkritikusok díját, melyet sokan az Oscar-díj előszobájának tartanak.

Érdekes, magyar vonatkozások

1989-ben akkori menyasszonya, Jill Schoelen miatt Budapestre utazott, de a lány elutasította őt egy rendező miatt. Az éjszakát egy pályaudvar előtti padon töltötte (feltehetőleg a Keleti pályaudvar előtt), majd amikor Jugoszláviába tartott néhány barátjához látogatóba, leszállították a vonatról, mert nem voltak rendben a papírjai.[7]

2000 őszén Brad Pitt Budapesten is megfordult, amikor Robert Redforddal együtt a Kémjátszma című filmet forgatták.[8] Budapest a filmben Kelet-Berlin díszleteit alkotta.

2011 őszén is Budapesten forgatott, a World War Z (Z világháború) című sci-fit,[9] melynek bemutatója 2013. június 27-én volt Magyarországon.[10]

Az utóbbi években a színész egyre többet foglalkozik társadalmi problémákkal és a humanitárius ügyek támogatójaként lép fel az egész világon.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Brad_Pitt


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr408181282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása