He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A mohó magyar államnak sem árt ez a vélemény, a görög események kapcsán

2015.07.08. 07:01 guma

Villák, jachtok, mesés nyugdíjak - Ezeket kellene elvenni a görögöktől!

A görögök évtizedeken keresztül a lehetőségeik felett éltek, az ország jóléte nem a gazdasági teljesítményének, hanem a különböző külső támogatásoknak, hiteleknek volt köszönhető, nyilatkozta a Berliner Tageszeitungnak Thilo Sarrazin, a Német Szövetségi Bank felügyelő bizottságának korábbi tagja, aki szerint drasztikus lépésekre lenne szükség ahhoz, hogy megreformálják Görögországot.

Az interjú fontosabb gondolatai:

  • Az elmúlt években zajló görög dráma a többek között Jean-Claude Juncker, Martin Schulz vagy Angela Merkel által követett stratégia kudarcának eredménye. Mostanra bebizonyosodott, hogy nem működőképes az, ha külső pénzügyi támogatásokon keresztül akarnak kormányokat irányítani, ráadásul a görögök példája lendületet adhat más országok szélsőséges pártjainak is.
  • A görögökkel nem feltétlenül az a probléma, hogy ne tudnának spórolni, egyszerűen arról van szó, hogy hiányzik a társadalomba vetett bizalom, sokan nem találnak kivetni valót abban, ha az államot vagy egymást becsapják, egészen addig, amíg nem rokonokról vagy barátokról van szó. Németországban ezzel szemben egyetértés van abban, hogy az ország csak úgy működhet, ha az emberek tartják magukat a közös szabályokhoz.
  • Sarazzin szerint az alábbi lépésekkel lehetett volna megreformálni Görögországot:

 

  • Az adóreform keretében az adóhivatalok élére megvesztegethetetlen vezetőket kellett volna kinevezni
  • Amennyiben kiderül, hogy mégis megvesztegetés történt, az az adott hivatalnok azonnali elbocsátásával jár, ráadásul 5000 euró jutalomban részesülnének azok az állampolgárok, akik egy megvesztegetést lepleznek le
  • Az állami hivatalok alkalmazotti létszámát 3 év alatt közép-európai átlagos szintre kellett volna csökkenteni, ami nagyjából az alkalmazottak felének az elbocsátását jelenti
  • Egy bizottság minden egyes nyugdíjasnál ellenőrizte volna, hogy az valóban életben van-e, vagyis jogos-e a kifizetés
  • A nyugdíjkorhatárt férfiak és a nők esetében is azonnal 65 évre kellett volna emelni
  • Német mintára ingatlan-nyilvántartást kellett volna létrehozni
  • Minden jacht- és villatulajdonos vagyonát a szabályoknak megfelelő adóbevallás beérkezéséig a birtoktárgyak értéke alapján kellett volna megbecsülni, és amennyiben az adókat az adózók nem fizetik meg, a birtoktárgyakat az állam elkobozza
  • Megállapodást kellett volna kötni Svájccal, hogy adja ki minden görög számlatulajdonos nevét és azt, hogy mekkora vagyont tart svájci bankokban



  • A mindenkori görög politikai vezetés azonban főként a gazdag görögökkel nem száll szembe, hiszen a hatalommal rendelkezők egymást védik, és ebből a szempontból a Ciprász-kormány sem kivétel, mert bár szélsőbaloldaliak, de mégis a társadalom felső rétegéhez tartoznak.

http://www.portfolio.hu/gazdasag/villak_jachtok_meses_nyugdijak_ezeket_kellene_elvenni_a_gorogoktol.216619.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Nálunk is nagy a baj, hiszen míg a holdudvar megkap mindent, a szegények és éhező gyerekek száma kiugróan magas. Az ígért 1 millió munkahely helyett megteremtett közmunkásoknál és a szociális hálóból kiesett embereknél már a létminimumot is titkolja az állam. Drágán megfizetjük az úri osztályunk megteremtését. Milliárdokkal támogatjuk a trafikost az állami földek "bérlőit", a  kaszinóst és nem sorolom a kegyenceket tovább, mert mint a király szórja a milliárdokat miniszterelnökünk aki simán elköltötte a jövő nyugdíját mikozben az oktatást, az egészségügyet szinte működésképtelenné és elérhetetlené tette azok számára akik az állam működésére az adót befizetik. Olimpiát rendezne (de szokás szerint nem szavazza meg?!), viszont nyakunkon az úszó VB és máris kibúvókkal manipulálják ennek a szabályos megvalósítását a személyre szabott törvényekkel...:

http://offforever.blog.hu/2015/06/26/kelet-europaban_a_magyar_munkas_fel_evig_csak_az_allam_fenntartasaert_dolgozik

vagy:

http://offforever.blog.hu/2015/04/29/az_eu_egyik_legmohobb_allama_magyarorszag

és itt a legfrissebb jelentés:

Erre szórja a pénzünket a magyar állam

Fontos kiadvánnyal jelentkezett az Eurostat (pdf), ez most arról szól, hogy 2013-ban milyen célokra költöttek a kormányok. A fenti ábra azt mutatja, hogy hogyan oszlanak el a magyar állam kiadásai (sárga) az összes kiadáson belül, mellette pedig az európai átlag (fekete). Az Eurostat egységes besorolás szerint nézte át az egyes országok tavalyelőtti költségvetését, abból jönnek ezek az adatok.

Ha Ciprust nem számítjuk, akkor a magyar állam költi a legtöbb pénzt a saját magára: az összes kiadás 21 százalékát, a GDP tizedét.

Gazdasági beavatkozásokra (cégvásárlások, működtetés) csak Görögország, Szlovénia és Csehország költ többet a magyar államnál.

Szociális védelemre és oktatásra viszont elég keveset költünk a többi európai országhoz képest. Miközben Magyarország a kiadásai mindössze 9,5 százalékát fordítja oktatásra, addig ez a szám a cseh-lengyel-szlovák hármasban egyaránt 12-13 százalék között van. Egyelőre nyugdíjra is kevesebbet költ Magyarország az európai átlagnál, de a magyar lakosság rohanó elöregedése mellett nem valószínű, hogy ez túl sokáig fenntartható lenne.

Magyarország egyébként a GDP 50,1 százalékát költötte el, amivel az európai középmezőny tetején van. Ugyanez Csehországnál 42 százalék, Lengyelországnál 41,8 százalék.

A többi környékbeli országnál pedig még kevesebb: GDP arányos kiadások

Költségvetési kiadások a GDP százalékában.

Akit pedig érdekel az egész nagy táblázat a kiadások eloszlásáról, idemásoltam: eu tábla

http://444.hu/2015/07/07/erre-szorja-a-penzunket-a-magyar-allam/

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr757608160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orica Középföldi 2015.07.08. 07:24:39

Bakker, miért írod te is nagy m-mel a magyart? Iszonyú bántó a szemnek:)

guma 2015.07.08. 08:21:59

@Orica Középföldi: :)

bocs! igazad van. mentségemre, hogy a 66. variáció után maradt így. (szokás szerint,)nem figyeltem elégé :((((
süti beállítások módosítása