He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

A föld 20 legbékésebb országa

2015.04.19. 08:01 guma

Tudja melyek a legbékésebb országok a világon? 2007 óta minden évben összeállítanak egy globális béke Indexet ez az IEP index (Institute for Economics and Peace). A mérés kitért a nemzetek és a régiók nyugalmára, arra hogy a külső és a belső intézkedéseket miként élik meg az odalátogató és az ott élő emberek. Bár úgy tűnik, mintha a világ egyre kegyetlenebb lenne, mégis a globális béke Index rangsora szerint, van 20 békés ország a világon ami ezen a vonalon kiemelkedik a többi közül.

1. Dánia

Denmark

Dánia vezeti azt a listát amely szerint a legbékésebb ország a Földön, mert ez valóban egy biztonságos lakóhely. Még akkor is, amikor Koppenhága, Dánia fővárosa megszállás alatt volt a nácik alatt a második világháborúban, a harcokban nem vett részt. Dániában inkább úgy élnek az emberek, hogy inkább összpontosítanak a gazdasági kérdésekre, ahelyett, hogy fegyveres konfliktusokba részt vegyenek. Dán ember nagyon barátságos, nyitott és segítőkész.

2. Norvégia

Norway

Sokan nem számítanak arra, hogy Norvégia jelenik meg a listában a legbékésebb országok közt  a világon. Talán ez azért van, mert az Anders Behring Breivik tömeggyilkos, az országot nehéz helyzetbe hozta a világ ingerküszöbét átlépve. Persze, ez a rendkívüli esemény a norvégok büszkeségét is megtépázta, és értetlenúl álltak a történtek előtt. Mégis, a globális béke Index szerint Norvégia a világ egyik legbékésebb országa, és barátságos biztonságos hely ahol jó élni. Norvégiában törekednek a legmagasabb szintű emberi fejlődést biztosítani a világon, valamint a kormány Osloban mindig a béke prioritását minden tekintetben szem előtt tartja az ország érdekében .

3. Singapore

Singapore

Aktív tagja a nemzetközi közösségnek, ez a kis nemzet, Szingapúr. Soha nem látott biztonságot nyújt. A függetlenségét 1965-ben érte e, mint egy szuverén köztársaság. Szingapúr mindig koncentrált, arra,hogy létrehozza a társadalmi békés, gazdasági, szívélyes politikai kapcsolatokat minden országgal.
Részt vesz a különböző globális, egyoldalú és multilaterális szervezetek a nemzetközi együttműködésének előmozdításában az ENSZ mellett, a WTO (World Trade Organization). Szingapúr az egyik legbékésebb ország a világon, valamint a világ egyik leggazdagabb országa. Az emberölés és erőszakos bűncselekmények aránya alacsony.

4. Slovenia

Slovenia

Az egyik legszebb európai ország. Szlovénia is a legbékésebb országok közé került a világon. Ez az ország kapta a legalacsonyabb osztályzatot finanszírozása szerint az ENSZ békefenntartó missziókban, de a helyi, számos rendőrség és a biztonsági rendszerek miatt nem érzékelhető a bűnözés társadalomban. A globális béke Index, is úgy vélik, hogy Szlovénia megérdemli a helyét a listán mint az egyik legbékésebb országok a Földön. Sőt, a csodálatos városok, mint Maribor és Ljubljana hemzsegnek a sajátos kultúrától, látnivalótól. Szlovénia egy fantasztikus utazási célpont.

5. Sweden

Sweden

Az egyik legszebb skandináv ország. Svédország fent található, a messzi északon Európában. Bár Svédország egyik legnagyobb fegyver exportőr Európában, az országban mégis alacsony szintű pl a rablás (csak 9000 évente), mint az Egyesült Államokban (mintegy 350.000 évente)! A globális béke Index Svédországot az egyik legbékésebb országok közé sorolta a világon, annak ellenére, hogy ez a világ egyik top fegyverexportőre. Különben is, Svédországban nem volt a háborúba, és nem vett részt semmilyen küzdelemben évszázadok óta.

6. Iceland

Iceland

Izland is az egyik legbékésebb ország a világon. kimarad minden konfliktusból a világon. Izland ritkán vagy soha nem kerül a búügyekkel címlapokra, még annak ellenére sem, hogy összeomlott az izlandi bank rendszer több évvel ezelőtt. Az ország maradt, egy csodálatos hely nyugalmával és csodálatos természeti szépségeivel. A turisták a világ minden tájáról jönnek Izlandra, hogy megtekinthessék a hatalmas gleccserek és a tomboló vulkánokat, valamint számos egyedi természeti és kulturális látnivalót, Reykjavikot, Izland fővárosát.

7. Belgium

Belgium

A globális béke Index  szerint, Belgium egyik legjobb és legnyugodtabb hely ahol jó élni Európában és a Földön. Európa szívében található, ez a kis ország, ami egy különleges helyt. Brüsszel, Belgium fővárosa ad otthont az Európai Unió és a NATO székhelyének. Belgium büszkélkedhet középkori városokkal. Gyönyörű városháza mellett, fenséges várak, és magával ragadó természeti szépség találhatók itt. Gyilkosság száma alacsony ebben az országban, annak ellenére, hogy Belgium megtapasztalta a válságot 2008-2011 időszakban.

8. Czech Republic

Czech Republic

Egy viszonylag új ország, a Cseh Köztársaság. A szovjet blokk összeomlása után,1989-ben jött a bársonyos forradalom és később a szakítás Szlovákiával. Miután Csehszlovákia szétválása, a Cseh Köztársaság nagyrészt koncentrált egy erős kapitalista gazdasági rendszer kiépítésére és egy stabil befektetési környezetre. 2009-ben a Human Development Index (HDI) rangsorolva a Cseh Köztársaságot, mint az ország a "Very High Human Development." Ismertté, leginkább a csodálatos főváros Prága tette valamint a lélegzetelállító természeti szépségei vonzzák a Cseh Köztársaságba a turistákat a világ minden tájáról.

9. Switzerland

Switzerland

A besorolás szerint IEP, a svájciak fenntartanak egy jól működő kormányzatot és nyílt politikai kultúrát. Szemléltető minősége az is, hogy, Svájc kapta a legalacsonyabb pontszámot a politikai instabilitás mérésnél. Ez is a világ egyik legbékésebb országa, ahol alacsony az erőszakos bűncselekmények száma. Bár Svájc semlegessége ismert, a regionális a nemzetközi és globális politikai kérdésekben véleményt formál erős diplomáciai kapcsolataival a különböző országokban és a világban.

10. Japan

Japan

Az egyik legelbűvölőbb országok kulturálisan. Japán harmadik legnagyobb gazdaság a világon. A második világháború óta Japánban már nagyon békés, és a belső konfliktus is nagyon kevés valamint alacsony bűnözés is. Az ország a belső biztonság fenntartásának érdekében a békét, nyugalmat szavatolja. Japán egy békés, valamint lélegzetelállítóan gyönyörű ország érdemes felkeresni.

11. Ireland

Ireland

A gazdag történelmi helyszínek, csodálatos zöld legelők és barátságos emberek, ez nem meglepő, hogy Írország az egyik legbékésebb országa a Földön! Írország az átfogó mesés országban rengeteg oka idegenforgalmi! Gazdag irodalomtörténet, vár tetejű hegyek, Csodálatos tengerparti legendás vendégszeretetét, hogy Írország egy csodálatos hely a minden évszakban.

12. Finland

Finland

Finnországban tartják az egyik legbékésebb és élhető országban, amely nem híres harcos természetű. Finnországban még egy olyan ország, amely felöleli a kötelező polgári és katonai szolgálatot a fiatalok, és az ország egyetlen részesedése harcok óta részeként közös ENSZ-békefenntartó erők. Amikor beszélünk Finnország, akarom mondani a oktatás. Finnországban helyezi az oktatás középpontjában a szó szoros értelmében mindent. Finnország oktatási rendszer ötödik helyen a legjobb a világon.

13. New Zealand

New Zealand

Minden évben 2007 óta, az Institute for Economics and Peace rangsorolta Új-Zéland egyik legbékésebb ország a világon. Egy kis százaléka a lakosság a börtönben, korlátozott katonai képesség, erős kapcsolat Ausztráliával és down-to-earth vendéglátás, Új-Zéland egy csodálatos ország, amelyben élünk. Ez egy olyan ország, a természetes szépség, változatos tájak és érdekes bennszülöttek. A látogatók a világ minden tájáról jönnek New Zealand megtapasztalni masszív táj, lélegzetelállító hegyi gleccserek, fantasztikus strandok és fantasztikus geotermikus és a vulkáni tevékenység. Az ország is híres, finom borok és vannak nagy számban szőlőfajták ültetett egész Új-Zéland. Tehát, ha egy nagy borbarát, akkor feltétlenül látogasson el Új-Zéland legalább egyszer az életben.

14. Canada

Canada

Miután az egyik legjobb életszínvonal a világon, Kanadában is az egyik legbékésebb országa a Földön. A lakosok mintegy 33 millió ember, mégis ez a második legnagyobb ország a világon területen. A tiszta és biztonságos városok, látványos díszletek és rendkívül barátságos emberek, Kanadában egy csodálatos és békés országban élni. A legnagyobb csapás ellen a béke pontszám Kanada az, hogy viszonylag nagy a katonai képesség, bár jelenleg nem vesz részt a konfliktust.

15. Austria

Austria

Ausztriában egy kis tengerparttal Dél-közép-európai ország, amely elnyeri a helyét a listán legbékésebb ország a világon az álláspontját a nemzetközi politikában. I. világháború óta, és a break-up az Osztrák-Magyar Monarchia és a második világháború, Ausztria megelégedtek azzal, hogy magáévá tegye a élet, a béke és a nyugalom. Sokan állítják, hogy Ausztria nagyszerű ország élni, és én személy szerint egyetértek velük. Végtére is, a világhírű üdülőhelye a lélegzetelállító Alpokban, és csodálatos kulturális központok, mint Bécs, azt hiszem, nem meglepő, hogy Ausztria a listán.

16. Bhutan

Bhutan

Az 2013 Global Béke Index (GPI), Bhután között is a 20 legbékésebb országa a Földön. A lényeg, Bhután változatlan maradt a nemzetközi és a hazai konfliktus az elmúlt 6 évben a GPI pontszáma 1.6 out of 5, 1 pedig nagyon alacsony. A jelentés az 22 mutató, a belső béke, valamint számos rendőrségi 100.000 lakosra, szinten érzékelhető a bűnözés szintje, a szervezett bűnözés, valamint a külső béke mutatók, amelyek magukban foglalják a katonai kiadások a bruttó hazai termék és a nukleáris és nehézfegyverek képességeit. Én személy szerint úgy gondolom bhutáni emberek békeszerető, és jól művelt. Plusz, Bhután büszkélkedhet rengeteg látványos attrakciók mindenki számára.

17. Australia

Australia

Ausztráliában egy szép és békés ország sem, mely a kulturális sokszínűséget, látványos strandok, rengeteg lélegzetelállító természeti szépsége, csodálatos állat- és barátságos emberek, csodálatos humorérzéke. Bár Ausztrália nagy ország, közel azonos méretű, mint az USA-ban, hogy van egy kis lakossága mintegy 20 millió, így van egy csomó lakatlan helyet érdemes felkeresni. Ausztrália alacsony bűnözési ráta, stabil politikai rendszer, a magas színvonalú egészségügyi ellátás és a jól karbantartott utakon, hogy ez egy biztonságos és viszonylag könnyű országban élni, vagy csak felfedezni.

18. Portugal

Portugal

Lehet, hogy meglepett, hogy tudom, hogy Portugália az egyik legbékésebb ország a világon, de ez az igazság. Az ország már tagja az EU-ban mintegy 26 év, és részét képezi az Európai Monetáris Rendszer és használja az egységes európai valuta. Portugália a világ 43. legnagyobb gazdasága szerint a Világbank és az egyik legnagyobb GDP-növekedési ráta az OECD országok között. Az ország az alacsony bűnözési ráta, nagy az életszínvonalat és a stabil kormány. Plusz, lenyűgöző homokos strandok, aranyszínű síkságok és lenyűgöző hegyek, évezredes örökségét és élénk városok, hogy Portugália az egyik legjobb hely, hogy él.

19. Qatar

Qatar

Szerint a globális béke Index Katar legbékésebb ország a Közel-Keleten és az egyik legbékésebb ország a világon. Erőszakos események nagyon ritkák ebben az országban, és a bűnözési ráta viszonylag alacsony a többi iparosodott országban. Katar az egyik legrugalmasabb és liberális ország a Közel-Keleten, ahol a nők számos joguk van, beleértve a munka-, vezetési és szavazati jog. Az ország átalakuló keretében a Nemzeti Vision 2030 elérni egy diverzifikált, fenntartható és fejlett gazdaságban.

20. Mauritius

Mauritius

Az GPI Report 2013, Mauritius egyik legbékésebb nép a világon, és azt is rangsorolták a legbékésebb afrikai országban. Az erős pontszám a sziget ország a GPI kiemeli a viszonylagos stabilitás a régió, és így tovább segíti elő, mint egy megbízható platformként vagyonkezelési szolgáltatásokat és ingatlan tervezés.

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr487077997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2015.04.20. 18:21:38

Na van köztük egy két hely ahová azonnal indulnék :)

guma 2015.04.21. 18:20:53

@Horizont: :))))

én se sokat töprengnék!

guma 2015.04.21. 18:21:50

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:

nekem a svédek bizonyítottak. szuper volt, igaz sem volt...
süti beállítások módosítása