He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

"Rosszlányok" Bécsben

2015.03.30. 08:03 guma

A magyar turisták túlnyomó része nem azért utazik Bécsbe, hogy az ottani "rossz lányokkal" kössön közelebbi ismeretséget, mindenesetre érdekes a 2011-ben életbe lépett bécsi városháza prostituáltakkal kapcsolatos intézkedése. becs_1205.jpg

Öt türelmi zónától eltekintve tilos lakott területen szexuális szolgáltatást kínálni Bécsben, engedélyeztetni kell a bordélyházakat és a kuncsaftokat is megbüntethetik. Az új törvény célja, hogy az utcáról a kapuk mögé szorítsák a prostitúciót.

2011. november 1-jén lépett életbe az új prostitúcióról szóló törvény Bécsben, amelynek betartását fokozottan ellenőrzi a rendőrség. Noha az első napokban csak figyelmeztetni akarták a törvényt megszegőket, már az első éjszaka negyven feljelentés és öt letartóztatás született.

Az új törvény egyértelműen megtiltja a prostitúciót az osztrák főváros lakott területein, ami alól csak öt, részben már kijelölt türelmi zóna a kivétel. A szabályszegők büntetése 100 euró, amely azonban akár a 700 eurót is elérheti, ha nem a helyszínen fizet a szexmunkás. Amennyiben a prostituált még egy óra múlva is ugyanazon a helyen áll, letartóztatják.

A törvény másik újdonsága, hogy a keresleti oldallal szemben is intézkedhet a rendőrség: aki tiltott helyen akarja nyélbe ütni az üzletet, az szintén helyszíni bírságot kockáztat.

Ezentúl új szabályok vonatkoznak a bordélyházakra és azokra a lokálokra is, ahol szexuális szolgáltatásokat kínálnak. Ezek nem lehetnek iskolák, kórházak és templomok közelében, nem szabad optikailag kirívóan megjelölni őket, az utcáról közvetlenül megközelíthetőnek kell lenniük és rendőrségi engedély kell a működtetésükhöz. A meglévő bordélyokat 2012 végéig kell bejelenteni a rendőrségen, az újak pedig nem nyithatnak meg az engedély kézhezvétele előtt. Aki mégis megpróbálja, az 7.000 eurós büntetést kockáztat, ráadásul a rendőrség azonnali hatállyal bezárathatja a törvényellenesen működő piroslámpás házakat.

A prostituáltak ugyanakkor több bürokratikus macerától is megszabadulnak a törvény révén. Továbbra is regisztrálniuk kell ugyan a rendőrségen, de már nem kötelesek bejelenteni, ha szabadságra mennek vagy szüneteltetik a tevékenységüket. Az újonnan regisztrálók tanácsadáson vehetnek részt, amelyet civil szervezetek tartanak, így már a kezdetektől fogva támogatást kapnak. A törvény kiemelten védi a fiatalkorúakat is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr537154029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása