He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A hír "igaz"

2014.02.07. 10:07 guma

Rákay: "Nincs ebben a pillanatban cenzori hivatal, hanem egyszerűen a főszerkesztők tudják vagy mondják nekik, hogy hol a határ"

http://fideszfigyelo.blog.hu/2014/02/07/rakay_philip_vegre_oszinte_volt

Hír TV-s szakértelemre volt szükségük

2014.02.07. 11:41

Pál Zsombor

A Forbes csütörtökön megjelent  számában öt oldalon keresztül kérdezzük a TV2-csoport két vezetőjét, akik 2013 utolsó napjaiban bejelentették: ők lettek a tévétársaság új tulajdonosai – ezt sokan kétkedve fogadták, másokat sejtve a háttérben. A több mint egyórás interjúból a nyomtatott változatban így is kimaradtak részek, például az is, amikor a Hír TV-től érkezett hírpolitikai főtanácsadó szerepéről kérdeztünk.

A december 23-án bejelentett adásvételre az eladó, a német ProSiebenSat1 adott hitelt, úgynevezett vendor loant Simon Zsoltnak, a csatorna vezérigazgatójának és Yvonne Dedericknek, az akkori pénzügyi igazgatónak, aki az új felállásban vezérigazgató-helyettes lett. A hír hallatán sokan feltételezték, hogy valójában Fidesz-közeli befektetők állnak mögöttük: erről és a részletekről olyannyira hosszan kérdezünk a lapban, hogy azt tényleg nyomtatva érdemes olvasni, szerezzenek egy számot! Nem minden nap vesznek magyarok kereskedelmi tévét.

A főbb sarokpontok: Simonék szerint az eladó szigorú kötelmektől megbéklyózott tőzsdei cég, a tranzakció pedig még nem zárult le, ezért nem állhattak elő eddig a részletekkel, így is nekünk mondták el eddig a legtöbbet. Jövőre már nyereségesek lennének (ez évek óta nem sikerült), és a terv fontos része, hogy terjesztési díjat szedjenek a kábeltévé-cégektől, évi úgy 6-8 milliárdot.

De arról is beszélgettünk, pontosan mi a munkája a 2010-ben, a választások után a Hír TV-től érkezett hírpolitikai főtanácsadónak, Pindroch Ferencnek. Ez így festett:

Forbes: Régóta foglalkoztat minket, mit csinál egy hírpolitikai főtanácsadó. Két dolgot tudunk elképzelni: hogy semmit, csak valakinek fontos, hogy legyen, a másik meg hogy csinál valamit. Mind a kettő riasztóan hangzik.
Simon Zsolt: Tanácsadóként segíti az aktuális műsorokért felelős kollégák munkáját.

Forbes: Hogyan segíti? Milyen szakértelmet hozott a Hír TV-től, amit onnan kellett idehozni?
Simon: Ezt azok a kollégák tudják megmondani, akik napi szinten dolgoznak vele.

Forbes: Vagy aki fölvette.
Simon: Mi tudtuk, hogy milyen céllal vesszük föl. Azzal a céllal kívántuk felvenni, hogy minden olyan kommunikációs területen, ami politikai vagy kormányzati témát érint, olyan tanácsokkal szolgáljon, amelyek segítik a híreink kiegyensúlyozottságát.

Forbes: Amíg a kiegyensúlyozottság szó nem hangzott el, értettük volna a választ, és addig egy őszinte válasznak tűnt. Ha a kiegyensúlyozottság a cél, miért nem egy nyugati sajtót megjárt vagy közszolgálati veteránt vettek, aki nem a Fidesz házitévéjének tartott csatornától érkezik?
Simon: Nagyon kevés olyan szereplő van a piacon, aki ilyen jellegű tapasztalattal bír.

Forbes: Kiegyensúlyozott tapasztalattal, vagy olyannal, mint a hírigazgató?
Simon: Nem hírigazgató, hírpolitikai főtanácsadó. Fogalmazzunk úgy, hogy azzal a tapasztalattal, amire nekünk szükségünk volt a hírszerkesztőségben.

http://forbes.blog.hu/2014/02/07/egy_hir_tv-s_szakertelmere_volt_szuksegunk?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2014_02_07&utm_campaign=index

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr355803545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása