He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A készpénzfelvétel "trükkjei"

2014.01.08. 06:07 guma

Pórul is járhatsz az ingyenes készpénzzel: erre figyelj!

Január 20-áig lehet leadni az ingyenes készpénzfelvételre vonatkozó kérelmet, ha már februárban szeretnénk költségmentesen készpénzhez jutni. De mi lesz február 1. után, ha 150 ezernél többet szeretnénk felvenni vagy havi 2 alkalomnál többször szeretnénk készpénzhez jutni? megszűnik-a-visa-kártya.jpg

Gond lehet az ingyenes készpénzelvételből, ha havonta kettőnél többször vagy 150 ezer forintnál nagyobb összeget szeretnénk felvenni a számlánkról. A harmadik készpénzfelvétel már többnyire több száz vagy ezer forintba is kerülhet, de az is ugyanennyi lehet, ha átlépjük a limitet. Hogyan kerülhetjük el a plusz költségeket, mire kell odafigyelnünk február 1. után. A BankRáció.hu bankszámla összehasonlító oldala segítségével megnéztük, hol kerül a legtöbbe majd 151 ezer forintot vagy háromszor készpénzt felvenni.

Hogyan ússzd meg a plusz költségeket?

1. Ne vegyél fel túl kevés pénzt


Ha már túl vagyunk a két ingyenes készpénzfelvételen, akkor a harmadik sokba fog kerülni. Érdemes ilyenkor már csak a saját banki ATM-eket felkeresni, a fiókokat mindenképp kerüljük el. Kis összeg esetén a harmadik készpénzfelvétel a Raiffeisen Aktivitás vagy Mindennapok számlacsomagok esetén a legdrágább, saját banki ATM esetén is 546 forint. Ha nem találjuk a bankunk készpénzkiadóit, akkor persze jóval többet is fizethetünk.

2. Nagyobb összeget inkább utalj

Ha 150 ezer forintnál nagyobb összeg felvétele helyett inkább próbáljunk meg utalni. Előfordulhat, hogy egy nagyobb összeget kell felvenni számlánkról, például előleg kifizetésére, de ilyen esetben az utalás sokkal olcsóbb lehet. Ha fél millió forintot szeretnénk felvenni, akkor a bank akár az első két készpénzfelvétel során is felszámolhatja a vaskos ATM használati díjat és a 150 ezer forint feletti összegre fizetendő tranzakciós díjat. A Raiffeisen DíjNullázó Plusz Számlacsomag esetén például félmillió forinthoz 2 100 forintért juthatunk hozzá, még az első készpénzfelvétel esetén is. Az utalás a legtöbb bankban még mindig csak néhány száz forint vagy 3 ezrelékes díj terheli.

3. Bátran használd a kártyádat

A legnépszerűbb számlacsomagok esetén még mindig ingyenes a kártyás vásárlás. Használjuk ezt bátran és részesítsük előnyben a készpénzfelvétellel szemben, hiszen így biztosabbak lehetünk abban, hogy a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvétel elég lesz, sőt a 150 ezer forintos limit is több mint elegendő.

4. Ne tarts magadnál túl sok készpénzt

Egyrészt veszélyes, a legtöbb lakásbiztosítás egyáltalán nem vagy csak korlátozottan fizet az ellopott készpénz után. A készpénz egyébként is költséges mulatság lehet. Jobb, ha bankban tartjuk a kisebb megtakarításunkat is, még akkor is, ha kisebb kamatot fizetnek csak a hitelintézetek.

5. Minden családtag számlájára kérd az ingyenes készpénzfelvételt


Házastársak közös számláira is vonatkoznak a törvényi kritériumok, vagyis maximum havonta kétszer vehetnek fel ezekről is ingyen pénzt 150 ezer forintig. Ha viszont a feleségnek és a férjnek külön számlája van, akkor máris duplán élhetnek a lehetőséggel. Sőt a 16. életévüket betöltött gyerekek is igényelhetik a kedvezményt.

http://www.penzcentrum.hu/ongondoskodas/porul_is_jarhatsz_az_ingyenes_keszpenzzel_erre_figyelj.1038816.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Itt kerül a legtöbbe a készpénzfelvétel Magyarországon

Van olyan bankszámla, ahol 1768 forintot kell fizetni a készpénzfelvételért. Kinek jön a legjobban a kormány ötlete?

Jön az ingyenes készpénzfelvétel. Január 20-ig nyilatkozni kell, hogy mely bankszámlánkról szeretnénk havonta akár két részletben, legfeljebb 150 ezer forintot felvenni. A BankRáció.hu kalkulátorának segítségével megnéztük, hogy mely számlacsomagokkal kerül most a legtöbbe a pénzhez jutás. Érdemes tehát sietni azoknak, akik az alábbi számlacsomagok valamelyikét használják.

Mivel az ingyenes készpénzfelvétel bármely automatára vonatkozik, az idegen ATM használattal kezdtük. Ha nem saját bankunk pénzkiadóját használjuk akár 1768 forintot is fizethetünk.


A saját banki ATM használat némileg olcsóbb, 1000 forint alá már az összes nagyobb bank befér. Aki meg akarja úszni ezeket a költségeket, annak december elsejétől bankjánál kell jeleznie igényét. Az igénylésre netbankon keresztül is lehetősége lehet az ügyfeleknek. Legkésőbb január 20-ig kell a kérvényt benyújtani azoknak, akik már február 1-jétől ingyen akarnak pénzt felvenni.

Pénzcentrum vélemény
Érdemes minél hamarabb bejelenteni az igényünket a bankunknál. Eddig kivétel nélkül minden esetben nagyfokú drágulás követte a bankokra kiszabott különterheket. Most sem várunk mást. És mivel várhatóan a legtöbben élni fognak a lehetőséggel, azzal veszítünk a legtöbbet, ha elmulasztjuk kérni a készpénzfelvétel ingyenességét. Jelen esetben tehát a kis és a nagy rossz közül választhatnak a családok. Hiszen csak rövidtávon lehet bárkinek is kedvező az ingyenesnek álcázott készpénzhez jutás, ami a megnövekedett készpénzforgalmon keresztül biztosan megterheli a gazdaságot és a banki rejtett költségek tovább szaporításával még inkább átláthatatlanná teszi a pénzügyi kiadásainkat.

http://www.penzcentrum.hu/ongondoskodas/itt_kerul_a_legtobbe_a_keszpenzfelvetel_magyarorszagon.1038313.html

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr225746048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása