He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Most mi van???

2013.08.22. 18:01 guma

Az első hír a híradóban (nézd meg lent!!!) és a Tárki kutatásából származó adat, amit ráadásul megerősített a KSH legfrissebb felmérése is szöges ellentétben van egymással! Jelenleg a KSH szerint 4,6 millióan súlyos szegénységben élnek hazánkban. Ez pedig jelzi, mennyire nem ők tehetnek a saját helyzetükről: a fél ország ugyanis nem lehet felelőtlen, rosszul gazdálkodó, képzetlen, legalábbis önhibájából nem. Nem lehet Fideszre vagy Orbánra hibájára fogni, ezt a szörnyű adatot, az ugyanakkor tény, hogy amikor a jobboldali a kormányrúdhoz került, még „csak” (ez is rettenetes szám) hárommillió szegényről szóltak a felmérések. 3 év alatt 50 százalékos növekedést elérni – úgy, hogy a gazdasági válság nem most robbant ki –, az már teljesítmény. Ez egyértelműen minősíti a kormányt. A híradó azonban mint látható csupa derű és csoda gazdasági állapotunkat tekintve... 

Tárki: az ország közel fele szegénységben él

A romák, az egyedülálló szülők és a legfeljebb általános iskolát végzettek helyzete a legrosszabb a Tárki felmérése szerint, ráadásul egyre nehezebb kitörni a szegénységből Magyarországon.

Mérhetetlen szegénység, a szegénység mérhetetlensége

Több útja-módja van ugyan a szegénység nagysága megmérésének, de a statisztikusok szerint a „nemzeti” adatok aligha hasonlíthatók össze. A szegénység „többdimenziós” és mindenütt változatos formákban nyilvánul meg. Bár látszólag módszertaninak tűnik a probléma, több annál.

Picsába fizetünk ennyi adót, ha nincs látszata? (Friss adatokkal)

Hogy van az, hogy ebben az országban az adókkal takarózunk, az a reggelink, ezt nézzük a moziban, és üdülni is adómatracokkal járunk a Balatonra, de valahogy mégsem látszik pozitív hatása országunkon? Elmagyarázom.

Ebben a cikkben 3 főbb témakört érintek, melyek alapvetően meghatározzák a lakosság gazdasági jólétének érzetét:

  1. Munkából származó jövedelem (ebből élsz), és az azt terhelő adók, járulékok
  2. Fogyasztási adó, más néven ÁFA
  3. Az ország összes adóbevétele (GDP-hez viszonyítva, hogy hasonlítható legyen más országokhoz)

Sokan már az alapfogalmaknál elakadnak. Tisztázzuk: Nettó munkabér: amit kézhez kapsz. Bruttó munkabér: adó-, járuléklevonás előtti munkabér. GDP vagy Bruttó hazai (össz)termék: az országban adott évben előállított, végső fogyasztásra szánt termékek és szolgáltatások összértéke.

És egy kis visszatekintő "a nem multik" miatt!!! Ekkora kamu szöveg folyamatosan...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr305471585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása