He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A hazugság nyílt beismerése, amikor magukat igen az embereket nem védik meg...- hírek, vélemények

2013.07.22. 08:04 guma

A minisztériumok védik a dolgozóikat a bankadó ellen

A többi állami alkalmazotthoz képest kitüntetett figyelmet kapnak, ha a bankszámlavezetésből származó pluszkiadások kompenzálásáról van szó. A pedagógusok viszont például perelniük kell, ha hozzá akarnak jutni a költségtérítésükhöz.

http://www.origo.hu/itthon/20130722-a-miniszteriumok-vedik-a-dolgozoikat-a-bankado-ellen.html

Ennyit térítést adnak a tárcák

Vidékfejlesztési Minisztérium                                50 000 Ft
Miniszterelnökség                                               30 000 Ft
Nemzetgazdasági Minisztérium                             30 000 Ft
Külügyminisztérium                                             20 000 Ft
Emberi Erőforrások Minisztériuma                          10 000 Ft
Belügyminisztérium                                               4 000 Ft
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium              2 000 Ft

A táblázat az alkalmazottaknak járó éves folyószámla-költségtérítést mutatja

A tárcák engedélyezett létszámát nézve a minisztériumok közel évi 90 milliót költenek a folyószámla-költségtérítésre. Ám ez az összeg akár a 100 milliót is meghaladhatja, mert a mintegy 600 főt foglalkoztató fejlesztési minisztérium, illetve a félezer alkalmazottal magáénak tudó honvédelmi tárca nem válaszolt a térítés mértékét firtató kérdésünkre.

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/tizmilliokkal-vedik-a-bankadotol-a-tarcak-dolgozoit-2201693

Mindenkit ezalatt megalázz a hatalom:

270 ezer munkanélküli nem kap semmit sem

Pozitív rekordokat is hozott a legfrissebb munkaerőpiaci statisztika, ez pedig csak erősíti a korábbi hónapokban kialakult sejtéseinket, miszerint valami kedvező irányú változás kezdődik. Viszont még mindig igen magas a tartósan munkanélküliek, illetve az ellátás nélküliek száma.

http://www.mfor.hu/cikkek/Negy_es_fel_eve_nem_volt_ilyen_keves_allastalan.html

UBORKASZEZON

"Itt meg azért jönnek fajsúlyosabb dolgok is, mint például olyasmi, amit Die Zeit című német hetilap a magyar gazdaság helyzetéről közölt összeállításában jövendölt:  A kamattörlesztés csak Görögországnak és Olaszországnak jelent nagyobb terhet, a gazdaság bővülésének (A blogger kérdése: lemaradtam volna valamiről?) üteme pedig nem elég az adósság növekedésének megállításához.

"Tartósan alacsony gazdasági növekedés és növekvő adósság - ez Magyarország problémája" - írta a Zeit Online.
Egy elemzőt idézve hozzátették, hogy az ország könnyen államcsődbe sodródhat, ha gondok támadnak a nemzetközi pénzügyi piacokon.
Hát nem tudom, én a Vezér szónoklataiból arról értesültem, hogy csökken az adóssgállomány, de úgy látszik, a Vezér nem olvassa a Die Zeitet, vagy a Die Zeit újságírói nem hallgatnak Orbánt Magyarországon, mindenesetre van itt valami kis kommunikációs zavar.
Mindenesetre ezt nem csak a Die Zeit írja, hanem minden épeszű elemző, amikor szóba kerül az IMF vérbunkó kiebrudalásának híre, hiszen olyan ez, mint amikor a cirkuszi amatőr légtornász nagy pofával és még nagyobb ollóval szétvagdalja a védőhálót, majd felmászik a trapézra.
Érdekes, hogy a kormánypárti sajtóban még senki nem érdeklődte meg a mi kis artistánktól, hogy egy esetleges világpiaci forrásszűkülés esetén miként képzeli Magyarország finanszírozását, merthogy igen könnyen bekövetkezhet egy ilyen állapot, erre pedig a Vezérnek annyi ráhatása sincs, mint Julcsa néninek az ENSZ határozataira."

A lakhatási problémákra adott válasz lehet az ellenzék ellenszere a rezsicsökkentésre


"A kormányzat is felismerte, hogy a devizahitelesek problémájának megoldásában a szociális bérlakások kiadásával szerepet kell vállalniuk az önkormányzatoknak, továbbá a szociális szolgáltatásoknak a családok átmeneti otthonaiban való elhelyezéséve. Persze az önkormányzatok sem dúskálnak a lehetőségekben. A Nemzeti Eszközkezelő és az ócsai lakópark eddig jókora buktának tűnik"

http://tenytar.blog.hu/2013/07/18/a_lakhatasi_problemakra_adott_valasz_lehet_az_ellenzek_ellenszere_a_rezsicsokkentesre

A nemzet amely hagyta bedőlni a bankjait

"Sokkal kevesebbet hallunk Izlandról, talán már meg is feledkeztünk a 21. század nagy gazdasági válságának első európai áldozatáról. Miközben az euróövezet perifériárájól napról-napra aggasztóbb adatok érkeznek, Izland már csendben kifelé mászik a gödörből. A gazdasági növekedés 2011-ben meghaladta a 2.5%-ot, 2012-re 3% -os GDP növekedést várnak az OECD közgaszdászai, a munkanélküliség nem éri el a 6%-ot, a Fitch pedig még februárban felminősítette Izland hosszútávú adósságát."

http://sorkoz.blog.hu/9999/12/31/renegat_halaszok

El lehet menni: "Most szolgáljak fel itthon egy étteremben?"

Nóra hosszú hetek óta fesztiválról fesztiválra jár, jókat eszik, iszik és alszik. A szabadságát tölti itthon, de lassan megint rájön a mehetnék. A 30-as évei elején járó bajai lány az utóbbi éveket óceánjáró hajókon töltötte. Fogadkozik, hogy már csak egy, legfeljebb két szezont vállal. De tavaly is pont így gondolta. Magyarok százai járják az óceánokat, a jobb élet reményében. Nem egyszerű a sorsuk.

http://hvg.hu/gazdasag/20130719_az_oceanjaro_es_a_haborus_szindroma#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_7_22

A bankár elad - a kormány mit tesz?

Egy tulajdonosi pozícióban lévő vezető bankár ritkán megy ki az utcára tüntetni vagy tiltakozik hangosan a sajtóban, ha elégedetlen azzal, ami az országában történik. Lemond, vagy ha ezt nem tartja célszerűnek, inkább elad.

http://www.napi.hu/allaspont/a_bankar_elad_a_kormany_mit_tesz.559916.html

Csányi Sándor visszavonulhat

Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója az MNO szerint visszavonulásra készül, ezért értékesítette a héten a meglévő részvényeit. A portál szerint egészségügyi okai vannak a Csányi Sándor döntésének hátterében.

http://www.mfor.hu/cikkek/Csanyi_Sandor_visszavonulhat.html

A hazugság szövedéke

„Justinianus presztízsokokból folytatott rengeteg háborúja irdatlan pénzeket emésztett fel. A pénzszerzésben sem volt válogatós: egyszerűen megvonta a ’közalkalmazottaktól’ a korábbi illetményt, a községi adókat pedig saját magának utaltatta át.”

http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/316535_a_hazugsag_szovedeke

NESZE BIRKA, ITT A SZÉNA...


"A HVG.hu szerint „százezer családnak juttatna 20-30 ezer forintnyi pluszpénzt havonta a családi adókedvezménynek a KDNP javaslata szerinti kiterjesztése. A Fidesz rivális javaslata ennél kicsit szűkmarkúbb. Ha valamelyik variáció megvalósul, nagyjából plusz egy havi fizetés maradna a zsebében azoknak, akik eddig nem tudták kihasználni a teljes családi kedvezményt.
Összesen 250 ezer szülőt és gyermeket, illetve 100 ezer családot érintene a családi adókedvezmény kiterjesztésének KDNP által szorgalmazott ötlete – mondta a hvg.hu-nak Pálffy István, a kisebbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese.
A párt nagyjából másfél éve próbálja elérni a kormánynál, hogy azok is igénybe vehessék a gyermekeik után járó teljes családi adókedvezményt, akiknek az alacsony jövedelmük miatt nincs elég adóalapjuk a kedvezmény teljes kihasználására.” – írja a portál.
"

http://www.pupublogja.hu/

Mikorra lesz kém Bajnaiból?

„Jogrendszerünk fejlődése ma még nem tart ott, hogy egy szimpla egyéni képviselői indítvánnyal megszüntessük a Európai Bizottságot vagy feloszlassuk az Európai Parlamentet, de a kezdő lépéseket azért megtehetjük.”

http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/316429_mikorra_lesz_kem_bajnaibol

 Önfényezés felsőfokon

"Hazánk népessége jelentősen kötődik a mezőgazdasági termeléshez. Magyarországon egy agrárgazdaságban foglalkoztatott ember a 27 uniós ország átlagánál 53 százalékkal nagyobb területen gazdálkodik, csak az Egyesült Királyság, Dánia és Franciaország rendelkezik ennél kedvezőbb adatokkal. 2012-ben 15 ezer fővel növekedett a mezőgazdaságban dolgozók száma." (sajtóközlemény)

http://morgasjoga.blog.hu/2013/07/21/onfenyezes_felsofokon

Tündérmese újratöltve - Orbán-interjú a The Wall Street Journal-ban 

 Ha valakinek hiányzik Matolcsy György és "érdekes" nyilatkozatai, az most megnyugodhat: a magyar tündérmese folytatódik, mégpedig Orbán Viktor tolmácsolásában. Mikor már azt hittük nem jöhet rosszabb a miniszterelnök jobbkezének CNN-nek adott nyilatkozata után, a kormányfő a The Wall Street Journal-ban magyarázza kormánya bizonyítványát. Illetve nem csak hogy magyarázza, egyenesen büszkélkedik vele. A belföldön folytatott "Magyarország jobban teljesít" hadjárat a külföldi lap olvasóit sem kíméli.

http://tenytar.blog.hu/2013/07/22/tundermese_ujratoltve_orban-interju_a_the_wall_street_journal-ban

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr915418058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása