He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Személyes ügy?

2013.04.26. 10:04 guma

  Kocsis Máté személyes meccse is a Portik-ügy feltárása

Kocsis Máténak, a Fidesz kommunikációs igazgatójának személyes meccse is a Portik-Laborc-ügy feltárása, hiszen Józsefváros polgármestereként olyan ellenfelekkel vív politikai harcot, akik vastagon érintettjei a botránynak – értesült a PestiSrácok.hu. Nem véletlen tehát, hogy a parlament rendészeti bizottságának elnökeként Kocsis kardoskodott a legvehemensebben a lehallgatási jegyzőkönyvek titkosításának feloldása mellett, amióta januárban a Heti Válasz cikke nyomán lelepleződött a maffia és a baloldali irányítású titkosszolgálat közti bűnös összjáték.

PESTISRÁCOK.HU

Úgyhogy Drága Szocik, vagy benyelitek a Szabóbékát, meg a Jóváros Egyesületet – az Együttel való viszonyra majd idejében visszatérek – vagy nem nyertek választást. Velem nyerhettek, Komássyval sohaírta egy hete blogjában a „béka”, azaz Szabó Gábor,  a számos pártot megjárt józsefvárosi vendéglős vállalkozó, aki most a Jóváros Egyesület színeiben Kocsis Máté polgármesteri székére pályázik. Néhány nappal később pedig már azzal érvelt ugyanott, hogy ő maga Bajnai Gordon pártjának színeiben húsz százalékot érhetne el helyben,  és szövetkezve az vonakodó helyi MSZP-vel és a Demokratikus Koalícióval a Józsefvárosban legyőzhetnék a jobboldalt.

Csakhogy nem véletlenül halad olyan nehezen a helyi baloldali választási koalíció megkötése. A PestiSrácok.hu ugyanis úgy értesült, hogy az MSZP-t képviselő, egyébként szintén parádés múltú Komássy Ákost is aggasztják Szabó alvilági kapcsolatai. A Jóváros Egyesület meglepően grafomán, a blogjain és a Facebookon szinte óránként jelentkező elnökének magabiztosságát éveken át ugyanis nem más garantálta, mint Portik Tamás egykori személyi testőre, Sarkadi József.

jofiukundszabo

Szabó Gábor még mint Jófiú. Fotó: Magyar Narancs

Tudni kell, hogy a korábban az SZDSZ színeiben politizáló Szabó az előző kampányban Kocsis Mátét támogatta, sőt, Szabó ötlete nyomán állt fel  a Józsefvárosban (az új polgármesterként még gyanútlan Kocsis jóváhagyásával) a Józsefvárosi Városüzemeltetési Szolgálat keretein belül a Jófiúk Biztonsági Szolgálat. A keménykötésű, fekete terepjáróval közlekedő férfiak feladata az eredeti koncepció szerint az lett volna, hogy már megjelenésükkel is hozzájáruljanak a polgárok biztonságérzetének javításához a főváros bűnnel leginkább fertőzött kerületében. Csakhogy a dolog hamar a visszájára sült el, és a Szabó Gábor irányítása alá tartozó, a fotók alapján magát kommandós filmbe képzelő társaság egyre inkább egy ellenőrizhetetlen magánhadseregre kezdett hasonlítani, ezért Kocsis Máté és a kerületi vezetés végül a szervezet feloszlatása mellett döntött. Szabó Gábornak egyébként nem kizárólag emiatt kellett tavaly távoznia a Városüzemeltetési Szolgálat éléről, ugyanis hetvenmillió forint hiányt tárt fel a kerületi vizsgálóbizottság. Az ügyben nyomozás folyik. Szabó lakásán az elmúlt év végén házkutatást tartott a rendőrség.

De térjünk vissza ahhoz a történethez, amely 2008-ban a fővárosi, Liszt Ferenc téri Menza étteremben vehette kezdetét. Ott – mint ismert – Szilvásy György volt titokminiszter jóváhagyásával Laborc Sándor NBH-főigazgató tárgyalt az azóta már (egy hét ember meggyilkolása miatt folyó büntetőeljárásban) letartóztatott Portik Tamással. A hétfőn elsőként a PestiSrácok.hu-n közreadott lehallgatási jegyzőkönyv tanúsága szerint Laborc fideszes politikusok és polgármesterek lejáratására, gyanúba keverésére, körülöttük különféle korrupciós, vagy éppen szexbotrányok kreálására adott megbízást az alvilág egyik legveszélyesebb figurájának tartott Portiknak.

A Menza beszélgetés lehallgatási jegyzőkönyvében a 18. oldal közepén például az olvasható:

X (Laborc): Az is érdekes lehet még, Budapesten, vagy vidéken néhány olyan ember, aki benn ül valamilyen székben…

I2 (Portik): Polgármester?

X: Igen, aha polgármester

I2: De, hát… (tudjuk bizonyítani? –PS)

X: (…) Tudjuk bizonyítani. Na most itt van két különböző felület. Egy felület az, ami megáll a bíróságon, odáig a nagy része nem fog eljutni. (…) Nem ezt kell kitűzni célul.

I2: Szerintem sem, hanem olyan információ legyen az ön birtokában, amivel esetleg, hogyha nagy vehemenciával (nyomul egy fideszes politikus – derül ki a beszélgetés előző soraiból , PS) lehetőség van csillapítani.

X: Helyre lehet rakni a dolgokat adott esetben, tehát, vannak olyan, vannak köztes felületek, ahol megjelenik valami, újságban vagy bárhol, vagy valamilyen internetes fórumon.

I2: Mi az, ami még szerintem önt érdekli? Média, önkormányzat, bíró, ügyész.

X: Ez így.

Részlet a Menza étteremben lehallgatott beszélgetés jegyzőkönyvégől. X: Laborc Sándor, I2: Portik Tamás

Részlet a Menza étteremben lehallgatott beszélgetés jegyzőkönyvégől. X: Laborc Sándor, I2: Portik Tamás

A Menzában kötött megállapodás egyik beteljesülésének is tekinthető, hogy két évvel később egészen közel férkőzhetett egy fideszes vezetésű önkormányzathoz a Portik-vonal, hiszen a fent bemutatott és most a Bajnai-csapatot támogató Szabó Gábor még a nyolcadik kerületi városüzemeltetési cég vezetőjeként egyfajta parancsnokká nevezte ki Portik személyes testőrét, Sarkadi Józsefet a Jófiúk alakulatban. (A városüzemeltetési szolgálat működéséről szóló, Kocsis Máté utasítására készült vizsgálati jelentésben konkrétan szerepel is, hogy köztörvényes bűnözők jelentek meg a bűnmegelőzés céljából felállított szolgálatban.) Sarkadi ráadásul nem bírt a vérével, a szolgálatban összeverekedett járőrtársával, ami miatt most büntetőeljárás folyik ellene. A fent idézett blog tanúsága szerint éppen hétfőn tanúskodott a rendőrségen Sarkadi oldalán a bajnaista polgármester-aspiráns.

A PesiSrácok.hu úgy értesült, hogy a Portik-Laborc-ügy teljes feltárása a józsefvárosi esetben is elvezethet az igazság megismeréséhez. Emlékezetes, hogy Portik Tamás tavaly nyári letartóztatását az úgynevezett rendőrségi korrupciós botrány kipattanása és az annak nyomán indult büntetőeljárás előzte meg. Ebben az eljárásban gyanúsították meg többek között a diszkókirályként emlegetett Vizoviczki Lászlót, Portik Tamás régi „üzleti partnerét”. Bilincsbe verték és azóta is gyanúsítják továbbá Kalmár Tamás alezredest, a BRFK Közrendvédelmi Főosztályának volt vezetőjét is.

Még Kalmár tavalyi letartóztatását megelőzően egyébként rajtaütött a rendőrség a Szabó-Sarkadi-féle józsefvárosi biztonsági szolgálat járőrein. Úgy tudjuk, bejelentés alapján drogot kerestek a „Jófiúknál”. A PestiSrácok.hu  a témával foglalkozó következő írásában megkíséreljük kideríteni: volt-e szerepe Kalmár alezredesnek abban, hogy a hajszálpontosnak tűnő információ ellenére végül semmit nem találtak Sarkadiéknál.

jofiukmnsarkadijobb

Megható pillanat: A Portik személyes testőreként ismert Sarkadi József (jobbra, kopasz) a                                                                                                                        Jófiúk szolgálat  egyenruhájában egy hajléktalant segít az éjjeli menedékre. Fotó: Magyar Nemzet

http://pestisracok.hu/kocsis-mate-szemelyes-meccse-is-a-portik-ugy-feltarasa/

http://pestisracok.hu/a-laborc-portik-talalkozo-jegyzokonyve-a-ps-en/

Egy háttérember aki összehozta a Portik-Laborc találkozót

http://www.eszakhirnok.com/belfold/28367-a-portik-labanc-uegy-fszerepljenek-nje-a-gyurcsany-film-fszereplje.html

 

Belehallgatunk a Portik-Laboc felvételekbe

Nem állapítható meg egyértelműen, hogy a leirat és a hangfelvétel azonos. Egyetlen kormánypárti                                                                                                      képviselő volt jelen, aki idő előtt távozott. A jövő héten folytatjuk. Láttuk a neveket is. Érdekes.                                                                                                               Messzire vezet, időben is...
http://mandiner.hu/cikk/20130429_vadai_agnes_belehallgattunk_a_laborc_portik_felvetelekbe

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr355247838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása