He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Vogon gyarmat lettünk

2013.01.13. 13:29 Ayuamarca

Az iskolák államosítása kapcsán rájöttem, hogy a fidesz vezetése álcázott vogonokból áll. Nem is értem, hogy a szembeötlő hasonlóság eddig miért nem tűnt fel senkinek...

Nézzük, mit mond a Galaxis útikalauz a vogon fajról:

A Vogon faj egyike a legellenszenvesebbeknek a Galaxisban: nem kifejezetten gonoszak, de modortalanok, bürokratikusak; fontoskodóak és érzéketlenek. Kisujjukat se mozdítanák, hogy megmentsék saját nagymamájukat a Traal bolygó Mohó Bogárpattintó Fenevadjától, hacsak nem kapnak írásos utasítást három példányban, aláírva, beküldve, visszaküldve, várakoztatva, elveszítve, megtalálva, nyilvános vizsgálatnak alávetve, ismét elveszítve, végül három hónapra tőzeg alá temetve és gyújtósként hasznosítva. Ha italt akarsz kapni egy Vogontól, legegyszerűbb, ha ledugod a torkán az ujjadat. Ha fel akarod bosszantani, vesd a nagymamáját a Traal bolygó Mohó Bogárpattintó Fenevadja elé. 

És nézzük mi folyik a fidesz által állmosított iskolák környékén:

Egy kollégánk megvette a buszbérletét. Korábban ezt aláírtam, és a pénztár kifizette neki. Most az ilyen igényeket minden hónap tizedikéig kell összegyűjteni, és a tankerületnek továbbítani. Csakhogy egy kis keresetű tanár számára ez a késlekedés gondot fog jelenteni hónap végén. Mindennap van valami, amit alá kell írni, de nem tudjuk, hogy megtehetjük-e. - nyilatkozta egy iskolaigazgató.

---------

A tankerületi vezetők naponta több kérdést is kapnak az intézményvezetőktől, ám erre többnyire nem tudják a választ. Ők is felhívják a feletteseiket, és az eredménnyel egy-két napon belül visszatelefonálnak az intézményvezetőknek. Valóban nincs káosz az oktatásban, de azért nincs, mert az iskolaigazgatók mindent ugyanúgy csinálnak, ahogy eddig. Csakhogy ez már nem jogszerű, ezért a döntéseik miatt elvileg felelősségre vonhatók. Az esélye megvan, hogy mindenkit sakkban tartsanak. A korábbi igazgatók ma már nem dönthetnek például a beszerzésekről egyelőre egy bizonyos értékhatár felett sem. Ha tehát a tanárok dolgozatot akarnak fénymásolni, az igazgató nem adhat engedélyt másolópapír vásárlására.Somogyi László, az Oktatási Vezetők Szakszervezetének elnöke

---------

Az iskolában megy tovább az élet, elfogy a vécépapír vagy a kréta, el kellene vinni a postára feladni egy-két hivatalos levelet, a költségek már a KIK-hez tartoznak, ők viszont nem tudnak pénzt adni.  De egyelőre arra sem tud válaszolni, kinek is kellene elkészítenie a dolgozók adóigazolását, vagy kinek kellene jóváhagynia az adó-visszatérítési kérvényeket. - iskolaigazgató

---------

Ma kaptam 2 db kockás füzetet. Az utasítás alapján ebbe a két füzetbe kell beleírnunk a két db hálózati nyomtatónk használatakor a dátumot, a nyomtatás/fénymásolás tárgyát, az oldalszámot, a nevünket. Hónap végén a GAMESZ ezen füzetek alapján el fog számolni a KLIK-kel, hogy a 27 oldalnyi dolgozat nyomtatást fizessék ki nekik...
Ja, és felíratták a lapszámláló állását, innentől kezdve minden hónap elején le kell jelenteni, és ha nem egyezik a kockás füzet adataival (mert egy galád tanár elfelejtette felírni, hogy másolt 2 db gyakorló feladatot), akkor jaj lesz valakinek... hogy kinek, azt még nem tudom. És mindezt a 21. században. Nem tudom, hogy sírjak, vagy röhögjek, egyelőre egyszerre csinálom a kettőt.

---------

(...) a központi állami fenntartó - nem szívesen írom le e káosszal kapcsolatban Klebelsberg nevét - megtiltotta beosztottjainak, így jellemzően az iskolaigazgatóknak, hogy bármilyen ügyben nyilatkozzanak. Ha kérdéseket kapnak, arra majd a tankerület válaszol: legyenek szívesek az igazgatók a kérdéseket, és az általuk javasolt válaszokat eljuttatni a fenntartónak. Kérdés persze, hogy mikor tudnak válaszolni: az államtitkár szerint a tankerületek stábjának feltöltése az eredeti tervek szerint is január végére várható. És hát azt se felejtsük el, hogy az utasítás értelmében az említett falusi iskola igazgatójához esetleg a helyi újságtól befutó érdeklődésre is csak a járási központból, vagy ne adj'Isten még messzebbről érkezhet válasz.

---------

... január 8-án bejelentették, hogy az államosítás következtében az új szervezeti főnök (gondolom a KLIKK?) megtiltotta a szakkörök tartását. Az eddig virágzó szakköri élet helyett ezentúl csak az énekkar meg a gyógytorna lesz.

Matekrajongó másodikos lányom a vacsora asztalnál könnyekkel a szemében mesélte, hogy ő nem érti, hogy a matekszakkört is betiltották, mert "ezek nem tudják, hogy a matektől okosabbak lesznek a gyerekek?".

Erre mit lehet mondani...? Nem, tényleg nem tudják... Nem csak ezt, mást sem.

 

Források: Vastagbőr blog, KARD blog, Hintalólegeltető blog.

Szóval tényleg elég érdekes a hasonlóság. De lépjünk tovább, mit is tudunk még a vogonokról:

A természet erői közben sebes túlórába kezdtek Vogária bolygóján, hogy kijavítsák az előző mulasztásokat. Előálltak a Sziporkákkal Ékesített Zsilipfúró Rákkal, melyet a Vogonok felfaltak, miután a héjukat vasbunkókkal szétverték; lélegzetelállítóan karcsú és tarka, égre törő fákkal, ezeket a Vogonok kidöntötték, hogy megégessék velük a rákhúst; selyembundás, harmatos szemű, gazellákhoz hasonlatos lényeket kreáltak, ezeket a Vogonok befogták és meglovagolták. Szegények nem váltak be közlekedési eszközként, mert a gerincük azonnal eltört, a Vogonokat azonban ez nem zavarta abban, hogy rájuk üljenek. (...)

Megkísérelték, hogy műveltségre tegyenek szert; megkísérelték, hogy modort és társadalmi viselkedést tanuljanak, de a mai Vogon a legfőbb vonatkozásokban alig-alig különbözik primitív elődeitől. Minden évben huszonhétezer Sziporkákkal Ékesített Zsilipfúró Rákot importálnak, s azzal múlatnak el egy görbe éjszakát, hogy vasbunkókkal szétverik őket.

Nos, a fidesz pontosan ugyanígy viselkedik. Nem számít, mennyi kárt okoz, ha gerince törik, akkor is megcsinálnak az "egykulcsos" adótól a felsőoktatási "reformig" mindent. Ráadásul emeszempés korukban megszokták, hogy minden állami tulajdonban van, mindent a Pártbizottság irányít, most pedig egy modern demokráciát működtetve... ismét mindent állami tulajdonba vesznek, ismét mindent pártszinten döntenek el, még a falusi iskola krétavásárlását is.

És van itt még valami a Galaxis útikalauzban a vogonokról:

Semmilyen körülmények között se hagyd, hogy egy Vogon a jelenlétedben olvassa fel a verseit.

Ugyanis a vogonok imádnak verseket írni. Ilyesmit:

Ó, pirsönő morgolosta
Vizelevényeid mint a
többözös rejtjeméh hátán
a szederjes gennyekély.
Huss, fohászom száll feléd,
kedvelátos zümmögényem!
Abroncskodón körbesarj
suhogó pettyeleveddel,
mert szétmarcangolom takonybibircsókjaidat
pacagánycsökömmel, meglásd!

Hasonlítsuk ezt össze L. Simon László fideszes államtitkár alábbi szösszeneteivel:

vértócsában fekve találtak meg
éppen zenét hallgattam
tudatlan barmok öltek meg
akik nem tudtak táncolni
és büdösek voltak
még nálam is büdösebbek
(...)
büdös vagyok
meg kell fürdenem
kimosnom a seggemből az elmúlt három nap papírdarabjait
(...)
bevizeltem
akár egy disznó
a perzselés előtt
(...)
ondómban levő életenergiám
azonban nem tudtam rendesen szabályozni
állandóan ejakulációm volt
(...)
fejem rothadó bőrdarabra hasonlít
hamarosan elpusztulok
bűzlök
akár egy csillag alakú dögvirág
(...)
a szabványosítás veszélyeiről írtam tanulmányt
amikor találkoztunk
átfogott a lábával
megbasztam
a tanítója lettem
az lett belőle
amire vágyott
(...)

a hazai művészettörténet elfelejtkezett rólam
miközben én már párizsban báboztam
iskolát alapítottam
és egy röhögő törpét követtem
akivel szétbaszott zsidó kurvák seggéről készítettünk
gipszlenyomatokat

stílust és technikát váltottam
ősi szőtteseim
indiai tudományos kutatásaim emlékét dolgozták fel
ráadásul szerda esténként
nő voltam
és a vasárnapi matinék idejére
lombszoknyát húztam

És itt elfogytak a szavaim. Akkor már inkább a vogonok!

(A Galaxis útikalauz idézetei és a vogon vers Douglas Adams Galaxis útikalauz stopposoknak című regényéből származnak. Alább megtekinthető a regényből készült film.)

 

3 komment

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr545015299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ayuamarca 2013.01.13. 22:08:34

Van egy sci-fi ötletem, amit soha nem írtam meg. Arról szól, hogy testrabló idegenek kerülnek a Földre, úgy szállják meg a szerencsétlen földlakókat, hogy azok nem is tudnak róla. A megszálltak aljas, gonosz, érzéketlen, hatalommániás pszichopatákká válnak, és kivétel nélkül belőlük lesznek a politikusok.

Egyébként a párhuzam tényleg szembeötlő ott is, hogy "Megkísérelték, hogy műveltségre tegyenek szert; megkísérelték, hogy modort és társadalmi viselkedést tanuljanak, de a mai Vogon a legfőbb vonatkozásokban alig-alig különbözik primitív elődeitől."

Hát igen, egy mai fideszes potentát alig megkülönböztethető egy emeszempés téeszelnöktől.

Ayuamarca 2013.01.13. 22:09:34

@guma: és ha megnézed a Legfőbb Prostatikus Vogon Jeltzet, tényleg eléggé hasonlít orbánra...
süti beállítások módosítása