He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Lakott sziget - A betiltott film... - vagy csak egy oroszfilm ami nem közönség siker?

2012.10.14. 18:45 guma

A videó anyaga a "Lakott Sziget" első és második részéből van.
Magyarországon szinte teljesen ismeretlen a film !

A regényt ami alapján a film is készült 1980-as években Magyarországon is betiltották ! A film 2008-as és 2009-es de mai napig nincs magyar szinkron hozzá és nem is mutatták be a magyar mozikban, azt hiszem még dvd szinten se lehet kapni.
Véletlen lenne ?

De van más vélemény is : Persze totál betiltott film xD Szimplán orosz és senki nem támogatja őket "mert nem angol". Amúgy a film első része még simán nézhető darab.

Sok minden van ebben a kis videóban is, ami a mi VALÓSÁGUNKBAN PONT ÍGY MŰKÖDIK ! Titkos háttérhatalom - Teljes HAARP Elme-Kontrol és Elrejtett Tudás

"A regény a lényeg.
Nos, nem csodálom, hogy betiltották. Azt csodálom, hogy nem tiltják be most is. Ez a szöveg kegyetlenül görbe tükröt állít minden nem kommunista rendszer elé – a bolsevizmus elé is. Görbét, mely felnagyít az optimista vigyorba merevedett arcon minden hibát, pattanást, az optimizmus mögé rejtett fájdalomról árulkodó ráncokat…
Hogy a különféle nem kommunista rendszerek hivatalból gyűlölik ezt a könyvet, az tökéletesen érthető. De szeretheti-e ezeknek a rendszereknek az átlagpolgára, aki elé a szöveg ugyanazt a tükröt tartja? Szeretheti. Mert az embereket, egyenként fókuszba hozva, ha nem is menti fel bűneik alól, de áldozatként tételezi: rendszerük, a történelmük, az ezekből fakadó körülmények áldozataiként. Nem szokásom a túl sok spoiler: a történetről csak annyit, hogy Makszim Kammer, földi ember, a kommunista, űrjáró Föld embere, a Szabad Kutatások újonca egy számra ismeretlen bolygón reked. Ennek a bolygónak a történelmi fejlődése, a huszadik század végének a szintjén áll, és Makszim hajótörésének idejére a bolygó éppen csak két évtizeddel van túl a helyi nukleáris világháborún, társadalmai a túlélésért küzdenek. Csakúgy, mint a naív, idealista Makszim is, a furcsa Robinson az ő nagyon is lakott szigetén."

Közben meglett magyar felírattal, itt nézheted :   http://offforever.blog.hu/2012/12/02/egykor_nalunk_is_betiltott_sci-fi_regenybol_keszult

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr814848324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.07.03. 16:16:17

Több részletben megnéztem mindkét részt. Duplán durva. Az erőszakos jelenetek - annak aki látta mind a rambónegyvent - könnyedén, pulzus gyorsulás nélkül "fogyaszthatók".

A történet az viszont tényleg durva. Pedig az oroszoknak (újabban sajna nekünk is) igencsak szemfelnyitó lenne. Talán ezért nem vetítik. :-(

guma 2018.07.04. 10:35:04

@rdos:

nem szeretem az erőszakos filmeket, de a "történelmi" események boncolgatása más téma...
találhatsz is párat a napokban ilyen filmekből. némelyik igen csak sok tanulsággal szolgálhatna (a vége meg egyenesen döbbenetes felismerést adhatna) a ma emberének.
ilyen a "Z, egy politikai gyilkosság..."
de a reformációt sem volt egyszerű megemészteni...

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.07.04. 15:02:58

@guma: Igen, parádés kínálatod van. Van itt minden mint a búcsúban :-) Néha ha időm engedi elkalandozok nálad régi posztjaid között.

Ja és nekem is kedvencem a betiltott film, vagy betiltott irodalom. :-) Betiltott? Miket beszélek, hát hiszen nálunk cezúrája volt a cenzúrának a módszerváltás(unk) után, ahogy a művelt latin mondaná. :-)
süti beállítások módosítása