He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Rendőrgyilkos

2012.10.12. 16:15 guma

3__o__chevytom_bindberger.jpgFrissítés: http://offforever.blog.hu/2013/10/22/elkezdodott_a_rendorgazolo_pere

28-szor került szembe a törvénnyel Thomas B.

Nézd meg, mit nyilatkozott az egyik szemtanú a TV2 stábjának

Testével védte társát az ámokfutótól Imre (†34)

A zsaru társai meglőtték a sofőrt, akiről a rendőrség feltételezi, kábítószert fogyaszthatott. A nyomozást segítheti, hogy az egyik Hummer terepjáróból mobiltelefonon rögzítették az eseményeket.

Apátfalva – Egy gyorshajtó ámokfutó miatt kellett meghalnia annak a rendőrnek, aki csak a törvényt akarta betartatni egy luxusterepjárós csapat tagjaival. Négy német rendszámú Hummer száguldott csütörtökön kora délután Apátfalván át Nagylak felől: feltehetően egy erdélyi túrázást követően érkeztek a falu határába. A rendőrök itt már vártak rájuk, mivel a traffipax szerint a 43-as főúton túllépték a megengedett sebességet.

Áldozat. K. Imre (†34) motoros rendőr megpróbálta megállítani a gyorshajtó Hummerest

Egy szemtanú elmondása szerint két szirénázó rendőrmotoros kényszerítette megállásra a konvojt Apátfalva belterületén, az Ady Endre utcában. Egyikük odalépett a terepjáró mellé, hogy igazoltassa a sofőrt, amikor az megpróbált elhajtani. Az ámokfutó autós ráhúzta a kormányt a rendőrre, és elsodorta annak motorját. Társa, K. Imre (†34) ezt látva azonnal a menekülő Hummer elé dobta a motorját, ő pedig a testével próbálta megállásra késztetni a megvadult sofőrt. Úgy tudjuk, eközben a majdnem elsodort rendőr, illetve a traffipaxos autóból kiszálló kollégái azonnal tüzet nyitottak. Négy lövés el is találta el az osztrák férfit, aki ennek hatására sem lassított, és elgázolta K. Imrét.

Olyan erővel ütközött neki a több tonnás monstrum K. járművének, hogy teljesen maga alá gyűrte a rendőrmotort, az önfeláldozó rendőrjárőrnek pedig esélyt sem adott: olyan súlyos sérüléseket ejtett a férfin, hogy hiába szállították mentőhelikopterrel kórházba, már nem tudták megmenteni az életét.

Beszorult. A rendőr motorja beszorult a három tonnás terepjáró alá, a férfi autóval már nem tudott tovább menekülni (MTI/Kelemen Zoltán Gergely) - KÉPEK >>>

A megvadult Hummeres a gázolás után már nem tudott tovább menekülni. A rendőrök kirángatták autójából, és leteperték, megbilincselték, miközben szemtanúk szerint a férfi továbbra is agresszíven üvöltözve viaskodott velük, ráadásul a szemtanúk szerint kés, vagy hasonló vágóeszköz volt a kezében.

Kábítószert fogyaszthatott a a 34 éves osztrák férfi – közölte Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

A szóvivő elmondta: a vélhetően ópiát- és morfinszármazékok hatása alatt álló gázoló csütörtökön nem volt kihallgatható állapotban, várhatóan pénteken gyanúsítják meg. A férfival szemben a hivatalos személy ellen elkövetett emberölés bűntette merül fel, ami az egyik legsúlyosabban büntetendő bűncselekmény, 10-től 20 évig terjedő, de akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható érte. Emellett a közúti közlekedés veszélyeztetése is felmerül vele szemben.

Fazekas Géza beszámolt arról is, nagyban segíti a nyomozást, hogy az eseménysort a Hummer mögött haladó másik, ugyancsak Hummer terepjáróból mobiltelefonon rögzítették.

Órákkal a tragédiát követően is folyt még Apátfalván a helyszínelés, a faluba vezető utat a rendőrség minden oldalról lezárta, egy lélek sem juthatott be a településre. Az emberöléssel gyanúsított német sofőr társai megszeppenve ácsorogtak félreállított Hummerjeik mellett, miközben a rendőrség átvizsgálta a kocsikat.

Gázoló. Az osztrák Thomas B. rutinos Hummer-sofőr és szerelő, Facebook-oldalára kitett fotón is ilyen terepjárót vezet

Információink szerint kábítószereket, többek közt kokaint is találtak legalább az egyik autóban a rendőrök. A rendőrség őket is kihallgatta, de csupán Thomas B.-t, a közösségi oldalán ChevyTomként szereplő gázoló férfit gyanúsították meg emberölés bűntettével, ügyében a Központi Nyomozó Ügyészség jár el.

Vizsgálni fogják a rendőrök fegyverhasználatának jogszerűségét is.

 

Több tonnás szörny

A monumentális méretekkel rendelkező Hummereket kezdetben az amerikai szárazföldi katonaság használta. A már-már félelmetes katonai terepjárók aztán egyre gyakrabban jelentek meg az utakon is. A nagyjából 2 méter magas és széles, és közel 3 tonnás monstrum könnyedén maga alá gyűr bármilyen járművet. Erejét az is tükrözi, ha egy Hummer 60 km/óra sebességgel egy betonfalnak ütközik, a terepjárónak szinte semmi baja nem lesz, a fal azonban darabokra hullik.

Tuningolta a terepjárókat

A rendőrgázoló férfi Hummerjét a szélvédőfelirat alapján megtaláltuk egy Salzburg melletti szerelőműhely honlapján. A cég nem csak javítja a Hummereket, de kérésre tuningolja, át is építi. A Blikknek az egyik ott dolgozó azt mondta: a ChevyTomként ismert férfi jó ismerősük, de nem alkalmazott ott, Hummerje „reklámautóként" szerepel a cég weblapján. A tulaj, Johann Maringer pedig külföldön, Romániában van – vélhetően ő is a Hummeres csapat tagja volt.
 

K. I.

28-szor került szembe a törvénnyel a gyilkos hummeres

Apátfalva – Hírhedt osztrák bűnöző gázolta szándékosan halálra a motorosrendőr Kenéz Imrét (†34). Thomas B. eddig összesen már 28-szor került szembe hazájában a hatóságokkal. Többek között fegyveres rablásokért, és hivatalos személyek elleni bűncselekményekért.

Talán ezért sem véletlen, hogy miután gátlástalanul áthajtott a motorosrendőrön lőtt sebei ellenére is 15 percig harcolt a rendőrökkel. A zsaruk egyébként csütörtök délután összesen 13 lövést adtak le az őrült ámokfutóra, amiből végül négy ért célba.

Thomas B.-t pénteken hajnali egy órakor a szegedi klinikán próbálták kihallgatni a rendőrök, de nem tett vallomást, sőt, panasszal élt a gyanúsítás ellen. A férfit ennek ellenére előzetes letartóztatásba helyezték és pénteken délután átszállítják a tököli rabkórházba. Úgy tudni, az üldözésében résztvevő rendőrök összesen 13 lövést adtak le rá és a kocsijára, több golyó el is találta az osztrák férfit.

Mint már megírtuk, félhetett a lebukástól, ezért kezdett őrült ámokfutásba az osztrák rendőr gyilkos. Mostanra ugyanis már biztos, Thomas B. vérében ópiát- és morfin származékokat találtak. A gátlástalan sofőr bedrogozva, önkívületi állapotban hajtott át bivalyerős Hummer telepjárójával Kenéz Imrén

Thomas B. kegyetlen ámokfutását ráadásul a mögötte haladó társai végig mobiltelefonra rögzítették, így a felvételeken valószínűleg jól látszik, amint az önfeláldozó járőrt maga alá gyűri a több tonnás gépszörny. A felvételt a nyomozók lefoglalták.

A férfi hivatalos személy ellen elkövetett bűncselekmény miatt akár életfogytiglant is kaphat.

Mint arról a Blikk is beszámolt, csütörtök délután négy német rendszámú Hummer száguldott át Apátfalván. A rendőrök gyorshajtás miatt akartak intézkedni Thomas B.-vel szemben, ám ő sérelmezte, hogy meg akarják bírságolni és elhajtott. A civil rendőrautó utána eredt és erősítést kért, ekkor jelent meg a két motorosrendőr. A megvadult férfi először ráhúzta terepjáróját Imre társára, aki csak rutinjának köszönheti, hogy nem pördült ki azonnal motorjával. Imre ezért azonnal megelőzte a monstrumot és miután egy kereszteződésben letámasztotta motorját, feltartott kézzel állította meg a Hummer konvojt. A négy autó meg is állt, amikor teljesen váratlanul Thomas B. gázt adott és kíméletlenül áthajtott a rendőrön, majd esze veszetten menekült. Kenéz Imre olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás közben életét vesztette.

– A másik motorosrendőr és a civil rendőrautóban ülő társa ezután eredt a gázoló nyomába. Az üldözés közben több lövést is leadtak a Hummerre, ebből négy el is találta a vezetőt, aki súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett – mondta Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Az önfeláldozó járőrt posztumusz hadnaggyá léptettek elő, tiszteletére pedig a rendőrségi és katasztrófavédelem épületeire gyászlobogót tűztek.

Videóra vette a hummeres a rendőr halálát

2012-10-12 13:49:00
Apátfalva – Félhetett a lebukástól, ezért kezdett őrült ámokfutásba az osztrák rendőr gyilkos. Mostanra ugyanis már biztos, Thomas B. vérében ópiát és morfin származékokat találtak. A férfit pénteken hajnali egykor a szegedi klinikán próbálták kihallgatni a rendőrök, de nem tett vallomást. Délután átszállítják a tököli rabkórházba.

A gátlástalan sofőr bedrogozva, önkívületi állapotban hajtott át bivalyerős Hummer telepjárójával Kenéz Imrén (†34).

Thomas B. kegyetlen ámokfutását ráadásul a mögötte haladó társai végig mobiltelefonra rögzítették, így a felvételeken valószínűleg jól látszik, amint az önfeláldozó járőrt maga alá gyűri a több tonnás gépszörny. A felvételt a nyomozók lefoglalták.

A Hummer teljesen maga alá gyűrte a motorost

– Az osztrák gyanúsított még nincs kihallgatható állapotban, előzetes letartóztatását később indítványozza az ügyészség. Hivatalos személy ellen elkövetett bűncselekmény miatt akár életfogytiglant is kaphat a férfi.

Mint arról a Blikk is beszámolt, csütörtök délután négy német rendszámú Hummer száguldott át Apátfalván. A rendőrök gyorshajtás miatt akartak intézkedni Thomas B.-vel szemben, ám ő sérelmezte, hogy meg akarják bírságolni és elhajtott. A civil rendőrautó utána eredt és erősítést kért, ekkor jelent meg a két motorosrendőr. A megvadult férfi először ráhúzta terepjáróját Imre társára, aki csak rutinjának köszönheti, hogy nem pördült ki azonnal motorjával. Imre ezért azonnal megelőzte a monstrumot és miután egy kereszteződésben letámasztotta motorját, feltartott kézzel állította meg a Hummer konvojt. A négy autó meg is állt, amikor teljesen váratlanul Thomas B. gázt adott és kíméletlenül áthajtott a rendőrön, majd esze veszetten menekült. Kenéz Imre olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás közben életét vesztette.

Thomas B. a Facebook-os profilján büszkélkedett gyilkos erejű járműveivel (Facebook)
– A másik motorosrendőr és a civil rendőrautóban ülő társa ezután eredt a gázoló nyomába. Az üldözés közben több lövést is leadtak a Hummerre, ebből négy el is találta a vezetőt, aki súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett – mondta Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Az önfeláldozó járőrt posztumusz hadnaggyá léptettek elő, tiszteletére pedig a rendőrségi és katasztrófavédelem épületeire gyászlobogót tűztek.

Közben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi és jelen vezetői, dolgozói, közvetlen munkatársai fájó szívvel búcsúznak Imrétől. A rendőrség épületében egy emlékhelyet hoztak létre, ahol állandóan égnek a gyertyák. A police.hu-n pedig megjelent a nekrológ is.

 

Így emlékeznek kollégái az elgázolt rendőrre

"Főhajtás Kenéz Imre posztumusz rendőr hadnagy előtt
Mély fájdalommal és megrendült szívvel búcsúzunk Kenéz Imre szeretett munkatárstól.

Személyében egy szeretetre méltó, közvetlen, nyitott, barátságos és jó kedélyű egyéniséget ismerhettünk meg. Az élet minden területén becsülettel és szorgalommal helytállt. Erős lélekkel és határozott elképzelésekkel, mindig szerető szívvel igyekezett a lelkiismerete szerinti leghelyesebb döntések meghozatalára.
..

Munkakörében mindig kitűnt fegyelmezett magatartásával, rendkívül magas fokú hivatásszeretetével és a rábízott feladatok következetes, pontos teljesítésével. Rendszeresen képezte magát, sok időt fordított az elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítására, hogy munkáját minél magasabb színvonalon tudja végezni. Szakmai feladatait határozottan, az érvényben lévő jogszabályoknak, parancsoknak, utasításoknak megfelelően látta el. Szabadidejében szívesen sportolt, sok időt szentelt szeretteire, barátaira.

Blikk-információ/police.hu

Friss események, vjdeóval : http://index.hu/belfold/2012/11/19/konygazzal_fujhattak_le_a_rendort_gazolo_hummer_vezetojet/

http://hirek.msn.mainap.hu/itthon/maganak-kovetelt-orvost-a-hummeres-gazolo-41959

Frissítve ( 2012.12.12) a nyilvánosságra hozott teljes videóval :

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/hirtelen_elkoltott_16_milliardot_a_kormany_mire_ment_a_penz.539588.html

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr954835088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csávógyerek 2012.10.12. 21:30:20

Rettenetesen sajnálom az elhunyt rendőrt. Micsoda veszteség, és mennyire értelmetlen halál.

Úgy gondolom viszont, hogy a magyar rendőrségnek van tennivalója az ilyen helyzetekre alkalmazott protokolokat illetően.

Más országokban sokkal jobban védik a rendfenntartókat, és elképzelhetetlen, hogy egy motoros vagy akár egy autós rendőr a járművek elé kerülve próbálja megállásra bírni a szabályszegőket. Főleg egy Hummerekből álló konvojt.

Itt az USA-ban a nagyon jól felszerelt rendőrök évtizedek alatt kiforrt, igen szigorú protokollokat követnek. Százával vannak jó példák, amelyeket adva vannak készen, és könnyűszerrel átalakíthatóak lennének a magyarországi viszonyokra.

Ayuamarca 2012.10.13. 12:24:18

@Csávógyerek: Na erre nálunk nem kerül sor. Nem gondolod komolyan, hogy egy bűnözőkből álló politikai elit pont a rendőrséget fogja megerősíteni...

Horizont 2012.10.13. 16:22:47

@Csávógyerek:Nekem is ezen járt az agyam. Hagyta volna azt a böhöm nagy autót inkább elmenni. De egy motorral megállítani?
Nagyon sajnálom szegény rendőrt. Borzalmas tragédia. Értelmetlen!

Ayuamarca 2012.10.13. 23:24:20

@Horizont: nekem ilyenkor az is megfordul a fejemben, hogy egy ilyen többszörösen visszaeső bűnözőt, mint ez a Thomas B., a francért nem lehet már az elején simán csak agyonlőni egy bokor mögött, oszt annyi? Nem kell eltartani élete végéig, nem gyilkol, nem okoz több kárt.
Tartok tőle, hogy saját társadalmunk életképtelenségét mutatja ez a bűnözők irányába mutatott nagy emberbaráti szeretet.

Horizont 2012.10.14. 15:11:03

@Ayuamarca: Szerintem ez nem a társadalmunk életképtelensége. Be kellett lépnünk abba a táborba amelyik eltörölte a halálos ítéletet.Régen az volt a véleményem, hogy azért kéne a halálbüntetés mert szemet szemért...... mára ezt már másképp gondolom. Ugyanis az egy könnyű halál a rohadék patkánynak. Ha már nincs halál neki, jó lenne olyan büntetés ott benn élete végéig mint egy Gulág vagy mint most láttam a Nat: Geo-on Oroszország börtönei-t. Na az büntetés. De ami itt van? Tévé, könyvtár, konditerem. A halálbüntetés azért kéne mert vannak olyan szörnyszülöttek akik alkalmatlanok a földi életre ha kikerülnek netán akkor sem, és egyszerűen nincs helyük az életben. Kiiktatták magukat nekünk ezt csak befejezni kéne. Ennyi.

Ayuamarca 2012.10.14. 16:01:06

@Horizont: nem a magyar társadalomra gondolok itt elsősorban, hanem arra a társadalmi berendezkedésre, amelyik elvárássá tette a halálbüntetés megszüntetését. Ez olyan, mintha az immunrendszernek azt mondanád, hogy mostantól nem ölheti meg a beteg sejteket és/vagy betolakodókat, hanem tegye őket börtönbe. Abszurdum.

A halálbüntetést szerintem azért kellene alkalmazni, hogy ezek a rákos sejtek ne élősködjenek röhögve az egészséges szervezeten. Mivel alkalmatlanok normális életre, likvidálni kell őket. Ennyi. Ez nem elrettentés, nem megelőzés, nem büntetés, csupán az egészséges társadalom immunrendszere.

Az sem rossz ötlet, hogy dolgoztassák a rabokat, legalább addig sem élősködnek. Én csak bányában alkalmaznám őket, onnan elég nehéz meglépni, és ingyen lenne a szén, érc, minden. Támogatnám azt is, aki tanulni, fejlődni akar, minden segítséget megadnék nekik - a napi nyolc-tizenkét óra munka után. Mi is így csináljuk, a bűnözőknek miért legyen jobb...

Horizont 2012.10.14. 16:13:14

@Ayuamarca: Egyre jobb vagy ezekkel az oltári jó hasonlataiddal.Szenzációsak:) Komolyan! Egyetértek veled mindenben!

Magán mondat: Utólag is minden szépet és jót nevető, huncut, meleg barna szemű nagy fiadnak az első szülinapra:))))A 16-os mindent visz:DDDDD

Ayuamarca 2012.10.14. 16:19:20

@Horizont: Köszönjük! :)
Most már szépen totyog egyedül is. Lassan teszek fel frissítést, remélem a héten összejön annyi jó kép, amiből lehet válogatni.

bandika gazdája 2012.10.15. 21:22:41

@Ayuamarca: Igenám, de gondold el, Kaiser Edét símán felkötötték volna. Pár év múlva meg meglett a gyilkos. És sajnos ez nem egyedi eset!!!

Ayuamarca 2012.10.15. 23:22:22

@bandika gazdája: Ha Kaiser Ede egy többszörösen visszaeső erőszakos bűnöző volt, akinél esély sem látszott arra, hogy normális életet fog valaha élni, akkor mi itt a gond? Én ezekre gondoltam, és nyilván csak akkor, ha 100%-os a bizonyítottság.
süti beállítások módosítása