He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Mountain View - mert van ahol a munkából meg lehet élni. :)

2012.05.01. 08:06 guma

Érdekes dolgot olvastam (szokás szerint lemaradva a frissességéról, de talán nem árt tudni) "a" cégről, ezért ha nem bánjátok, körülnézünk "náluk"... Be kell vallani, hogy én ezt a várost sem kapcsoltam hozzá (sőt városnak sem gondoltam neve alapján). A híres Szilícium-völgyhöz Kaliforniában pedig végkép nem kapcsoltam. Név alapján sem a San Francisco öböl ugrik be, amit mindig is szerettem volna látni. Tudatlanságom, felszínességem nézzétek el. Hiába öreg vagyok, na!  Most pedig megkésve bár, de üdvözlöm az ott is dolgozó magyarokat (ici-pici irigységgel, de annál nagyobb büszkeséggel!)! Sok sikert lányok, fiúk!:)))))))

Mountain View az első város a Egyesült Államokban ahol teljes mértékben lefedett ingyenes vezeték nélküli internet található - melynek hozzáférési hálózatát a Google biztosítja.

Számomra több mint érdekes, (és sokat mond) hogy a 74066 lélekszámú városban 10000 embert foglalkoztat a Googlea (a Symantec 2793, az El Camino Hospitál 2224, a Microsoft pedig 2000-t -  ezek 2010-es adatok!).

A cégnek jelenleg 30 országban 60 irodája működik, de kezdjük is rögtön a Mountain View-i központtal, ami Kaliforniában, a Szilícium-völgyben található, olyan cégek és intézmények közvetlen szomszédságában, mint a NASA, a Microsoft, az Intel, az Apple, a Facebook vagy a LinkedIn. A külsős látogatók egybehangzó első benyomása erről az irodáról az, hogy olyan, mintha egy szabadidőpark, egy modern kutatóintézet és egy egyetemi kampusz frappáns ötvözete lenne, bár tegyük hozzá gyorsan, hogy funkcióját tekintve ez is egy munkahely. Abból viszont eléggé szokatlan, elég csak a masszázstermekre, a helyszíni wellness-központra, a végtelenített úszómedencére, a 17 étteremre, a játéktermekre, a strandröplabdapályára gondolni, vagy arra tekepályára, ami mostanában nyílik meg, közvetlenül az új dél-amerikai étterem mellett. Közismert, hogy a Google-nél a munkakörülmények korántsem mindennapiak. Az alkalmazottaknak masszázsszékeik, csúszdáik, magán kabinjaik vannak, minden amire csak szükségük lehet, sőt még annál is több. A munkaidejük egy része szabadon felhasználható és kiélhetik a fantáziájukat a Google programjaiban. A városban található a Computer History Museum mely otthont ad a legnagyobb és legjelentősebb gyűjteménynek a számítástechnika tárgyak világából a - világon. Számtalan neves cég található itt még ma is, de pár már elhagyta a völgyet.

Szép gondozott parkok mindenhol. A városnak (és a környező városokkal)  rendkívül jó tömegközlekedése van. A Downtown Mountain View Station a tranzit központja a város, amely összeköti az elővárosi vasutat, a helyiérdekű vasutat, a busz, és a privát transzfer rendszereket. A repülőtér több is könnyen elérhető a városból (, de van amelyik használata korlátozott - Moffet). Iskolái Kaliforniában jó helyezéssel büszkélkedhetnek. Magán iskoláit is jegyzik  (van több kétnyelvű is!) teljesítményük alapján.

képek forrása : http://maps.google.hu/maps?oe=utf-8&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a&q=mountain+view&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=0x808fb7495bec0189:0x7c17d44a466baf9b,Mountain+View,+Kalifornia,+Amerikai+Egyes%C3%BClt+%C3%81llamok&gl=hu&ei=zM2eT6DDIcrJtAaQ25RK&sa=X&oi=geocode_result&ct=title&resnum=3&ved=0CEgQ8gEwAg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr884479180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása