He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Elszabaduló indulatok

2011.11.27. 13:29 Ayuamarca

Hogy egy kicsit rontsam az amúgy sem túl jó hangulatot, hozok két cikket.

Ízelítő:

Szabad Riport:

"Nemrég egy budapesti Fidesz irodában pofozta le az ott tartózkodókat egy ember, tegnap pedig a független polgármester munkáját ellehetetlenítő, és a várost tönkretevő esztergomi fideszes képviselők menekültek rendőrsorfallal körülvéve a nyílt önkormányzati ülésről. Természetszerűen törnek elő a jogos indulatok, válaszul az államvezetés tevékenységére. Nem csupán a mostani diktatórikus intézkedések és sarcolások kerülnek díjazásra, hanem az elmúlt két évtized vetésének gyümölcsét arathatja le a politikai elit."

Index:

"Az eurózónában található brit nagykövetségek utasítást kaptak a londoni külügyminisztériumtól, hogy készítesenek terveket az ott élő britek átsegítésére az euró összeomlásán és az ezt kísérő tüntetési hullámokon - írja a Telegraph."

Nézzük a cikkeket teljes egészében!

Elszabaduló indulatok

Nemrég egy budapesti Fidesz irodában pofozta le az ott tartózkodókat egy ember, tegnap pedig a független polgármester munkáját ellehetetlenítő, és a várost tönkretevő esztergomi fideszes képviselők menekültek rendőrsorfallal körülvéve a nyílt önkormányzati ülésről. Természetszerűen törnek elő a jogos indulatok, válaszul az államvezetés tevékenységére. Nem csupán a mostani diktatórikus intézkedések és sarcolások kerülnek díjazásra, hanem az elmúlt két évtized vetésének gyümölcsét arathatja le a politikai elit.

Rohamosan csúszunk lefelé a lejtőn, aminek velejárói a szélsőséges indulati megnyilvánulások is. A kilakoltatásokra adott drasztikus és elkeseredett válasz, a saját élet eldobása, de várhatóak a végrehajtók, az intézkedő rendőrök elleni támadások is, vagy a kormánypárt tagjai (idővel akár minden politikus) elleni fizikai megnyilvánulások, támadások, lincshangulat.

Nem Szima Judittal, Dabasi Tamással, egyik vagy másik szervezettel lesz itt probléma, hanem a népharaggal. A tömegnek nem céljai vannak, hanem indulatai. Kezdetben reakcióként, célért, valamit követelve. Később a célok másodlagossá vállnak, nem marad más, csak indulatok kiélése, a harag tombolása. Az érzelmi-indulati alapokon állókat (egyén vagy tömeg) irányítani lehet – ahogy lehetett 2006. őszén is – ezért igyekszenek eltakarítani az arra képes személyeket, csoportokat, és nyilván a hatalomnak is van egy (vagy több) forgatókönyve arra, mit kezdjen a számíthatóan bekövetkező tömeg megnyilvánulásokkal.

A tömeg indulatai sokkal rosszabbak és drasztikusabbak lehetnek, mint egy-egy céllal rendelkező, hideg fejjel gondolkodó személy vagy csoport, szervezet ellenállása. Utóbbiaknak kitűzött céljaik vannak, rendezettségük, irányítottságuk és (jó esetben) morális korlátaik. A tömegnek csakis indulata van.

Az irányítók ezzel persze nem meghatározó és befolyásoló tényezőként számítanak, hanem mint körülmény, terelhető vagy akár felhasználható képlet. Gondolják, hogy a tömegindulat hozzájuk úgysem ér el, a többi meg beáldozható. Székház, irodák, helyi képviselők, párttársak.

Annak idején az Államvédelmi Hatóság sérthetetlennek és érinthetetlennek hitte magát. A nép kezébe kerülve még kínzás és akasztás előtt bevizeltek. Az ÁVH egy végrehajtó szerv volt, de a nép szemében a közellenséget testesítette meg. A közellenség ma az államvezetés. Az ebből a célból szabad témává tett cigánykérdés fej-fej mellett halad, és az etnikai feszültség robbanásával további súlyt kaphat, de korántsem biztos, hogy a cigányság elég lesz bűnbaknak – bár mindent megtettek ennek érdekében. Az ÁVH mintájára a rendőrség néppel való szembeállítása (melyre szintén alaposan kidolgozott munkaterv volt) sikertelen volt – nem számoltak azzal, hogy ez a rendőrség a nép része. A megosztott zsidóság alsó rétegei pont olyan közönyösek a politikai történéseket illetően, mint a magyarok, látványosabb szolidaritást az irányítókkal nem vállalnak, ezúttal rájuk sem húzható a vizes lepedő – az Athena Intézet és hasonszőrű társaik minden igyekezete ellenére sem.

Lehet itt letartóztatgatni, meggyilkolni embereket, a népharag ezúttal nagyon közel van, és korántsem biztos, hogy a kisebbik rossz lesz!

 

 

Bánfalvi Béla – Jövőnk.info

 

Európai lázadásoktól félnek a britek

Az eurózónában található brit nagykövetségek utasítást kaptak a londoni külügyminisztériumtól, hogy készítesenek terveket az ott élő britek átsegítésére az euró összeomlásán és az ezt kísérő tüntetési hullámokon - írja a Telegraph.

A lap arról ír, hogy miközben Olaszország egyre nehezebben jut hitelhez, Spanyolország pedig egy nemzetközi mentőcsomag igénybevételén gondolkozik, Nagy-Britannia miniszterei egyre valószínűbb forgatókönyvnek tartják, hogy megtörténik a korábban elképzelhetetlen, és felbomlik az eurózóna.

A minisztériumok ezért felkészülnek a legrosszabbra, és úgy kalkulálnak, hogy csak idő kérdése a közös európai pénz megszűnése.

A külügyminisztérium ezért adott nemrég utasítást arra a nagykövetségeknek, hogy kezdjék meg a felkészülést a legrosszabb eshetőségekre, így a görögországihoz hasonló folyamatos tüntetésekre és általános társadalmi elégedetlenségre is.

Emellett a diplomatáknak arra is fel kell készíteniük az eurózónában lakó több tízezer brit állampolgárt, hogy egy esetleges pénzügyi összeomlás elérhetetlenné teheti a bankszámláikat, így könnyen készpénz nélkül maradhatnak.

Szép kilátások egy szebb jövőre.

8 komment

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr873415103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2011.11.27. 14:20:23

Kétnevű lettél??:)
Félelmetes dolgok várhatóak.Elszabadulhat a poklok pokla is. És ahogy az írás is nagyon jól megírja a népharag kiszámíthatatlan.Mindent és mindenkit letarolhat.
Valamit ennyire szarul csináltak, hogy összeomlik minden? Nem a hazaiakra gondolok. Hanem a világ vezetőire? (??!!)
Én félek, mindenkit féltek akiket szeretek, és már azokat is akiket nem is szeretek.

guma 2011.11.27. 14:56:37

@Horizont: ez van! nekünk a gyomorszorító féltés marad, és a tehetetlenség... :)
valószínű, hogy mindenki hibázik, mindenhol. ez az élet. csak az a baj, hogy most sem a népet, az embert védik!
csak a tőke az érdekes...

ezen még hazai vezetőink is túltesznek, mert a gödör szélén sem gyerekeket etetnek hanem jutalmazgatnak, csapolják a maradék kasszát mindenhol orrba-szájba!
eszükbe sem jut felkészíteni az embereket kritikus időszakra, tervet sem készítenek, átsegítésükre ezen.
na ez a pofátlanság és arrogancia magas iskolája!

Ayuamarca 2011.11.27. 16:45:09

@Horizont: Na ja. A másik nicket törölhetem, ha valami gond van, de ez akkor is megmarad.

@guma: szerintem fel sem fogják, hogy gond van. Ők is úgy vannak, mint gyurcsány: hadd kiabáljanak, majd megunják és hazamennek. A baj akkor kezdődik, amikor hazamenetel előtt összevernek pár politikust is, hogy lenyugodjanak. És az elkövetők nem biztos, hogy csőcselék népség; lehet, hogy én is köztük leszek, mert úgy rühellem a "magyar politikus" nevű állatfajtát, hogy annál jobban semmit.

A cápa tudjátok honnan ismeri fel, hogy magyar politikust eszik? A pofáján a bőrt nem lehet elrágni, a segge tisztára van nyalva, gerince meg egy deka sincs...

bandika gazdája 2011.11.27. 19:16:10

@Ayuamarca: Pont valami ilyesmit makogtam tegnap vagy tegnapelőtt. Neked csak annyit mondok: Marcika. Semmi más nem fontos.

Ayuamarca 2011.11.27. 19:27:04

@bandika gazdája: pont ez az. Nem szeretném, hogy a gyerekem egy ilyen fertőben nőjön fel.

bandika gazdája 2011.11.27. 19:35:32

@Ayuamarca: Remélem nem így lesz, de nehéz már reménykedni.

Ayuamarca 2011.11.27. 20:33:55

@bandika gazdája: van tanárnő ismerősöm, a rokonságban vannak iskolás gyerekek. Amiket mesélnek, attól rosszul vagyok. Nem annyira szeretném ebben az országban iskolába járatni a gyerekem, de lehet, hogy még óvodába sem.

tokmányos 2011.11.28. 21:57:43

T. Ayuamarca 2011.11.27. 20:33:55 !Egy zenész barátom felesége mesélte a történetet, aki egy csepeli egészségügyi iskolában takarít. Most volt a hétvégén: Valamilyen apropóból buli volt a suliban.Tanárok, diákok együtt. A tanárok,tanárnők berúgva ,mint az állat. Szeretett volna már takarítani a haver felesége,és benyitott az egyik tanterembe,ott dugott két diák ...... (középiskolások) NO KOMMENT oké!
süti beállítások módosítása