He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Costa Rica : a viág legboldogabb országa...

2011.11.10. 08:02 guma

Costa Rica jelentése spanyolul „gazdag part”) a közép-amerikai kontinenshídon elterülő ország. Karib-tengeri és csendes-óceáni partvidékét keskeny síkság kíséri. Trópusi éghajlatú földjein jelentős a mezőgazdaság. Említésre méltó az ország kőolaj- és bauxitbányászata. A világ legboldogabb országa a „happyplanetindex” szerint.

A Csendes-óceánnal és a Karib-tengerrel hosszú partszakaszon érintkező ország Közép-Amerikában

Costa Rica fővárosa San Jose, itt vagy remek videófilm róla:  

https://www.youtube.com/watch?v=NVNgMYeFJJU   és   https://www.youtube.com/watch?v=-dn69mGRplU
Az ország a trópusi éghajlati övbe tartozik.Igen sok különféle állat- és növényfaj él ezen a földön. Az ország területének 23%-a védett valamilyen formában.agrárország. Az országban kávé-, banán-, kakaó- és cukornádtermesztés folyik.

Zöldséget nyersen nagyon ritkán szolgálnak fel, érdemes felkészülni rá, hogy a costa rica-iak minden megsütnek, amit lehet. Érdekesség, hogy a több mint 1000 km hosszú tengerpart ellenére a rákok, halak nagyon drágák, mert keveset halásznak, főleg importálják a tengeri ételeket.

A világ legnagyobb jade szobra itt található, Iglesia Las Mercedes Costa Rica legismertebb temploma, és egyike az ország legtöbbet látogatott épületeinek. Állítólag ellenáll a legnagyobb földrengéseknek is, ugyanis a kéttornyú épület vaslemezekből épült, ablakait öntöttvas keretek tartják.

A Poás vulkán krátere a világon az egyik legnagyobb ilyen képződmény.

Az ország egyik nemzeti itala a guaro, egy cukornádból készített brandyfajta, aminek íze ugyan nem sok van, de alkoholtartalma annál több. Ezen kívül szívesen isszák a fresco de frutas nevű italt is, amit leginkább úgy lehetne jellemezni, hogy egy kóla-víz alapon lebegő gyümölcssaláta. A turisták egyöntetű véleménye szerint nagyon finom. A helyi borokat viszont mindenképpen kerüljük el, mert a másnaposságnál nagyobb élménnyel biztosan nem fogunk gazdagodni, ha megkóstoljuk őket.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr633336685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marcellusca 2011.11.10. 09:01:05

Helló, Népek!

Mi újság van erre? :D

guma 2011.11.10. 09:23:43

@Marcellusca: szia! :)

sztrájk a köbön, vagy ciánozás?! DDDDD
látod alig bukkan fel valaki....

még Macinak is hiába pakolok idegelőt! :)
Conv kedvét a forosággal lohasztom. :)
Bandika gazdája eltévedt!:)
Apukát leköti a gyerek.. :)
Zöldszemű kislányunk szófukar lett! :)
valahol zenél a Zenészünk. :)
Arlequin és Wolf csak csavarog! :)
Donna szegény örlödik egyedül.. :)

csak Horizont és Mérnők állja a sarat! :)))))
Pimpalii felszívodott! :)

tokmányos 2011.11.10. 13:15:16

Szevasztok galambocskáim ! Piciny hangulatjavító a mai ínséges időkben.Egy régi ígéretemnek szeretnék eleget tenni. youtu.be/qSXtqbx6hJo Nem tűntem el, időnként benéztem hozzátok. (Nem lettem hűtlen)Majd mesélek.

Horizont 2011.11.10. 16:46:21

@tokmányos:
Szia te elveszett!!! Látom, hallom az a "fiatalember" nagyon mesterien püföli azt a dobot:)

tokmányos 2011.11.10. 18:51:54

T.Kedves Horizont Mamóka!Neked külön fogok küldeni egy nótát. Miskolc. Kicsit lejjebb laksz,de azért bele fér. Majd a Sweet Home Alabamát ,amit a 2010-es kerti bulin játszottuk, megemlékezvén egy mindenki által szeretett zenész társunkra, és a nóta végén zárásként,az utolsó gyerekkori barátomat,és piciny feleségemet fogod látni.Pista barátom fél évre rá itt hagyott.Félre téve a szomorú dolgokat ,a Timó lányom rendbe jött,sőt annyira,hogy terhes!Szerinted ki az apa? .....Igen, akivel 4-szer kezdték meg-meg újítva a kapcsolatukat. Nagyon boldogok végre.Később folytatom,természetesen a többi hölgynek is szóltak a jó híreim,és persze conv.-tól kezdve a többi férfi társamnak is.
süti beállítások módosítása