He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Kiderült: szép csendben gigaösszegű devizahitelt vett fel Kínától a magyar állam

2024.07.27. 07:20 guma70

A magyar állam egymilliárd euró összegben vett fel hitelt kínai bankoktól idén tavasszal, amelyet április 19-én teljes összegben le is hívott – derül ki az ÁKK frissített statisztikáiból, amelyben a költségvetés fennálló hitelállományát ügyletenkénti bontásban mutatja. A kötvénytartozásokat nem számolva ez az összeg a legmagasabb a magyar állam fennálló hiteltartozásai közül. A megjelölt hitelcél általános infrastrukturális beruházásokat takar, a kamatszint és a törlesztés ütemezése nem nyilvános, csupán annyit tudunk, hogy változó kamatozású, három éves lejáratú hitelről van szó. A devizaadósság aránya a magyar államadósságon belül ezzel kritikus szint környékére emelkedett.

Szólj hozzá!

Özönölhetnek az orosz és belarusz munkások Magyarországra

2024.07.27. 04:11 guma70

Szergej Ilnyickij / EPA / MTI

Július 8-tól már összesen 8 országból jöhetnek a vendégmunkás szabályozásnál lazább feltételekkel, úgynevezett Nemzeti Kártyával Magyarországra munkavállalási céllal – újdonságként az Oroszországi Föderációból és a Belarusz Köztársaságból is – írta a Forbes.hu.

Szólj hozzá!

Évente tízmilliárdokba kerül tárolni az Orbán Viktor által két éve teljesen feleslegesen vett földgázt

2024.07.26. 09:30 guma70

Drága gáz van a vezetékben | Fotó: Czeglédi Zsolt | Forrás: MTI/MTVA

 

Nemcsak a készlet különleges, de a vételi ára és a tárolásának a költségei is.

Szólj hozzá!

Azahriah a Puzsér-ügyről: Majka kiállásával a NER-t erősíti

2024.07.26. 07:30 guma70

Egyre többen nyilvánítanak véleményt annak kapcsán, hogy Ábrahám Róbert, a Pesti Srácok újságírója megütötte Puzsér Róbertet. Kedden a rapper-tévés Majka nyilvánított elég sarkos véleményt, a Facebookon kifejtve, hogy Puzsérnak „kijárt a lángos”, vagyis megérdemelte, hogy megütötték. Most pedig Azahriah lépett pástra az ügyben, aki az Instagramon fejtette ki véleményét.

Az énekes szerint „az a kültelki viselkedés, amivel Ábrahám reagált erre, húzza alá a legjobban, hogy a NER propagandistái messze nem egy új értelmiséghez tartoznak. Csupán felépített bábuk ők, akik az előre megírt narratívát szajkózzák unos untalan, és amivel elég komoly morális válságba taszították az országot.” Azahriah az ügyben megszólaló Majkának is beszólt a posztjában, mert, mint írja

„Az a tény, hogy Majka ezeket a közszereplőket megvédi, gyakorlatilag megerősíti a NER puszta létét, propagandistái munkáját és értékrendjük helyességét.”

Szólj hozzá!

„Ha a liberálisok idegesek, van értelme annak, amit csinálunk” – Orbán Balázs Tusványoson | 24.hu

2024.07.26. 04:08 guma70

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása