He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Megalakult Orbán Viktorék EP-frakciója, a Patrióták

2024.07.08. 18:30 guma70

A Patrióták Európáért frakció alakulóülése Brüsszelben (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magában; céljuk, hogy változást hozzanak az európai uniós politikában – jelentette be Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően hétfőn. A politikus elmondása szerint a Patrióták Európáért az Európai Parlament harmadik legnagyobb frakciója lett és a legnagyobb hazafias pártcsoport, amely valaha létezett az uniós parlamentben. A frakció létrejöttével egyidejűleg megszűnt az Identitás és Demokrácia csoport, amely az elmúlt öt éves ciklusban tömörítette a szélsőjobboldali képviselőket.

Valamivel több mint egy hete jelentette be Orbán Viktor, a Fidesz, Andrej Babis, a cseh ANO és Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke, hogy új EP-képviselőcsoport megalakítását tervezik és ehhez gyűjtik a tagpártokat. Hamar jelentkeztek is a pártok szerte Európából, így az alakuló ülésre már 12 országból 84 képviselő gyűlt össze, ami messze meghaladja a frakcióalakítás minimális feltételeit, amely 23 képviselő hét különböző országból. A Patrióták Európáért csoportnak – az imént említetteken kívül – van tagja Franciaországból, Olaszországból, Hollandiából, Belgiumból, Portugáliából, Spanyolországból, Dániából, Görögországból és Lettországból is.

A bemutatkozó sajtótájékoztatón a politikusok arról beszéltek, hogy szembe akarnak szállni minden olyan törekvéssel, amely erősíti az európai föderalizmust és azt szeretnék, ha a tagállamok minél több területen szuverének tudnának maradni. Gál Kinga kijelentette, hogy ellenzik a politikai paktumokat, amelyek csak a status quo fenntartására alkalmasak. Másokhoz hasonlóan ő is hangsúlyozta, hogy a képviselőcsoport ajtaja nyitva áll és bíznak abban, hogy tovább tudnak növekedni.

A 84 képviselő jelentős szám, a parlamenti matematika szerint ennek birtokában már jogosultak lehetnek parlamenti alelnöki, bizottsági elnöki és alelnöki tisztségiekre is. Azonban könnyen lehet, hogy a centrista koalíció, a kereszténydemokraták, a szociáldemokraták és a liberálisok – megtámogatva a zöldekkel és a baloldaliakkal – egyfajta kordont vonnak köréjük és meggátolják a pozíciószerzésüket, vagyis egész egyszerűen nem szavazzák meg a jelöltjeiket, mint ahogy történt az az Identitás és Demokrácia csoporttal az elmúlt öt évben.

Az Osztrák Szabadságpárt alelnöke, Harald Vilimsky úgy fogalmazott, hogy „a patrióta hazafiság érzelme sokakat megmozgat, ez jót fog tenni Európának”. Hozzátette, hogy az EU nem fogadhat be több illegális bevándorlót, majd Orbán Viktort dicsőítette: „Szeretnénk békét Ukrajnának, amit nagyrészt Orbán Viktornak köszönhetünk, aki lefolytatta a sok szükséges egyeztetést”.

A frakció elnökévé Jordan Bardellát (Nemzeti Tömörülés), első alelnökévé pedig a Fidesz soraiból Gál Kingát választották. A további alelnökök Roberto Vannaci (Liga), Klára Dostálová (ANO), Sebastien Stöteler (PVV) és Anders Vistisen (Dán Néppárt).

A csatlakozott pártok:

• A francia Nemzeti Tömörülés 30 fővel
• A Fidesz 11 fővel
• A cseh ANO részéről 7 fővel
• A cseh Eskü és Motorosok 2 fővel
• Az Osztrák Szabadságpárt 6 fővel
• A belga Flamand érdek 3 fővel
• Az olasz Liga részéről 8 fővel
• A holland Szabadságpárt 6 fővel
• A spanyol VOX 6 fővel
• A portugál Chega 2 fővel
• A Dán Néppárt részéről 1 fővel
• A görög Logika hangja 1 fővel
• A lett Lettország az első 1 fővel

https://hang.hu/eu/megalakult-orban-viktorek-ep-frakcioja-a-patriotak-165558

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6018442957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma70 2024.07.09. 10:18:57

visszafizette a vezér kérésére utalt magyar banki "kölcsönt" amit a francia hölgy azért kapott, hogy indulni tudjon a választásokon?

látjátok feleim szümtükkel 2024.07.14. 22:15:35

Elgondolkodtató a frakció neve, a patrióták. Ebből értse mindenki, aki nem jobboldali és nem ner hívő, aki kivül van az akoljuk kerítésén, az egy sem lehet hazafi? Kisajátítás folyik már a hazafiság területén is?
süti beállítások módosítása