He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Rétvári Bence bemutatta a buszokat, amelyekkel Röszkéről Brüsszelbe vinnék a migránsokat

2024.09.08. 09:15 guma70

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a népligeti autóbusz-pályaudvaron 2024. szeptember 6-án

Az uniós eljárásrend lefolytatása után önkéntes alapon busszal ingyen Brüsszelbe vinnék Röszkéről a Szerbia felől Magyarországra belépni szándékozó illegális migránsokat – jelentette be Rétvári Bence, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese a Röszke–Brüsszel feliratú Volán-buszok előtt. Ez a kormány egyik válasza az Európai Bíróság által kiszabott súlyos bírságra.

Rétvári Bence szerint az Európai Bíróság igazságtalan, gigantikus, aránytalanul nagy bírságával arra akarják kényszeríteni Magyarországot, hogy tömegesen engedje be az illegális migránsokat, adja fel eddigi migrációs politikáját, amelynek lényege a külső határok megvédése és a határon kívül lefolytatott menekültügyi eljárások. „Ha az Európai Unió, Brüsszel arra akarja kényszeríteni Magyarországot, hogy engedjük be azokat az illegális migránsokat, akiket eddig feltartóztattunk (…) akkor Magyarország az európai eljárásrend lefolytatása után felajánlja ezeknek az illegális migránsoknak, hogy önkéntesen, ingyenesen, egy útra Brüsszelbe szállítjuk őket” – fogalmazott.

Az államtitkár szerint nincs jogi akadálya annak, hogy Röszkéről az Európai Unió brüsszeli székházához vigyék busszal a migránsokat. Mint mondta, a 2015 óta alkalmazott magyar migrációs politika működik, viszont az európai uniós nem. A magyar gyakorlat alapja a külső határvédelem és az, hogy csak határátkelőn és kizárólag érvényes okmánnyal lehet belépni az ország területére, illegálisan, a zöldhatáron nem – hangsúlyozta. Vannak menekültügyi szabályok, amelyek szerinte megfelelnek a nemzetközi egyezményeknek. A beadott kérelmeket a hatóságok elbírálják, és meghozzák a megfelelő döntést – mondta.

2015 óta egymillió illegális határátlépési kísérletet akadályoztak meg a magyar rendőrök és határvadászok. Ha ez nem lett volna, akkor sok százezerrel több migráns lenne Európában – mondta. Szerinte felháborító, hogy ezt a tevékenységet az unió nem elismeri, hanem támadja; nem támogatást ad hozzá, hanem bírsággal kényszerít a feladására. Az elmúlt években mintegy nyolcszázmilliárd forintot költöttek határvédelemre, ehhez hozzájárulhatna Brüsszel, mert az uniós határokat védték – folytatta.

Nemzetközi jogászokkal vizsgálják, hogyan tudnának pert indítani a költségek megtérítéséért az unió szolidaritási alapelvére hivatkozva. Magyarország nem fogja kifizetni az uniós gigabírságot, ezért várhatóan Brüsszel más támogatásokból vonja le. Ezért is indítják a pert, hogy legyen egy viszontkövetelés és induljanak tárgyalások – tette hozzá.

„Ha Brüsszel migránsokat akar, megkapja”

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az augusztus 22-i Kormányinfón már beszélt arról, hogy a kormány vizsgálja, hogyan tudná perben érvényesíteni a migrációval kapcsolatos költségek egy részét az Európai Bizottsággal szemben. Magyarország nem fog a végtelenségig bírságot fizetni. Ha a kormány nem jut hozzá a forrásokhoz, minden migránsnak fel fogják ajánlani a határon, hogy Brüsszelbe szállítják. Ha Brüsszel migránsokat akar, megkapja – fogalmazott akkor Gulyás Gergely, amit most Rétvári Bence megismételt a sárga, Röszke–Brüsszel feliratú Volán-buszok előtt.

Rétvári Bence és Kuczik János rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes a népligeti autóbusz-pályaudvaron 2024. szeptember 6-án
Rétvári Bence és Kuczik János rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes a népligeti autóbusz-pályaudvaron 2024. szeptember 6-án

Ahogy arról beszámoltunk, június 13-án kétszázmillió euró bírságot és a késedelem minden egyes napjára további egymillió eurót szabott ki az Európai Bíróság a magyar menekültügyi szabályokat elmarasztaló korábbi bírósági ítélet végre nem hajtása miatt. A súlyos bírság oka, hogy a magyar kormány kötelezettségszegése az uniós jog precedens nélküli, rendkívül súlyos megsértésének minősül. „E kötelezettségszegés, amely az uniós közös politika egésze alkalmazásának szándékos kijátszásában áll, az uniós jog precedens nélküli, rendkívül súlyos megsértésének minősül” – állapította meg az Európai Bíróság.

Soros György bírósága hozta ezt az ítéletet – így reagált másnap a magyar miniszterelnök a péntek reggeli Kossuth rádiós interjúban. „Töröm a fejem, hogy hogyan oldjuk meg úgy, hogy ez nekik jobban fájjon, mint nekünk. Vannak lehetséges megoldások. (…) Ez a pénz egyébként óriási összeg (…) Ilyet még a világ nem látott, tehát ha azt mondom, hogy vérlázító vagy felháborító az eddigi európai bírósági döntéseket figyelembe véve, akkor nagyon enyhe és visszafogott nyilatkozatot tettem. Egész egyszerűen eszement” – fogalmazott Orbán Viktor.

Ahogy a Szabad Európa podcastjában elhangzott, az Európai Bíróság ítélete szerint kétszázmillió eurót biztosan fizetni kell, és ha nem változik a magyar menekültügyi szabályozás, akkor ehhez társul egy több mint nyolcvanmillió eurós kényszerítő bírság. Az első fizetési felszólítás már lejárt, ezért egy másodikat is küldött az Európai Bizottság, rövidebb fizetési határidővel. Ha szeptember 17-ig, amikor letelik a 15 nap, a magyar kormány nem teljesít, akkor az egyébként jogos egyéb kifizetésekből tartják vissza ezt az összeget.

https://www.szabadeuropa.hu/a/retvari-bence-bemutatta-a-buszokat-amelyekkel-roszkerol-brusszelbe-vinnek-a-migransokat/33109431.html

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr718486969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s 2024.09.09. 15:43:01

A kurva lapostetven baszott anyátokat! Ennyi buszotok van sofőrrel? Már a fidesz szavazókat sem kell talicskázni innen-oda, vagy visszafelé? A lerohadt vasút helyett sem kell pótlóbusz? Te migránsokat utaztatsz, te kibaszott barom? A lakosság közlekedési igénye meg le van szarva? Menjél már el a kurva rohadt anyád büdös picsájába, de rögtön! Mi a lófaszt keresel még ebben a kibaszott országban egyáltalán!?

taga20 2024.09.09. 16:34:27

@s: én se tudtam volna szebben elmondani, hogy mit gondolok erről parazitáról.

giphy.com/gifs/BWySufD6KWQzC

látjátok feleim szümtükkel 2024.09.10. 18:55:27

Röhej az egész. Arról az oktalanok nem beszélnek, hogy Brüsszel az egy város, és nem az unió. Az unióba meg ugyé nem tudják vinni, mert nálunk már ott vannak. Ennyi buta jogászt egy rakáson az öreg isten sem látott.

jaegtoer 2024.09.11. 18:48:24

@látjátok feleim szümtükkel: Nem jól tudod. Brüsszel már nem egy város, hanem maga a rémséges entitás, a Fekete Főgonosz, amely Kárpát-medence fölé tornyosulva rontást, dögvészt, inflációt bocsát alá, csorbítja a NER harcosainak önrendelkezési jogát és szólásszabadságát és minden további demokratikus jogait, ráadásul azt sem hagyja, hogy a NER-es képviselők szavazatai triplán számítsanak az EP-ben, valamint génmódosított tyúknak csúfolják a Turult. Most szólj hozzá! Amúgy nem csak a jó pap, hanem az öregisten is holtig tanul, és remélem, az Úr mihamarabb saját környezetében tanulmányozhatja az emberi faj eme zugjogásszá züllött egyedeit, feltéve, hogy San Pietro pusztán demonstrációs tananyagként beengedi őket.

látjátok feleim szümtükkel 2024.09.11. 21:19:54

Zugjogászok azt sem értik, hogy miért nem ad az unió pénzt a kerítés miatt. Pedig egyszerű az.
A kerítés nem a határon van, hanem attól bejlebb, magyar földön. Ott meg szuverén államot irányító kormány azt épít, amit akar. A magyar földön beljebb lévő kerítés előtt már magyar földöm vannak a migránsok, és másszák a szöges drótot, ami nem sengeni határ. Szuverénen a saját földjén a magyar kormány elkúrta a kerítést, de nagyon. Talán attól kéne kérni a költség megtérítését, aki 2015-ben Orbánnak már előre megsúgta, hogy majd jönnek a migránsok és építsen a ner kerítést, de ne a határra, mert az nemzetköziakármit vonz maga után, hanem senki földjét csináljon a magyar földön és utána legyen kerítés. No ezen egy mormális ember csak röhögni tud. Senki földje nálunk nincs, nemzetközileg a határokat már régen meghúzták, és azt szuverénen nem lehet toszogatni jobbra-balra.

jaegtoer 2024.09.12. 08:53:31

@látjátok feleim szümtükkel: Igen. Megcsinálták "okosba", aztán kiderült, hogy valaki túlokoskodta. (hogy ne kelljen közbeszerzéssel bajlódni, és a haveri banda építhesse meg) Ha gyorsított közbeszerzési eljárással csinálták volna meg, (azaz időben ébredtek volna) akkor az unió fizetné az egészet, de mivel nem így történt, csak a figyelőrendszer és az elektronikus adminisztrációt támogató eszközöket fizette ki. A drótokat, hálókat, oszlopokat, és az építést nem. Ezeket meg +okosba" eléggé túlárazták a büszke szittyák. (legalábbis én így tudom. Más, narancsos nyelvek szerint minden másképp van, ámde a rohadt brüsszeliek nem átallották annak idején közleményben cáfolni a magyar állítást, amely szerint nem fizettek semmit.)

látjátok feleim szümtükkel 2024.09.12. 14:48:23

@jaegtoer:

Nem vitatom az értesülést, de szerintem az unióban van annyi jogász, amennyi kell annak felismeréséhez, hogy ha nem a határra tesszük a kerítést, akkor az már belföld. A figyelés meg az elektronikus adminisztráció jogos, mert az kerítés nélkül is hasznos. Megszívtuk, mert az unió pénze helyett a magyar adófizetők pénzéből gazdagodtak valakik.
süti beállítások módosítása