He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

A párt ökle a Szuverenitásvédelmi Hivatal; éremért pénzt; kicsit kommunista gazdaságpolitika

2024.08.14. 07:15 guma70

Orbán Viktor beszéde Tusnádfürdőn 2024. július 27-én

Orbán Viktor beszéde Tusnádfürdőn 2024. július 27-én

A Szuverenitásvédelmi Hivatal jelentése világosan mutatja az igazi feladatát. Éremért pénzt – mely országok adnak pénzjutalmat az olimpiai arany után, és mennyit? Bucsky Péter: „A kormány nem érti a modern gazdaság működését.” A hét legfontosabb cikkeiből válogattunk.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal jelentése világosan mutatja az igazi feladatát

Sokan már eleve attól tartottak az új Szuverenitásvédelmi Hivatal kapcsán, hogy érdemi funkció nélkül pusztán a párt öklének szánják. Dezinformációval foglalkozó, alacsony minőségű anyagaikból az látszik, hogy a Fidesz politikai érdekeit kiszolgáló, zaklató szervezetként kívánnak működni.

Friss podcastunkban állandó brüsszeli tudósítónk rámutatott, hogy újabb európai uniós forrásokat zárolhatnak a Szuverenitásvédelmi Hivatal miatt, működése ugyanis Brüsszel szerint sértheti az EU Alapjogi chartáját.

Éremért pénzt – mely országok adnak pénzjutalmat az olimpiai arany után, és mennyit?

Magyarország a világon az élbolyban van azt tekintve, hogy mekkora közpénzes sikerdíjat fizet egy-egy sportolónak egy olimpiai helyezésért. Nehéz azonban a teljes összehasonlítás, mert van, ahol autóval, ingatlannal, ékszerekkel vagy hasonlókkal kedveskedik az állam az olimpián jól szereplő sportolóinak.

Bucsky Péter: „A kormány nem érti a modern gazdaság működését”

Az akkumulátorgyárak a hazai gazdaságpolitika állatorvosi lovai. Rengeteg közpénzt emészt fel állami támogatásuk, sok vendégmunkás fog dolgozni bennük, a kormány pedig tíz évre kifizeti a bérüket. Az akkumulátorgyárak kedvéért három gázüzemű erőmű épül, illetve a környezetvédelmi szabályokon is lazítottak – mondja friss podcastunkban Bucsky Péter, a G7 újságírója.

Az árstop kivezetése után megugrottak az élelmiszerárak

Az elemzői becsléseknél is magasabb lett az infláció júliusban. Az élelmiszerek és a szolgáltatások ára emelkedett a legnagyobb mértékben, azonban az üzemanyagért is többet kellett fizetni. Év végére öt százalék fölé gyorsulhat az áremelkedés dinamikája.

Lépéshátrányba kerültünk, mivel a kormány továbbra is csak Paksban gondolkodik

Az üzemidő-hosszabbítási protokoll elindítását követően is talált módot az energetikai szaktárca arra, hogy a Paksi Atomerőműnek kedvező jogszabály-módosítási lehetőséget húzzon elő a cilinderéből. A rendelet lényegének drasztikus felülírása ugyan még nem történt meg, de a tervezet véleményezésére felkért szakmai civilek válaszai nem fogják megakadályozni, akkor sem, ha végül a Duna tönkretétele lehet a következménye.

Arról is írtunk, hogy az atomerőmű-beruházások szinte soha nem érnek célba tíz évnél rövidebb idő alatt, sőt gyakori, hogy a tényleges startvonalig sem sikerül eljutni az előzetes menetrend szerint. Paks II. miatt is érdemes tisztán látni, milyen sorsszerűen jelentkező problémákkal és kihívásokkal szembesülnek azok az beruházások, amelyekben az erőművek már valóban épülnek.

Egyre több EP-képviselő tiltakozik az oroszok könnyített beengedése ellen

Már mintegy hetven európai parlamenti képviselő aláírta azt az Európai Bizottságnak írt nyílt levelet, amelyben sürgős intézkedésre szólítják fel a brüsszeli testületet, miután kockázatosnak tartják, hogy a magyar kormány könnyített módon engedne be oroszokat Magyarországra és ezzel a teljes schengeni övezetbe. Szijjártó Péter szerint semmilyen módon nem csökken a biztonsági ellenőrzések szigorúsága.

Egy másik cikkünkben azt a kérdést is boncolgattuk, hogy visszavág-e Európa Magyarország provokatív lépéseiért. Sokan gondolhatták úgy, hogy az Európai Unió Tanácsának hat hónapos soros elnöki tisztét az év végéig betöltő Magyarország visszafogja provokációit augusztusban, amikor a brüsszeli gépezet hivatalosan is szabadságon van, ám nem így történt.

A CDU alapítványának volt vezetője a Szabad Európának: Folyamatos a kommunikáció a Fidesszel

Ha nem is formális, pártközi szinten, de informális csatornákon máig fennmaradt a kapcsolat, a kommunikáció a Fidesz és a német Kereszténydemokrata Unió (CDU), valamint az Európai Néppárt között, egy új konzervatív német kormánnyal pedig a német–magyar államközi kapcsolatok is javulhatnak jövőre – mondta a Szabad Európának a CDU pártalapítványa, a Konrad-Adenauer-Stiftung egykori magyarországi képviselet-vezetője.

A magyarországi diáklányok egy része több napot mulaszt az iskolából a menstruációs szegénység miatt – Szelfi Váradi Mariann-nal

Higiéniai termékek, váltás fehérnemű, szappan vagy az otthonon belül folyó víz – ezek a dolgok részben vagy teljesen hiányozhatnak az iskolába járó lányok hozzávetőleg tíz százalékánál a Magyar Vöröskereszt korábbi felmérése szerint. A hiány különösen a havi menstruáció napjait nehezíti meg, sokszor olyannyira, hogy az érintett lányok iskolába sem tudnak menni ilyenkor. Ennek a problémának, a menstruációs szegénységnek a leküzdésére indította – brit mintára –egyik speciális projektjét, a #lánybólnővé-t a Magyar Vöröskereszt. A Szelfi vendége ezúttal a szervezet szakmai vezetője, Váradi Mariann volt.

Hőségrekord idején is kilométereket tesznek meg naponta vízért

Nekünk csak egy mozdulat a fürdőszobában vagy a konyhában, sokaknak viszont napi több kilométeres cipekedés – a mai napig rengeteg embert érint a vízszegénység, legfőképp a hátrányos helyzetű kistelepüléseken. Akiknél van vezetékes víz, ott a hálózat állapota miatt folyik el óriási mennyiség a csőtörések és meghibásodások folytán, pedig hatalmas szükség lenne vízkincsünk megőrzésére a klímaváltozással jelentkező egyre aszályosabb nyarak miatt. A víz az úr, főleg, ha nincs. A vízszegénység és az apadó élővizek helyzetét jártuk körbe.

Tim Walz minnesotai kormányzót választotta alelnökjelöltjének Kamala Harris

Kamala Harris Minnesota állam kormányzóját, Tim Walzot választotta alelnökjelöltjének. A hírt az X-en jelentette be alig két héttel azután, hogy hirtelen ő lett a demokraták valószínű elnökjelöltje. A hatvanéves fehér férfi személyében olyan középnyugati politikusra, veterán katonára és szakszervezeti támogatóra esett a választása, aki sokat tett az ambiciózus demokrata program megvalósításáért a saját államában.

Bár van javulás, 2019 óta folyamatosan szennyezett a levegő Kecskeméten

Kecskeméten az ipar a második legnagyobb levegőterheléssel járó tevékenység a lakossági fűtés után és az elmúlt tíz évben rohamosan növekvő közúti közlekedés mellett. A legnagyobb ipari kibocsátók fémszerkezet, gépjármű és gépjárműalkatrész, parketta, bútor és élelmiszer gyártásával foglalkoznak – derült ki az önkormányzat helyzetelemzéséből, egy nemzetközi oknyomozó projekt és az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszer (OKIR) adataiból.

Hosszú zuhanyzás, tiszta ivóvíz, ölelések, avokádó: Alszu Kurmaseva újra felfedezi a szabadságot az orosz börtön után

Az orosz börtönrendszerben eltöltött csaknem tíz hónap megpróbáltatásai után Alszu Kurmaseva újra felfedezi, hogy milyen az élet szabad nőként. Ez többek között tiszta ivóvizet, kényelmes ágyat jelent, hosszú sétákat a texasi vidéken börtönőr felügyelete nélkül. És avokádót.

Lengyel szakértő: Az oroszoknak meg kellene változniuk, hogy ne legyen újabb háború Ukrajnában

Csak olyan béke lehet tartós Ukrajnában, amely nem pusztán az ukrán nép támogatását bírja, de hosszú távon is garantálja, hogy Oroszország nem támad rá újra a szomszédjára, ez pedig csak egy nagyon erős feltartóztatási politikával érhető el a Nyugat részéről – mondta a Szabad Európának még Tusnádfürdőn Marek Matraszek, a Közép-Európával foglalkozó CEC Group vezetője.

https://www.szabadeuropa.hu/a/a-part-okle-a-szuverenitasvedelmi-hivatal-eremert-penzt-kicsit-kommunista-gazdasagpolitika/33071574.html

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr718464583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása