He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Eljárnak sétálni az olasz falu lakói a polgármesterrel, hogy lefogyjon

2024.07.30. 07:16 guma70

Facebook

Egy olasz település polgármestere heti rendszerességgel jár gyalogolni a falu lakóival a településen és környékén annak érdekében, hogy ledobja a súlyfelesleget magáról, írja a Guardian.

A 47 éves Luciano Fregonese harmadik ciklusát tölti Valdobbiadene élén, de kampányában megígérte, hogy javít fizikai állapotán és 90 kilogrammra szeretne lefogyni, amennyi akkor is volt, amikor 10 évvel ezelőtt először megválasztották.

A politikus jelenleg 140 kilós, amit a munkahelyi kötelezettségeknek és a túlóráknak tud be.

Természetesen ez a lustaságnak és a mozgásszegény életmódnak is köszönhető, de polgármesterként nem volt lehetőségem sportolni vagy komolyabb fizikai aktivitást végezni. A másik probléma az, hogy szeretek enni és inni, és nem könnyű itt diétázni

– nyilatkozott.

Valdobbiadene egyébként Veneto tartománynak a szíve, ami nagyon híres a proseccóiról. Ugyanakkor nem ez a szénsavas, a fehér bornál kevesebb kalóriát tartalmazó alkoholos ital volt a bűnös a polgármester szerint a hízásában.

Alkalmanként megiszom egy pohár proseccót társaságban, de inkább az ételek a hibásak, és az, hogy rendszertelenül étkeztem. Volt, hogy csak este ettem, ráadásul későn este

– idézte fel.

Getty Images

Luciano Fregonese szerint nem esztétikailag zavarta őt a súlyfelesleg. Nem érezte már jól magát, nehezére esett sétálni, lélegezni, a háta és a térde fájni kezdett. „47 éves vagyok, és ebben a korban figyelmet kell fordítani a testedre. Szerencsére ezt leszámítva egészséges vagyok” – fűzte hozzá.

A júniusi választást követően elkezdett heti egyszer sétálni a domboldalba épült településen többedmagával, a program híre pedig elkezdett terjedni a közösségi médiában.

Mostanra minden csütörtökön este 5,5 kilométert gyalogolnak a helyiekkel, és egyre többen vannak. Először még csak 45-en mentek, rá egy héttel már 113-an, az azt követően héten pedig 215-en, és 12 kutyával.

Facebook

A polgármester szerint az emberek szeretnék segíteni őt a célja elérésében, és körülbelül minden tizedik résztvevő kihasználja ezeket az alkalmakat arra, hogy kérdezzen tőle. De a többség sétálni megy, és közben beszélget a helyiekkel.

https://sokszinuvidek.24.hu/eletmod/2024/07/27/olaszorszag-valdobbiadene-polgarmester-fogyas-setak/?_gl=1*1janqgp*_ga*MTE5Mjc1NjAwMy4xNjYzMzM1Mjg1*_ga_WQCPVWN1XZ*MTcyMjE1Mjg3Mi4xMzMuMS4xNzIyMTUzMjI4LjAuMC4w*_gcl_au*NDgyNzY4ODA3LjE3MTgwNDA0MDg.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5518455731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása