He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

október 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Putyin: négy megyét akarok, ennyi

2024.07.05. 19:15 guma70

Nem egyszerűen fegyvernyugvásnak vagy ideiglenes tűzszünetnek kell lennie, nem valamiféle szünetnek, amelyet a kijevi rezsim arra használhatna fel, hogy pótolja a veszteségeit, átcsoportosítást hajtson végre, és újra fegyverkezzen. Oroszország a konfliktus teljes és végleges befejezése mellett van - mondta Putyin /Fotó: MTI

Megismételte ultimátumát Ukrajna ügyében.

Moszkva szerint maradéktalanul ki kell vonni az ukrán erőket a donyecki, a luhanszki, a zaporizzsjai és a herszoni régióból, de vannak egyéb feltételek is. Nem fegyvernyugvást kell elérni az ukrajnai háborúban, Oroszország a konfliktus teljes és végleges lezárását akarja elérni - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott pénteki moszkvai tárgyalások után tartott közös sajtónyilatkozatban.

Vlagyimir Putyin meglehetősen alaposnak, közvetlennek és őszintének nevezte a több mint két és fél órás eszmecserét, amelyet a magyar miniszterelnökkel folytatott. Közölte, hogy szó esett az ukrajnai konfliktus megoldásának lehetséges módjairól, és Orbán Viktor beszámolt neki keddi kijevi tárgyalásairól, amelyek során tűzszünetre szólított fel, hogy megteremtse a feltételeket az Ukrajnáról hosszabb távra szóló tárgyalásokhoz. 

Putyin ismételten kifejezte Oroszország készségét a konfliktus tárgyalásos rendezésére, hozzátéve, hogy Kijevben ezzel szemben még mindig bíznak a győzelemben, és úgy vélve, hogy Ukrajna támogatói továbbra is megpróbálják "ezt az országot és népét faltörő kosként, áldozatként felhasználni az Oroszországgal való konfrontációban".

Álláspontja szerint az ukrajnai vezetésnek azért sem érdeke a megegyezés, mert a hadiállapot visszavonása után, szabad választásokon "közel nulla esélye" lenne "elvesztett legitimitásának" visszaszerzésére.

https://mfor.hu/cikkek/kulpolitika/putyin-negy-megyet-akarok-ennyi.html

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9518441457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s 2024.07.05. 20:39:01

Sokan voltak, akik hitlernek is igent mondtak. Ott volt például Neville Chamberlain. Az a helyzet, hogy ők a történelemkönyvek fakóbb lapjain szerepelnek. Az igazán fényeseken a háborúpárti Winston Churchill van. Dönteni tudni kell. Jól dönteni pedig szinte mindig kötelező. Főleg nagy kérdésekben.

taga20 2024.07.06. 20:21:39

@s: "Jól dönteni pedig szinte mindig kötelező. Főleg nagy kérdésekben. "

nem fog sikerülni, ahogy kb. 500 éve.

s 2024.07.08. 11:53:11

@taga20: Azt nehéz megérteni, hogy ennek a fasz orbánnak a jogi végzettség megszerzéséhez a történelmi ismeretek kötelezőek voltak. Hogy a kurva anyjába nem tudta felfogni, hogy amit csinál, az a faszszopás tankönyvi példája. Mindenki kivétel nélkül rábaszott, aki azt csinálta, amit ő most. A közelmúlttól viszza, egészen a régmúltig. Ennyire ostoba barom egy kocsmatöltelék segg sem lehet. Ráadásul ő miniszterelnöknek csúfoltatja magát. Egy fasz, semmi több.

látjátok feleim szümtükkel 2024.07.08. 12:17:48

@s:

Ráadásul Marie és pártja belép az Orbán gründolta frakcióba, de Orbánéknak csak egy alelnökséget akarnak adni egy hír szerint. Nem a fidesz lesz a vezér.

Ma a rádióban ezt mondta:"„Nem volt még példa arra, hogy Franciaországban nem európai, hanem hazai, nemzeti, francia választáson a jobboldal, akit az elmúlt évtizedekben egy ilyen egészségügyi kordonnal – cordon sanitaire-nek mondják ezt a franciák –, egy ilyen kordonnal elkülönítettek az összes többi francia párttól, szalonképtelenné tették, kitagadták az együttműködésre érdemes pártok világából, tehát hogy ez az erő át tudja törni ezt a kordont, ésmegnyerjen egy francia parlamenti választást.”"

Arról nem beszélt, hogy ő és a fidesz egy ország választóinak többségét kerítette el, tagadta ki az ország életéből, és ezt már 14 éve csinálja.

guma70 2024.07.08. 16:45:45

@s:

"Védelmi hozzájárulást kell fizetniük a bankoknak, a multiknak és az energiacégeknek"
"Emelik a pénzforgalmi adót"

szép új világ! kik szednek és hol, kitől, védelmi pénzt???

látjátok feleim szümtükkel 2024.07.08. 17:27:49

@guma70:

Kik, kik? Hát az adófizetők akik majd megfizetik, bár nem közvetlenül tőlük szedik be.

s 2024.07.08. 21:24:26

@látjátok feleim szümtükkel: Az lesz csodaszép, amikor ez az új frakció kibassza orbánt maguk közül, mint macskát szarni, mert rájönnek, hogy nélküle többre mennek, mint vele. Eljön még ez az idő is, csak ki kell várni.

s 2024.07.08. 21:36:00

@guma70: Az olasz maffia csinálta ezt annak idején amerikai nagyvárosokban. Ha valakinek a legkisebb kétsége is volna azzal kapcsolatban, hogy ezek bűnözők, akkor legyen a szóhasználat árulkodó. Ami pedig magyar péter zűrös (fiatalkori) ügyét illeti, miszerint kötelet kívánt az akkori miniszterelnök nyakába. Nos, nekem ezzel nem az a problémám, hogy megtette ezt akkoriban, hanem az, hogy mostanában a kelleténél is jóval udvariasabb ebben a tekintetben. Sokat öregedett ő is, mint mi valamennyien, sajnos.

guma70 2024.07.09. 05:19:10

@s:

akkor ezért "ismerős" (pl sok film, stb) ezt a kifejezést ismertette meg a világgal...
süti beállítások módosítása