He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Orbán Viktor bukásához is vezethet a budapesti újraszámolás?

2024.06.15. 12:55 guma70

A választások tisztaságának megkérdőjelezése messzire vezethet  Fotó: P&P, szentendre.hu

A választás tisztaságához fűzött kételyek elvezethetnek a korábbi szavazások eredményének megkérdőjelezéséhez, ami megrendítheti a Nemzeti Együttműködés Rendszere jogszerűségének elismerését. A lehetséges tiltakozásoknak messze ható következményei is lehetnek. Laptásunk jegyzete.

Már nem az a kérdés, hogy ki nyerte a főpolgármester-választást. A megtévesztő kihúzás baj. Ha történtek hibák a szavazatszámlálás során, az még nagyobb baj. Ha voltak tévesen érvénytelenített szavazatok, az nagyon nagy baj. De ha az egész választást lebonyolító, annak tisztaságán őrködő NVI megengedte, sőt Karácsony Gergely szerint egyenesen elősegítette, hogy szavazólapokhoz hozzá lehessen férni ellenőrizetlen körülmények között, az tragédia. Akkor Magyarország tényleg nem tekinthető demokráciának többé - írja elemzésben a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó laptársunk az Mfor.

És miért bukhat ebbe bele Orbán Viktor? A magyar választások nagyon sok szempontból eddig sem voltak demokratikusnak és egyenlőnek tekinthetők. Ott van közmédia kormánypárti megszállása, a közpénzek milliárdjainak kormánypropagandára való elköltése. Ott van a választási szabályok önkényes átírása, a törvények, sőt az alkotmány egyik napról a másikra történő, önkényes módosítgatása. Ott van az ellenzéki pártok adminisztratív eszközökkel történő vegzálása, a kormányközeli média koordinált lejárató- és hazugságkampányai, az elvileg független hatóságok pártkatonákkal való feltöltése, és még sorolhatnánk a szavazást unfair módon, de kívülről befolyásoló tényezőket.

Ha pedig a Tisza Párt 1,3 millió szavazójának egy része is megmozdul, akkor az nagyon sok ember. Márpedig Magyar Péternek saját elemi érdeke is, hogy a választások tisztaságát biztosítsa, hiszen legkésőbb 2026-ban ő lehet a következő, aki szembesül a választási rendszer visszásságaival. És Magyar már a héten pedzegetni is kezdte a választások körüli problémákat, igaz, egyelőre csak a külképviseleti és levélszavazatok körül, de ha egyszer tényleg meg akarja dönteni az Orbán-rendszert, akkor nem hagyhatja, hogy ez az ügy igazi válasz nélkül elhaljon.

És ha már egyszer kimegy több százezer, joggal nagyon dühös ember az utcára, akkor abból már akármi is lehet - veti fel az Mfor írása.

https://piacesprofit.hu/cikkek/kkv_velemeny/orban-viktor-bukas-budapesti-ujraszamolas-velemeny.html?oldal=2&utm_source=rss&utm_medium=referral

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3518428569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása