He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Eljön majd a nap

2024.03.15. 07:07 guma70

Ma még mindenki játssza megszokott szerepét, már ha szerep ez egyáltalán, és nem a kőkemény valóság, hogy tudniillik ők valóban ilyenek. Talán mindig is ilyenek voltak, csak korábban ezt még titkolni kellett, mert hát mégsem illett vezető pozícióban kiskirályt játszva – kizsigerelve, megfélemlítve és megalázva az ott dolgozókat – hivatalokat, színházakat, szervezeteket vezetni. Mégsem illett nyíltan megalázni a más párthoz tartozókat, más pártokkal szimpatizálókat. És nem volt elfogadott magas lóról pökhendien beszélni a civilizált nyugat vezetőivel.

De aztán jöttek ők, akik elhitték magukról, hogy tehetségesek, sikeresek, bármire képesek, és bármit megtehetnek. Meg is tették. Nem volt gátlás, szégyenérzet. Elhitték, hogy a vezetőjük egy tévedhetetlen zseni. Hiszen annyiszor hallották még az ellenfelek szájából is.

És követik bárhová vakon, még most is, amikor a szakadék felé száguld és tövig nyomja a gázt!

Nem sajnálom őket.

Az lesz az igazi katarzis, hogy a bukásukat csak saját kapzsiságuknak, erkölcstelenségüknek köszönhetik majd.

És végre helyreáll a világ rendje.

Mikor jön el a nap?

Talán hamarabb, mint bárki gondolná.

És utána mindazok, akik ma még melldöngetve hirdetik magukról a mélykeresztény, konzervatív, jobboldali jelzőket, hirtelen elhallgatnak. Elgondolkodnak, hogy talán nem is olyan jó ötlet beírni az önéletrajzba, hogy 4IG, vagy Századvég, Megafon, Pesti Srácok, Matthias Corvinus.

Aztán lázasan elkezdik letörölgetni a Facebook-posztjaikat. Rákeresnek a nevükre a neten, és ijedten látják, hogy olyan képeken szerepelnek, amikre régen olyan büszkék voltak, de most mindet törölnék, ha lehetne. De nem lehet. Mert mindent nem lehet semmissé tenni. Mondják, az internet nem felejt. És az emberek sem felejtenek.

Egyvalamit tehetnek esetleg: meg tudnak bocsátani.

Mint ahogy Isten megbocsát az őszinte bűnbánóknak még a halálos ágyon is, még az utolsó pillanatban is.

Aztán már nem.

Utolsó pillanatig kitartó Fidesz-hívő honfitársaim! Vajon érdemes követni ezt az embert a pusztulásba, a kútba is, ha beleugrik? Még mindig nincs késő, még szembe lehet nézni a valósággal. Még van lehetőség mindent őszintén megbánni, legalább belül bocsánatot kérni sok millió magyartól, és nemet mondani a folytatásra. És akkor, CSAK AKKOR a sors, Isten – ki miben hisz – megbocsát, föloldozást nyújt.

De eljön hamarosan a pillanat, amikor már késő lesz.

J. E.

https://kolozsvaros.com/2024/02/24/eljon-majd-a-nap/

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7718338503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F1őr 2024.03.15. 12:47:02

Mikor jön el a nap?

Jövő hét kedden 14 éve.

s 2024.03.16. 20:23:19

@F1őr: A németek például sokáig nem hitték el, hogy eljön az a bizonyos nap. Ivan Sztyepanovics Konyev és Georgij Konsztantyinovics Zsukov végül Berlinben elmagyarázták nekik, hogy de bizony, basszátok meg, eljött. Szerintem jobb lett volna mindenkinek, ha már előbb is elgondolkoznak ezen a lehetőségen, de végül így sem volt olyan rossz. A fidesz és orbán is ezen a nyomvonalon menetel a semmibe.

látjátok feleim szümtükkel 2024.03.17. 07:11:35

@s:

Az egyik tv csatornán megy a II. világháború története. Meg vagyok rajta döbbenve, hogy Orbán és kormánya miket tesz pontosan úgy, ahogy a német kormányzat és propaganda tette. A kormányzás pont olyan egyéni privilégium egy-egy minisztériumban, mint ott volt. Mindenki azt csinál amit akar, de a balhét sosem a felelős miniszterelnök viszi el, rábízza ezt a nemes feladatot a csicskákra. Érdekes, hogy itt is vannak örök miniszterek, és örök propagandisták. A magyarok egy része meg nyeli a kormány propagandát, mint kacsa a nokedlit. Pedig 14 év nyelés elég komoly ártalom.

F1őr 2024.03.17. 16:10:05

@s: Persze hogy eljön a nap, mivel semmi nem tart örökké. Viszont ki kell hogy ábrándítsalak. A Fideszt nem ez a szedett-vedett ellenzék fogja leváltani. A váltópárt egy jobboldali nemzeti párt lesz és nem a Mi Hazánk.

látjátok feleim szümtükkel 2024.03.17. 20:06:25

@F1őr:

Ki mondta ezt neked? Talán Orbán? Vagy valami látnok?

s 2024.03.17. 20:39:31

@F1őr: A véleményem erről összegzően: LESZAROM! A népet kell leváltani, a többi már gyerekjáték onnan. Ameddig ilyen faszkirályok lakják ezt az országot, mint amilyenek, - ne érezd magad megsértve, még ha egy is vagy közülük - addig orbánnak bérelt helye van a hatalomban. Párhuzam: hitler sem ment volna ám kurvára semmire, ha éppen nem az a német nép szopja be tövig a cuclifaszt a végtelenségig, és még kicsit tovább. Eredmény: szétkúrtak mindent német földön, lakásokat embereket, mindent. Drezda bombázása után már a németeket lehetett sajnálni, de ők még erre is lapot húztak. Akkor jó. Menjünk végig, és lett, ami lett. Nekünk mi a beteg faszért kell ezt újra végigcsinálni? Nem volt elég egyértelmű? A hülye orbán történelemből is felvételizett a jogra. Emlékeznie kellene, hogyan alakultak a dolgok. Egyébként Ororszországban már a halálát kívánják, mert rohadt árulónak tartják az Ukrajnának szánt támogatás megszavazása miatt. Azon túl az EU -ban sem szeretik igazán. Nincsen egyetlen barátja sem széles e világon. Nem az a baj, hogy kibaszott magával. Az a baj, hogy Magyarországot is magával rántotta.

s 2024.03.17. 20:46:35

@látjátok feleim szümtükkel: Semmit nem tanul ez az idióta. Csak azért nem fog annyira rábaszni, mert nulla tényező a világban. Azért hitlerrel nehezebb volt elbánni, mert Németország - még egy vesztett háború után is, a jóvátétel fizetésével együtt is - erősebb volt, mint most Magyarország. Továbbá az USA kibélelte pénzzel. Akkoriban még jóban voltak.
süti beállítások módosítása