He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Veszélyben a távhőszolgáltatás, 660 ezer magyar háztartást érint

2024.02.27. 07:14 guma70

Az év elején megemelkedett vízdíjak miatt bizonytalanná vált a távhőszolgáltatók helyzete.

Van olyan távhőszolgáltató, amely visszaküldte a számlát a szolgáltatónak.

Nem tudják kifizetni a megemelkedett vízdíjakat a távhőszolgáltatók, és ha ez így is marad, akkor az az egész szektort nagyon hamar bedöntheti – mondta egy, a 24.hu-nak nyilatkozó, anonimitást kérő vidéki nagyváros távhőcégének ügyvezető igazgatója.

Mint írták, a távhőcég vízdíjai idén januártól nagyjából a háromszorosára ugrottak: noha a díjak az egyes szolgáltatóknál eltérően drágulnak, ez a távhőcégeknél országosan, éves szinten 15–20 százalékkal is megemelheti a teljes kiadásokat, ami akár több tízmilliárd forintot is jelenthet.

A megkérdezett igazgató szerint ilyen díjtételek mellett a működési költség sem kigazdálkodható.

Többek között a megemelkedett díjak miatt kerültek lehetetlen helyzetbe a távhőszolgáltatók
Többek között a megemelkedett díjak miatt kerültek lehetetlen helyzetbe a távhőszolgáltatókWirestock / Getty Images Hungary

A többnyire önkormányzati tulajdonú, nonprofit cégként működő távhőszolgáltatók a hőforrást a távhő árának tíz évvel ezelőtti befagyasztása óta rezsicsökkentett áron kínálják a lakossági fogyasztóknak, a nem lakosságiaknak pedig piaci áron. Ez a gyakorlat azonban most megszűnt. A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének kommentárja szerint a közvetített víziközmű-szolgáltatás számlázásával kapcsolatban egyeztetéseket folytatnak az Energiaügyi Minisztériummal és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatallal. 

https://divany.hu/mindennapi/tavho-szolgaltatas/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4818337539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása