He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Ötös lottó: a pofánk leszakad ettől a hirdetéstől

2024.01.14. 10:45 guma70

Szerencsejátékkal, egészen pontosan az ötös lottó bevételeiből oldaná meg a magyar kultúra ügyét a kormány. Először nem is hittünk a szemünknek.

Szerencsejátékkal, egészen pontosan az ötös lottó bevételeiből oldaná meg a magyar kultúra ügyét a kormány. Először nem is hittünk a szemünknek.

Rémmesébe illő, hogy milyen formában akarják finanszírozni a művészeteket. A Nemzeti Kulturális Alap fizetett hirdetésben reklámozza: vegyél ötös lottót, hogy „mindenki nyerjen!”

Az fenti hirdetés szembejött velünk a Facebookon.

Miféle kormány az, amelyiknek a kultúra finanszírozására az ötös lottó a válasza? Egy olyan szerencsejáték, amely óriási bevételi forrása a Szerencsejáték Zrt. nevű profitorientált cégnek. Másfelől Hazánkban, ahol épp a legszegényebb réteget sújtja a játékfüggőség, úgy reklámoz a „gondoskodó” állam egy lottót, mintha azzal valóban „mindenki nyerne.”

A fideszes haverok, a békemenet és UFO-s Attila nyernek az ötös lottó mögötti szervezettel

Pataky Attila is nyertese az ötös lottónak.
Kép forrása: Illyés Tibor/MTI

Márciusban a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. 142 milliós támogatással támogatta Pataky Attila cégét, a P.Management Kft.-t. Az Edda frontembere rendszeres kedvezményezettje a lottócég programjainak. Egy évvel korábban 79 millió forintos támogatást kapott társasága, amely 2020-ben még csak 72 millió árbevétellel rendelkezett, de részben a támogatásnak köszönhetően tavaly már 327 millió árbevételt és 61 milliós nyereséget könyvelhetett el.

Jelentősnek mondható támogatáshoz, 70 millió forinthoz jutott a Békemeneteket is jegyző Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA), amit kizárólag állami vállalatok támogatásai tartanak életben. Tavaly az alapítvány 252 milliós profittal zárt.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

További 50 millió forintos támogatáshoz jutott a darts-eseményeket szervező Darts Event Kft., 35 millió jutott az Aeroglobe Kft.-nek, és a Budaörsi Repülőteret üzemeltető – a Rogán Antal balatoni helikoptereztetéséről elhíresült – FLY-COOP Kft.

Demjén Rózsinak és a Rózsa Records Kft.-nek idén be kellett érnie 30 millió forinttal, de 25 millió jutott a Hangos Szó Kft.-nek, az Ismerős Arcok basszusgitárosa, Galambos Nándor vállalkozásának is. 20 milliót kapott továbbá az első igazi polgári kört alapító alapítvány, a Szövetség a Nemzetért Alapítvány is. (hvg.hu)

https://ellenszel.hu/2024/01/14/otos-lotto/

 

Rémmesébe illő, hogy milyen formában akarják finanszírozni a művészeteket. A Nemzeti Kulturális Alap fizetett hirdetésben reklámozza: vegyél ötös lottót, hogy „mindenki nyerjen!”Az alábbi hirdetés szembejött velünk a Facebookon:

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6518302387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s 2024.01.15. 19:43:58

Szarok rá. Azért vegyél ötös lottót, hogy te magad kerülhess egy kicsit jobb anyagi helyzetbe. Ne kúrd el az összes pénzedet, de hetente egy fél pizza árát simán megéri. Szerintem.

guma70 2024.01.16. 07:45:17

@s: :)))

jogos.

de szerintem ez két vonal, csak most nem Brüsszel az egyik...

guma70 2024.01.18. 15:47:38

@s:

arra gondolta ami a TB-vel történt, amikor önálló gazdálkodósként megszüntették és a költségvetésbe söpörték a bevételét...

tehát szuper hogyha valaki játszani akar az tud - de miért kell a bevételt "magánkézbe" adni annak aki nem fizet csak nyer vele...

nekem tetszett amikor a bődületes nyereségből kocsit, lakást sorsoltak, igy csepegtettek vissza valamit a nyereségből.

offforever.blog.hu/2023/09/15/alomotthon_kevesebb_mint_4_forintert_a_budapesti_lottohazak_tortenete

s 2024.01.20. 23:20:46

@guma70: Az állam mindenkor lenyúlja a Szerencsejáték Zrt. nyereségét. Nem volt ez másként a szoci kormányok alatt sem. A lottót eleve azért hozták létre, hogy a költségvetésből finanszírozhatatlan kiadások fedezetéül szolgáljon a befolyó pénz. Az pedig, hogy ugyanaz történik, mint a befizetett adók jelentős részével (simán ellopják a közelében lévők), az már ennek a korrupt rendszernek a sajátossága.
Lehetne rosszabb is. A nyertest kötelezik az államadósság enyhítésére a teljes összeg erejéig, majd érdemei elismerése mellett főbe lövik.
süti beállítások módosítása