He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Az elitek bűnözése okozza az egyik legsúlyosabb normazavart a társadalomban

2023.11.24. 04:03 guma70

Miért nem követik az emberek a társadalmi normákat? Felkészültek-e a magyar bírák arra, hogy milyen gyors ütemben képes megváltozni az ország gazdasági-társadalmi berendezkedése? A Tangó és Kes legújabb adásában egyebek mellett erről is beszélgettünk Fleck Zoltán jogszociológussal.

Miért nem követik az emberek a társadalmi normákat? Felkészültek-e a magyar bírák arra, hogy milyen gyors ütemben képes megváltozni az ország gazdasági-társadalmi berendezkedése? A Tangó és Kes legújabb adásában Fleck Zoltán jogszociológussal ezeken túl arról is beszélgettünk, hogy a mindenkori igazságszolgáltatási politika irányítói igen kevéssé értik a gazdasági ügyeket, így valójában a római béljósok lelki nyugalmával tudnak egy-egy konkrét ügyből számukra hasznos narratívákat kiolvasni, miközben a rendőrök, az ügyészek és az ügyvédek egyre hosszabb árnyékot vető cinikus vagy drámai megközelítéssel tekintenek az éppen általuk mozgásban tartott igazságszolgáltatásra.

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2218263673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s 2023.11.24. 20:29:49

@taga20: telex.hu/gazdasag/2023/11/24/magyar-nemzeti-bank-tanulmany-inflacio-nagy-marton-parragh-laszlo

Apa, kezdődik . . .

Itt másról van szó, mint pár régi képről. Ha a fidesz nagykutyái is egymásnak esnek, mert fogy a pénz, akkor valami mellément, és ezt már ők sem tudják kommunikációval (propagandával) elfedni. A nagy bazdmeg mindig úgy indul, hogy nincs lóvé, amivel a hazugsággyárat (is) működtetik.

taga20 2023.11.24. 21:50:05

@s: "fidesz nagykutyái is egymásnak esnek,"

ezen csak röhögni tudok, simicska nagy kutya után;)

u.i.: remélem vágod a parallelt haver:))

s 2023.11.25. 00:39:06

@taga20: Szerintem ez nem ugyanaz. Az orbán-bárki összecsapásból orbán jön ki győztesen, ez nem vitás. A bárki-bárki összecsapás esetén a dolog természeténél fogva bárki lehet győztes, de nem is ez a lényeg. Ami fontos, az a gazdaság jelen állapota. Mivel orbán segg hülye a pénzügyekhez, fogalma sincs, kinek drukkoljon, és a közelében sincs senki, aki el merné mondani neki, hogy voltaképpen teljesen mindegy, mert már régen el van baszva minden. Ami neki ebből talán lejön, az az, hogy kegyetlenül beszopta a bucifaszt. Pénzt csak a lakosság adhatna neki, de azt elvitte már az infláció. A cégeknek meg nem lesz olcsó pénz, hogy élénküljön a gazdaság, mert akkor az infláció lesz magas, és vásárló emiatt amúgy sem lesz. Kétlépéses mattfeladványban mozog az öreg harcos, és kurvára mindegy, hogy mit fog lépni. Én a helyében beülnék a magánrepülőbe, és meg sem állnék egy kiadatási kötelezettséggel nem sújtott országba (Pakisztán esetleg, de Belize sem rossz).

s 2023.11.25. 16:22:40

@látjátok feleim szümtükkel: Nem ismerem a történetet részleteiben, csak a főbb vonalakat. Azt a hibát mindenesetre Magyarországon nem követték el, hogy az ország fizetőeszközétől független, egyéb devizára tértek volna át (vagy rögzítik az árfolyamot, ami lényegében ugyanaz). Ami hibát viszont elkövetnek nálunk (az argentinok pedig talán nem), hogy a gazdasági nehézségeket tetézik értelmetlen politikai szembenállással. A pénz az EU -ból jönne. Az, hogy fideszék rommá baszták a magyar gazdaságot, az egy dolog. De miért kell rosszba lenni azokkal, akik kihúzhatnának a szarból?

látjátok feleim szümtükkel 2023.11.25. 19:42:46

@s:

Szélsőjobb nyert, erre Orbán telefonon gratulált neki, kiprovokálva ezzel, hogy meghívják a beiktatásra. Nem magánrepülővel megy.

s 2023.11.26. 01:51:49

@látjátok feleim szümtükkel: Uhh . . .
Akkor alaposan félreértettelek. A 2000 körüli argentin válságra gondoltam, nem sokkal a peso bevezetését követően. Az, hogy orbán mostanság merrefelé jár, nem bír igazi hírértékkel, ámbár magyarok vagyunk, és illene ilyesmivel foglalkoznunk. Viszont elvárható talán az is, hogy egy negyed kontinensnyi (közel harmincszor akkora területű, mint hazánk) és nagyjából ötször akkora népességű ország nemrég történt megbaszódásának egy rövidke - a napi aktualitásokat figyelmen kívül hagyó - komment erejéig emléket állítsunk. Már csak azért is, mert a fosóceán, ami felé katonás léptekkel menetelünk, kísérteties hasonlatosságot kezd mutatni a negyed századdal ezelőtti argentin helyzettel. Ha arrafelé jár orbán, esetleg megkérdezhetné azt is, hogy a túróba sikerült kimászni abból a katyvaszból, ezzel legalább valami csekély praktikus értelmet kölcsönözve annak a nagy, amúgy teljesen haszontalan utazásának.

s 2023.11.26. 02:08:48

@látjátok feleim szümtükkel: Elolvastam a hírt is - hát, mit lehet erre mondani. Madarat tolláról . . .
Amúgy ez a gyerek az argentin bayerzsót lehet. Elképzelhető, hogy azon az éghajlaton hamarabb meghülyül az ember, de könyörgöm, mi itt Európában - ha még ott vagyunk egyáltalán - miért bolondulunk meg? Nem lesz ennek jó vége, és ami a legkisebb kockázatot jelenthetné Magyarország számára, hogy tébolyodott vezetőnk odafelé, vagy a visszaúton legalább szándékai ellenére alaposabban kezdi tanulmányozni az óceáni élővilágot, aminek a dolog természetéből adódóan csak kutatásai elején képezné szerves részét. Utána is szerves részét képezné persze, de már csak mint üledék.

látjátok feleim szümtükkel 2023.11.26. 06:24:53

@s:

Vald be, a lottó ötösről álmodozol.;D

látjátok feleim szümtükkel 2023.11.26. 18:52:48

@taga20:

Hosszú. Nem szeretem, az ilyen műsorokat, már nekem nem mondanak újat, és egyébként is a kutyát kell vacsoráztatni, nincs időn 40 perceket a gépet nézni.
Ezek a műsorok modernített változatai Hofinak, Friderikusznak, Fábrinak, Hrudináknak, stb., és nekem az is bőven elég még most is. Nézzétek ti fiatalok.;D

s 2023.11.27. 01:34:12

@látjátok feleim szümtükkel: Na jó! De honnan tudod? Talán csak nem te is?
süti beállítások módosítása