He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Hluboka vára Schwarzenbergek kastélya

2023.06.26. 07:27 guma70

Hluboka kastély: Tudor elegancia a Moldva partján » Közel és távol utazásVonattal és busszal egyaránt könnyen megközelíthető Hluboka Prágából (a buszcsatlakozás jobb). Leginkább a gyönyörű neogótikus váráról hires, amely egy nagy angolparkban található. Hluboká vidéken helyezkedik el, tavak és erdők (vadászkastélyokkal) veszik körül. A város szintén hires fesztiváljairól és kiállitásairól.

Hluboka kastély: Tudor elegancia a Moldva partján » Közel és távol utazásReggel elindultunk észak felé megnézni a Schwarzenbergek és Göring híres vadászkastélyát, a Hluboka kastélyt. Van vagy 5 km távolságra, pillanatokon belül odaérünk. A városka egy csöpp gyöngyszem. Ápolt házak sora a főutcán, szanatórium, üres parkolóhelyek és felettük a hegyoldalban a kastély, aminek fehér épületegyüttese már messziről látszik. Elindulunk a szerpentinen felfelé gyalog, turista sehol. Felérkezünk, azt hisszük, hogy a kastély, de nem, alatta még van egy 4 csillagos hotel egy kastélyszerű épületben. Hluboká csodás kastélya II. - Csehország, nem csak Prága!

100 m-re beérünk a vadászkastély parkjába, ami elég nagy ahhoz, hogy csak a kertészek által megművelt első részt nézzük meg, és tátsuk a szánk a döbbenettől > ahogy belépünk, szemben egy csodaszép kovácsoltvas gerincre dolgozott üvegház. Maga a kovácsoltvas kapuja is esztétikai élmény. E mellett a kastély bejárata a másik élmény. No persze, ezt felújították az elmúlt években, ezért minden apró részlete látványosság. Vadászkastélyhoz méltóan a külső falakon mindenhol a régi nagy vadászok által lőtt szarvasagancsok feldolgozva úgy, hogy a homlokzati síkból kiemelkedik egy szarvasfej még kőből, és rajta az igazi agancs.Különleges "tudor" kastély a Moldva partján - Hluboka - kiránduló
Csak vezetett csoporttal lehet bemenni, mi az első cseh nyelvű csoportot választottuk 10 órára, mivel az angol csak délben lett volna. És a terv bevált > a cseh guide hölgy hadart rettenetesen, gyorsan lement az egész program.
Maga a kastély belső 144 szobából áll, de ebből csak 18-at mutatnak meg, ezek vannak berendezve.Nem feltétlenül korabeli, fennmaradt bútorokkal, van minden vegyesen, holland szőnyeg későbbi korokból, tapéták, stb. Nekünk már 'kastélyundoritiszünk' van, láttunk eleget, ezért ezt az egyet megnéztük, és ezzel vége a vár és kastélylátogatásnak. De aki még nem látott eleget, azoknak melegen ajánljuk ezt a szép kastélyt.

Különleges "tudor" kastély a Moldva partján - Hluboka - kirándulóKülönleges "tudor" kastély a Moldva partján - Hluboka - kirándulóKülönleges "tudor" kastély a Moldva partján - Hluboka - kirándulóKülönleges "tudor" kastély a Moldva partján - Hluboka - kirándulóbővebben: https://kirandulo.reblog.hu/kulonleges-tudor-kastely-a-moldva-partjan---hluboka

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6318142722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s 2023.06.26. 19:19:08

Ne feledjük a kandalló feletti feliratot sem: Nil Nisi Rectum.
Orvosi latin szerint: Nincs más, mint a végbél.
Rendes latin fordítása:Nincs más, csak az igazság.

Roppant tanulságos.

guma 2023.06.27. 10:38:07

@s: :)

micsoda gyöngyszemeket veszel észre.

s 2023.06.27. 23:50:02

@guma: Jártunk ott, onnan tudom. Gyönyörű vidék.
süti beállítások módosítása