He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szijjártó: mi Trump elnök mellett állunk

2023.06.14. 17:30 guma

Mi Trump elnök mellett állunk, drukkolunk neki, hiszen az ő vezetése alatt voltak legjobbak a politikai kapcsolatok az Egyesült Államok és Magyarország között

– ezt mondta a főnök harcias külgazdasági és külügyminisztere a Newsmax amerikai tévécsatornának adott interjújában, amivel a Facebook-oldalára feltöltött videóban dicsekedett. Szerintem voltak olyan korszakai a politikának, amikor nem volt menő atomtitkokat a zuhanyzóban tároló, magából kivetkőzött tahókat (úgy is, mint politikusok és államelnökök) körberajongani.

Egészen biztos voltak olyan időszakai még a magyar politikának is, amikor nem dicsőségnek, hanem szégyennek minősült volna, ha egy bármennyire demokratikusan megválasztott párt politikusa és minisztere azzal döngette a mellét, hogy egy 37 rendbeli bűncselekménnyel,  többek között titkosított iratok nem megfelelő kezelésével, az igazságszolgáltatás akadályozásával és hamis tanúzással vádolt figura mellett ilyen büszkén és lelkesen kiállt és a soha el nem múló barátságáról biztosította. Pláne nem akkor, ha a vádiratban atomtitkok és nemzetbiztonsági dokumentumok helytelen kezelésével kapcsolatban kémtörvények megszegése is szerepelt (nem volt még ilyen tudtommal), ami az Egyesült Államokban különösen súlyos börtönbüntetést vonhat maga után.

Ha volt is ilyen időszak a mindenkori magyar politikában, mára elmúlt. Az alábbi okfejtés viszont tanulságul szolgálhat arra az esetre, ha esetleg majd megint beköszönt az az idő, amikor komoly bűncselekmények gyanúja esetén (és egyik sem a bolti lopás kategóriájába tartozik) szégyen lesz azzal haknizni, és annyival elintézni súlyos állambiztonsági, korrupciós ügyeket, hogy az úgynevezett konzervatív, erős vezetőket támadja a liberális mainstream, a gazok minden eszközt bevetnek, mert irigyek a sikeres hazafiakra. Akiknek nem mellesleg fogalmuk nincs arról, hogy közpénzek százmilliárdjait érintő hivatalos dokumentumokat ledaráltak, vagy nem daráltak le az általuk vezetett intézményekben.

Remélem, eljön az az idő is, amikor Szijjártó Péternek, akárcsak imádva szeretett főnökének is tükörbe kell néznie azért, mert a propaganda erejével normává emelték azt, hogy ha valaki ún. nemzetikonzervatívnak hazudja magát, és nagy a pofája, akkor akármit elkövethet, és definíció szerint nem lehet korrupt, alávaló gazember. Az egészet az ellenség találta ki. Úgyhogy nyugodtan hazaviheti az atomtitkokat és kitapétázhatja velük a budit. Az Erdogan választási győzelméért való imádkozás után a kölcsönös tisztelet talaján álló, más országok belügyeibe bele nem ugató propagandahazugságot hagyjuk is, miszerint soha nem vetemednénk arra, hogy állást foglaljunk olyan kérdésekben, amelyekről egy másik ország polgárainak kizárólagos joga és lehetősége dönteni.

Szijjártó a Facebook-oldalára szerdán feltöltött videóban a Donald Trump volt amerikai elnök ellen indított újabb vádemelésről azt mondta, hozzászokott már ehhez, hiszen amikor egy konzervatív vezetőnek esélye van egy fontos pozíciót megnyerni, akkor ezt a vezetőt azonnal hatalmas támadás éri a liberális mainstream részéről.

A helyzet nagyon hasonló Európában: ha van egy konzervatív vezető, aki erős, jó hírnévnek örvend, élvezi a társadalom támogatását, akkor a liberális mainstream támadást indít ellene, és nem riad vissza attól, hogy a legkülönbözőbb eszközöket vesse be, és az igazságszolgáltatás általában az egyik ilyen eszköz. 

Svédország NATO-csatlakozásáról Szijjártó azt mondta, hogy a kormány támogatja a ratifikációs folyamatot, ez az oka annak, hogy a kormány benyújtotta a törvénytervezetet a parlamentnek. „A képviselőinken múlik, akik a parlamentben kétharmados többséggel rendelkeznek, hogy mikor kívánják napirendre tűzni ezt a kérdést”. Az elmúlt tíz évben állandó vádakat és rágalmakat fogalmaztak meg „velünk szemben” a svéd politikusok, mondván, hogy „Magyarország nem demokrácia, diktatúra vagyunk”, bármit csináltunk, az nem volt legitim.

Úgy fogalmazott: „Nagyon hasonlóan egyébként a Trump elnökkel szembeni kritikákhoz (kritikák a francot, súlyos, történelmi vádak – szerk.) (…) a mi képviselőink ezt sértésnek vették, ők, ugye, az emberek szavazataiért küzdenek a választási kampányokban, hogy a választóik életszínvonalát javítsák, és akkor hirtelen egy másik országból azt mondják rájuk, ők nem demokratikusan, hanem diktatórikusan működnek.” Ezért tehát – mivel ezt sértésnek vették – még nem állnak készen arra, hogy meghozzák ezt a döntést, amikor készen állnak, meg fogják hozni a döntést. A kormány kedvezően és támogatóan áll a kérdéshez.

Az ukrajnai háborúval összefüggésben azt állította: „úgy látom (mert a főnököm is úgy látja – szerk.), hogy ha Trump elnök nyerte volna meg a legutóbbi elnökválasztást itt az Egyesült Államokban, akkor ez a háború nem tört volna ki, mert Trump elnök hivatali ideje alatt nem történt orosz támadás senki ellen.” Hozzátette: Trump esetleges visszatérésére a Fehér Házba „úgy tekintünk, mint a békés jövő reményére”. (via MTI)

Történelmi lábjegyzet az önsorsrontó, önámító, önkívületi orbáni teremfutball-diplomáciához: James E. Risch REPUBLIKÁNUS szenátor, az amerikai szenátus Külügyi Bizottságának vezetője blokkolt egy 735 millió dollár összértékű magyar fegyverbeszerzést. Egyben azt is közölte, addig nem hagyják jóvá az ügyletet, amíg Magyarország nem hagyja jóvá Svédország NATO-csatlakozását.

https://kolozsvaros.com/rovidek/szijjarto-mi-trump-elnok-mellett-allunk/

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6618146478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taga20 2023.06.14. 18:40:35

én is drukkoltam a narancsfejnek:)))

coub.com/view/2ldjav

guma 2023.06.14. 19:31:22

@taga20:

még mindig van lejebb + és a szabaduló művész politikusok lerakata leszünk?

taga20 2023.06.14. 20:05:20

@guma: 13 éve folyamatosan megyünk lefelé.

és még mindig 2/3-a van a fityeszmaffiának.

ki érti ezt???

s 2023.06.15. 15:12:35

A történelem szemétdombja lettünk. Kényszer nélkül, saját választásból. Az ország vezetése olyan mélyen tanyázik putyin végbelében, hogy ha akarná, akkor sem lelné a kijáratot.

Egyébként a lélegeztetőgép beszerzés dokumentumait szíjjártó is hazavitte a budiba, csak véletlenül leszarta. Ezért jobbnak látta ledarálni. Meg kell találni a szarszagú iratmegsemmisítőt, az végzett a papírokkal. De az is lehet, hogy megetették borkaival.
süti beállítások módosítása