He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Lezárták az iváncsai akkumulátorgyárat a sztrájkoló munkások (frissítve)

2023.06.09. 13:30 guma70

Sztrájkkal indult a szerda reggel az épülő, már majdnem teljesen kész iváncsai akkumulátorgyárnál.

Lapunk a helyszínen több, egymástól független forrásból úgy értesült, hogy a 2000 fős településen a gyáróriást építő Fidesz-közeli vállalkozás, a Garancsi István üzletember tulajdonában lévő Market Építő egyik alvállalkozója hetek óta nem fizette ki a munkásait, ezért mintegy 3-400 ember lépett igen szervezetten, egyszerre sztrájkba.

Frissítés: június 8. 11:00: A Market Építő Zrt. cikkünk előző bekezdésében foglaltak kapcsán az alábbiak közlésére kérte lapunkat, melynek természetesen helyt adunk.

„A cikkben a »Market Építő egyik alvállalkozójaként« említett cég nem a Market Építő Zrt. alvállalkozója, vele a Market Építő Zrt.. semmilyen szerződéses kapcsolatban nem áll.”

Helyi informátoraink több százmillió forintnyi kifizetetlen bérről beszéltek lapunknak.

Blokád

A munkások lezárták az akkumulátorgyárhoz vezető bekötőutat, valamint tudatosan megbénították Iváncsát is.

„Iváncsa elesett”

A kis faluban szerda reggel mozogni sem lehetett, a lakosok nem tudták óvodába vinni a gyerekeiket, nem tudtak időben eljutni munkába, nem tudtak eljutni boltba. Lapunk helyi forrása úgy fogalmazott, hogy „Iváncsa elesett”.

A falu környékén a közúti forgalom is megbénult.

A Fejér (Vár)megyei Rendőr-főkapitányság (FVMRFK) Kommunikációs Szolgálata úgy tájékoztatta lapunkat, hogy a rendőrségre szerda reggel 6 órakor érkezett bejelentés arról, hogy az iváncsai ipari park területére történő bejutást mintegy 300 fő, három gépjárművel akadályozza, amelynek következtében az ipari park területére vezető 6205-ös számú úton, valamint az M6-os autópálya 50-es kilométerénél forgalmi torlódás alakult ki.

A helyszínre érkező rendőrök a közlekedés segítése, továbbá a forgalom zavartalanságának mielőbbi helyreállítása és biztosítása érdekében a gépjárműveket az autópályáról Adony, valamint Iváncsa településekre terelték, így lehetővé téve a forgalom folyamatos haladását, a közlekedési balesetek megelőzését.

FVMRFK azt is kiemelte a Gulyáságyú Médiának küldött válaszában, hogy az esettel összefüggésben a helyszínen rendőri intézkedésre nem került sor.

Kérdéseket küldtünk Molnár Tibornak, Iváncsa polgármesterének és az akkumulátorgyárnak is, amint válaszolnak, közzétesszük.

Gyors, eredményes sztrájk

A demonstráló munkások nagyjából délelőtt 10 órára feloldották a blokádot és felvették a munkát, miután ígéretet kaptak rá, hogy még a szerdai napon kifizetik őket.

Olvasói videó a reggeli káoszról

Szia uram, kő’ dobálás?

Mint március elején lapunk megírta, korábban tömegverekedés, kődobálás volt a gyárnál a munkások között.

Friss fejlemény az ügyben

Ehhez a cikkhez is hozzászólhat a Facebookon:

https://gulyasagyumedia.hu/2023/06/07/lezartak-az-ivancsai-akkumulatorgyarat-a-sztrajkolo-munkasok/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6918142878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása