He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Luxussá vált nemcsak az úszás, de a mosógépszerelés is

2023.04.29. 07:10 guma70

Luxussá vált nemcsak az úszás, de a mosógépszerelés is

Lassan luxussá válik minden, ami a kikapcsolódásunkhoz köthető, sőt, már az egyszerű felújítási, karbantartási munkálatokat is egyre nehezebb megfizetni. A KSH összesítése szerint így emelkedtek a szolgáltatások árai.

A magyarországi szolgáltatók a KSH összesítése szerint drasztikusan, 15 éve nem látott mértékben emeltek az áraikon szinte az összes területen 2022-ben – írta meg a Pénzcentrum.

Jelentősen megdrágultak a fürdőbelépők, mozijegyek is. Hasonlóképpen a szakik, autó- és háztartási gépszerelők.

Főképpen a nagyobb munkaerőigényű szolgáltatások esetében volt radikális a drágulás a tavalyi évben: a munkaerőhiány mellé bejött a megnövekedett bérigény. Az év második felében a kisadózókat érintő adójogszabályok módosítása miatt szintén emeltek egyes szolgáltatók.

Néhány szám:

  • 24,3 százalékkal voltak itthon a lakásjavítási, karbantartási szolgáltatások 2022 decemberében, mint egy évvel korábban
  • 24 százalékkal nőttek a háztartási berendezések javításának költségei is.
  • 22,6 százalékkal kértek többet a járműjavítók, karbantartók decemberben ugyanazért a munkáért, mint egy évvel korábban.
  • 17,9 százalékkal drágultak a “testápolási szolgáltatások” decemberben az egy évvel korábbiakhoz képest.

A szolgáltatások összességében mindösszesen 9,5 százalékkal drágultak Magyarországon.

Kikapcsolódni drága

A statisztikai hivatal azt is megnézte, hogyan változott a sport- és szabadidős létesítmények belépőjegyeinek ára az elmúlt időszakban.

  • A gyógyfürdők belépőnek ára decemberben 29,2 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban, ami lényegesen több az általános inflációnál
  • Az uszodákba decemberben 25,6 százalékkal lehetett drágábban bemenni, mint 2021 ugyanezen hónapjában.
  • Az élményfürdők belépői a tavalyi év végén 20,4 százalékkal kerültek többe, mint egy évvel korábban.
  • A mozijegy inflációja már megindult lefelé. Decemberben 16,6 százalékkal volt drágább a belépő, mint egy évvel korábban, szemben a novemberi 21,3 százalékos év/év mutatóval.

https://forbes.hu/penz/luxus-szolgaltatasok-arak-emelkedes-inflacio-ksh/?utm_source=hirstart&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2418104532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása