He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Törvénytelen lehet a magyar Vodafone felvásárlása

2023.03.26. 04:29 guma70

Az LMP a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul, Hadházy Ákos pedig a 4iG ellen adócsalás miatt indult NAV nyomozás irataiból szemezgetett. A független képviselő szerint az, ahogyan a Fidesz besegít a 4IG-nek a DIGI, az Antenna Hungária, az MVM Net és a Vodafone megvásárlásában, az elmúlt 12 év egyik legnagyobb botránya. 

Az LMP a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul annak érdekében, hogy vizsgálják ki, a Vodafone állami felvásárlása mennyiben felel meg a piac tisztességes szabályainak - áll a párt közleményében. Mint írják:

Az LMP szerint a gazdasági válság közepén nincs a 100 legfontosabb probléma között a távközlési cég felvásárlása, miközben a kormány nem tudja kezelni a hipermagas inflációt, a katások százezreinek helyzetét, vagy éppen a közszférában dolgozók anyagi ellehetetlenülését.

Mindeközben a korrupció-ellenes harcáról ismert független képvislő, Hadházy Ákos arról ír a közösségi oldalán, hogy 

az, ahogyan a Fidesz besegít a 4IG-nek a DIGI, az Antenna Hungária, az MVM Net és a Vodafone megvásárlásában, az elmúlt 12 év egyik legnagyobb botránya.

Hadházy több dokumentumát is bemutatta annak a NAV nyomozásnak, amely a cég vezetői ellen folyik. A képviselő szerint egy, a 4iG-hez hasonló céggel egy normális államnak egyetlen dolga lenne: le kellene ültetnie az adócsalásért (és feltehetően pénzmosásért) felelős vezetőit. 

A 715 milliárd forint egészen brutális ár, hisz ez több, mint duplája a jóval nagyobb piaci részesedű Magyar Telekom összes részvénye értékének, ráadásul a Vodafone veszteséges - állítja Hadházy, aki le is vonta az egyetlen értelmes következtést:

Ezek mögött az ügyletek mögött nem üzleti megfontolások állnak, a 4iG egy politikailag vezérelt monopóliumot épít, nagyobbrészt állami hitelekből.

 

https://ezalenyeg.hu/orszagszerte/torvenytelen-lehet-a-magyar-vodafone-felvasarlasa-285895

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3518080088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása