He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Hadházy Ákos: Már a szentmiséket is cenzúrázza az állami rádió

2023.03.11. 04:14 guma70

„Az ostoba, túlbuzgó és talpnyaló cenzorok arra nem gondoltak, hogy ugyanazt a misét a Katolikus Rádió is közvetíti és archívumuk nekik is van... Így viszont lebuktak és pontosan rekonstruálható, hogy mi történt” – írja a politikus.

„Őrület és szintlépés: az állami rádió már a szentmiséket is cenzúrázza” - írja Haddházy Ákos a Facebook-oldalán.

A politikus beszámolója szerint a Kossuth Rádió archívumában található - február 19-én vasárnap 10-kor élőben közvetített - kecskeméti katolikus miséből 15 percet kivágtak.

"Az ostoba, túlbuzgó és talpnyaló cenzorok arra nem gondoltak, hogy ugyanazt a misét a Katolikus Rádió is közvetíti és archívumuk nekik is van... Így viszont lebuktak és pontosan rekonstruálható, hogy mi történt" - fűzte hozzá Hadházy.

Ahogy leírja, a szentmisén

Dr. Finta József plébános beszédének egy frissdiplomás tanárnő esetét mesélte el, akit a tankerület kirendelt egy másik iskolába is – az eredeti munkahelyén kívül –, mert ott egy osztályfőnök évközben felmondott. A fiatal és tapasztalatlan tanárnőt ráadásul beledobták a mély vízbe, mert a rábízott osztály tele volt sajátos nevelési igényű gyermekekkel.

„A történet jól végződött, de ezután jöttek azok a tanítások, amik az oktatás katasztrofális helyzetének felemlegetésénél is jobban fájhatott a cenzoroknak. A lelkész ugyanis arról beszélt, hogy vajon gyengeség-e a hősies keresztényi szeretet? Szerinte lehet, hogy »gyengeségnek tűnik azzal az erővel szemben szemben, amit az Istentől eltávolodott ember a napjainkban erőnek tart. Hiszen mit tartanak sokan ma erőnek? Azt, aki képes felülkerekedni a másikon és legyőzni a másikat. Képes keresztülvinni az akaratát azokon, akik mást akarnak, másképp gondolkodnak, mást szeretnének, vagyis az erőt az erőszakkal társítják. Az az erős, aki képes legyőzni, maga alá gyűrni a másikat. Igen, ezzel szemben lehet, hogy gyengeségnek tűnik a keresztényi szeretet.« Utána pedig felteszi azt a kérdést is, hogy vajon az önzőség-e az okosság, az, ha valaki képes más verejtékén és vérén hízva és gazdagodva tud beelőzni másokat?”- írja Hadházy.

A politikus a kivágott részt külön feltöltötte a Facebook-oldalára egy videóban. A teljes, cenzúrázatlan mise ITT hallható.

VIDEÓ: A rádióadás kivágott része

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/hadhazy-akos-mar-a-szentmiseket-is-cenzurazza-az-allami-radio/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3018068948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása