He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Nem megérteni kell, hanem megállítani

2022.11.20. 07:30 guma70

Napsugaras szép reggelt, optimista hozzáállást kívánok mindenkinek! Varga Mihály örül, mert mondták neki, hogy örülni kell. Az inflációról nem szokott mesélni, szóval nincs semmi, ami kedvét szeghetné az ország akóinak. Köztudott ugyanis, hogy amiről nem beszélünk, az nincs. Van viszont támogatás a kisboltoknak. Vagyis még nincs, de majd lesz. Nem kevesebb, mint 8 milliárd forintot szán jó kormányunk arra (itt jegyzem meg, hogy Mészáros Lőrinc a héten 48 milliárd forintnyi közbeszerzést húzott be, és még csak szerda van, annak is csak a reggele), hogy a 2000 fő alatti lakosságú településeken működő boltokat kisegítse a bajból. Azt mondjuk nem pontosan értem, hogy a nagyobb településeken, akár városokban működő kisboltok miért estek ki a pixisből (vannak ilyenek, nem csak multik), hiszen a forgalom náluk sem nagyobb, a rezsi pont olyan magas és éppen annyit buknak az ársapkás szarokon, mint a falusi boltok. Igaz, 8 milliárdból nekik már nem sok minden jutna, ne legyek telhetetlen. Ha netán csődbe megy a sarki szatócs, legfeljebb futhatunk egy pohár tejfölért 8 kilométert a legközelebbi multiig, nem gond.

Persze az is komoly kérdés, hogy amennyiben valamelyik kisbolt elnyeri a támogatást, abból lát-e valaha pénzt. Családok tízezrei nyertek pályázati pénzt napelemek telepítésére, kaptak támogatói nyilatkozatot is, csak éppen pénzt nem kapott még senki közülük. Annyira szegény senki nem tud lenni, hogy ígérni ne tudjon, a gondok akkor szoktak kezdődni, amikor az ígéretet be is kellene tartani. Márpedig ezzel olyan nagyon nem áll jól szeretett kormányunk. Marad nekünk az öröm, hogy sokkal több pénz ment el propagandára, mint amennyi pénz egyáltalán rendelkezésre állt erre a célra, Palkovics László volt minisztériumából 1000 millióval több pénz zúdult ki, mint amennyit előirányoztak, Kövér László, Szijjártó, Orbán, Novák százmilliókért röpködnek a világban, ez már elég a boldogsághoz, nem kell telhetetlennek lenni.

Újabb igazolást nyert az a fizikából közismert tény, hogy Palkovics László nem tűnik el, csak átalakul. A volt miniszter puhára esett. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterhez kerül ő, az  N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója lesz. Igazán megnyugtató tudni azt, hogy egyetlen fillér nem lesz ebben az országban, ami ne egy nagyon szűk kör markában futna össze. A szűk kört pedig az ország legokosabb embere irányítja, úgyhogy sem olyan nem fordulhat elő, hogy valamelyik minisztérium elkezd önállóan gondolkodni, sem olyan, hogy bármilyen hivatal érdemben tudná – és persze merné – vizsgálni az állami költéseket. Ennek egy ékes példája az Alkotmánybíróság. Éppen voltak szívesek megállapítani, hogy az Országgyűlés alkotmánysértést követett el a Tudományos Akadémia kibelezésével, de semmi gond, így marad minden, majd lepapírozzák a fiúk. Utólag. Ennek az előremutató döntésnek a világrajöttére mindössze 3,5 évet kellett várni, és máris pitty és putty.

A pártmédia és külön Deutsch Tamás már nagy erőkkel magyarázzák, hogy amennyiben nem jön mostanában pénzt Brüsszelből, arról ki tehet. Az Origo szerint Gyurcsány Ferenc és felesége tehet arról, ha esetleg mégsem nyílnak meg a pénzcsapok, a Magyar Nemzet sokkal tágabbra nyitotta a bűnösök körét, a hazai ellenzék és a komplett európai baloldal áskálódik:

ugyanis nem tudják megbocsátani, hogy immár negyedik egymást követő alkalommal kétharmaddal győzött tavasszal a patrió­ta, polgári, kereszténydemokrata kormány. (Deutch Tamás)

Már meg nem azért orrolnak, mert nem küldjük háborúba a kisfiúkat, akiket nem engedünk átoperálni kislánnyá? Változik a világ. Sőt, még azt is mondta ez a végtelenül okos politikus, hogy idióták ülnek ott, hiszen:

a brüsszeli bürokrácia ahhoz igazítja a döntéseit, hogy mit ír a Politico vagy más baloldali sajtóorgánumok. 

Natehát. Én ebből azt szűrtem le, hogy mivel sem Gyurcsány Ferenc, sem Dobrev Klára nem újságíró, mégsem ők tehetnek majd arról, ha netalántán mégsem öntik el az országot az uniós források. Vagy rosszul értek valamit?

Tegnap este bekövetkezett az, ami sok szakértő szerint csupán idő kérdése volt. Rakéták csapódtak be Lengyelországban, több ember életét vesztette. Összeült a lengyel kormány, ami természetes. Valószínűtlen, hogy szándékos lett volna a támadás, ám az ország biztonságát akkor is garantálni kell. Azzal nem nagyon tudok mit kezdeni, hogy a magyar rendkívüli tanács is összeült este, mert végre fontoskodhatnak egy kicsit. Más okát nem látom az összeülésnek, akkor kell majd valamit tenni, ha az a megállapítás születik, hogy NATO-tagországot ért szándékos támadás. Erre nagyjából nulla az esély, de egyáltalán nem kizárt, hogy Putyinnak messzebbre gurultak a már eddig is elgurult gyógyszerei, és megismétlődhet, akár sokkal súlyosabb formában is a dolog. Láttam reggel egy címet valamelyik portálon: Ha ez elfajul, nem Ukrajna a tét, hanem a világ. Az a helyzet, hogy ez a legelső pillanattól így volt. Pontosan ezt tagadja a magyar kormány a háború első napjától kezdve, ezt nem értik a megvezetett szavazóik, ezt próbálja elmaszatolni a pártsajtójuk, a pártkatonáik, amikor arról óbégatnak, hogy ez a háború minket nem érint, mi maradjunk ki belőle, ne mi fizessük meg az árát. Újabban már az megy, hogy Brüsszel Ukrajnának adja a magyarok pénzét, mi azért nem kapunk. Nos. Mindig is a harmadik világháború kitörésének megakadályozása volt a cél, akinek egy gyűszűnyi agya van, az eddig is értette, hogy csak az ukránok áldozatának köszönhető, ha meg lehet állítani a világégést és nem szabadul rá a pokol Európára. Most azon rugózik a pártmédia, hogy Biden szerint – aki eddig soha nem volt hivatkozási alap, de most sikerült neki beverekedni magát – kizárt, hogy Oroszországból lőtték ki azt a rakétát. Ez persze jól hangzik a fideszes füleknek, de távolról sem jelenti azt, hogy nem Putyin tehet erről, nem ő a bűnös. Az orosz hadsereg lövi rakétákkal Ukrajnát, az ukrán rakétavédelmi rendszer ezeket többségében leszedi. Most vagy nem sikerült mindet leszedni, és kettő átjutott Lengyelországba, vagy csak rakéták darabjai jutottak át, az a felelősség szempontjából teljesen mindegy. Putyin őrült, háborús bűnös és gyilkos. Nem megmagyarázni és megérteni kell, hanem megállítani.

Minden bajok ellenére jó ébredezést és szép napot kívánok! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

https://kolozsvaros.com/2022/11/16/nem-megerteni-kell-hanem-megallitani/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1917980324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása