He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Bloomberg: A PricewaterhouseCoopers csalásszakértőjét nevezték ki az Integritás Hatóság élére

2022.11.09. 08:25 guma70

 

Az EU még novemberben dönteni szándékozik a Magyarországnak szánt, de a jogállamisági problémák miatt visszatartott támogatások ügyében – írta a főleg gazdasági kérdésekkel foglalkozó Bloomberg.

A hírügynökség értesülései szerint az EU végrehajtó testülete még ebben a hónapban döntő tanácskozást tervez, ahol majd határoznak arról, hogy Magyarország képes-e teljesíteni az év végére szabott határidőt. Az EU Bizottsága a november 22-re kitűzött kollégiumi tanácskozást kulcsfontosságúnak tekinti abban, hogy az összes tagállam közül utolsóként elfogadják Magyarország újjáépítési tervét – írta a Bloomberg nevük mellőzését kérő uniós tisztségviselőkre hivatkozva.

A cikk szólt arról, hogy mit okoz a gazdaságban a támogatások elmaradása, és többek között arról, hogy a forint árfolyama szeptember óta hétfőn ment első ízben 400 forint alá. A Bloomberg szerint a befektetők arra spekulálnak, hogy a kormány közelebb kerül a tömb pénzneméhez való csatlakozáshoz.

Az EU-nak tett ígéretek egyik kulcselemének tekintett ügynökség élére pénteken a PricewaterhouseCoopers egy csalásszakértőjét nevezték ki.*

A bizottság annak az értékelésén dolgozik, hogy hogyan halad az Orbán-kormány által javasolt 17 intézkedés megvalósítása. Az uniós tisztségviselők az is vizsgálják, mi lesz akkor, ha a bizottság jóváhagyása a november 22-re kitűzött tanácskozás után érkezik meg, de úgy vélik, az eljárást december 19-ig mindenképpen be kellene fejezni.

Egyelőre nem világos, hogy Magyarországnak sikerül-e időben biztosítania az újjáépítési alapból származó összeget, és azt sem tudni, hogyan reagálna Orbán Viktor, ha nem tudja megkapni a pénzt.

Uniós tisztségviselők és diplomaták figyelmeztettek arra, hogy Orbán megtorpedózhatja számos fontos terv megvalósulását, amelyekhez egyhangú döntés szükséges.

***

*A PwC Magyarország Kft. tanácsadó cég már bekerült a hírekbe többször is a magyar kormánnyal való együttműködését tekintve: az Átlátszó írta meg, hogy 445 ezer euróért (160,2 millió forintért) készíthetik el az Adria Port Zrt. számára a trieszti kikötő megvalósíthatósági tanulmányát. A PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. végezte továbbá a Mátrai Erőmű vételár-meghatározását célzó vállalatértékelést is, minderről a Népszavában olvashattunk:

“Az állami MVM vevőként biankó szerződésben az eladóhoz közelebb álló PricewaterhouseCooperst bízta meg a Mátrai Erőmű méltányos árának megbecslésével. A neves szakértő ceruzája talán tényleg kicsit vastagon fogott.”

A G7 úgy fogalmazott, hogy

“Megmentette Mészárosék milliárdjait az állam a Mátrai Erőmű megvásárlásával”.

Azt szintén az Átlátszó derítette ki 2016-ban, hogy a PwC kapott 240 milliót a budapesti olimpia megvalósíthatósági tanulmányára, amit már egyszer megírtak 480 millióért.

Van kérdés?

Fotó: Novák Katalin és az Integritás Hatóság vezetői (Novák Katalin/FB)

Szerző: Huppa-értesülés
Forrás: Huppa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7517973966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása