He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Értesíthették a kormánylapot a 24.hu tulajdonosa kihallgatásáról – lapszemle + Rezeda: Ha ezt a telet Orbán túléli, mindent túlél

2022.11.08. 08:55 guma70

Az ítélet még nem jelent meg! Majd holnap…

A részletes, több konkrétumot tartalmazó cikk néhány perccel azt követően jelent meg, hogy Varga Zoltán és ügyvédje elhagyta a NAV Bűnügyi Főigazgatóságát.

Hol zsarnokság van…

Panasszal élt a gyanúsításával szemben Varga Zoltán

“Ügyfelem semmilyen bűncselekményt nem követett el, a vele közölt gyanúsítás hiányos és a büntető jogszabályok téves értelmezésén alapul, emiatt a gyanúsítással szemben mindketten panasszal éltünk.”

Úgy tűnik, a magyar kormány kénytelen volt újabb engedményeket tenni az Európai Bizottságnak

Mindettől még zsarnokság van és lesz.

Nem praktizálhat ügyvédként Völner Pál

Kirakati bábu.

Ihász Sándor: az uniónak szánt színjáték is lehet a Völner-Schadl-ügyben tett vádemelés

Több kérdést is felvet, hogy az azonosnak tűnő vesztegetési ügy két főszereplője közül miért csak az egyik, Schadl György van letartóztatásban, Varga Judit igazságügyi miniszter államtitkára pedig szabadlábon védekezhet a mai napig.

Ipari parkot (is) vett Rákay Philip Rácalmáson

Kutya ugat, karaván halad.

Decemberre kész az elmúlt 20-25 év legnagyobb budapesti korrupciós ügyeit vizsgáló jelentés

Lehetnek meglepetések… Az elmúlt 20-25 év legnagyobb korrupciós ügyeit vizsgáló fővárosi bizottság felállításáról 2020 júniusában döntött a Fővárosi Közgyűlés. A testületnek elvileg 2021 végére kellett volna végeznie a munkával, de a koronavírus járvány miatt nyolc hónapig nem tudtak ülésezni.

Kásler Miklós a Magyarságkutató Intézet tiszteletbeli elnöke lett

A megfelelő embert a megfelelő feladatra…

Egymilliós gázszámlát kapott L. Ritók Nóra mélyszegénységben élőket segítő tanodája

Kell a pénz rácalmási ipari parkra kenyérre…? Kezd egészen szisztematikusnak tűnni a rezsikérdés. A túlélők nem a mi oldalunkon vannak.

Az ATV vezérigazgatója a Baranyi-ügyről: Nem kívánunk egyetlen politikai oldal szekértolója sem lenni

Pont ennyi tudatosságot vár el az ember tőlük a kérdező vendégek kiválasztásában. Baranyi Krisztina nem politikai, hanem szakmai kérdést vetett fel. A PS nem sajtó.

Élő ATV-s tévévitában csap össze egymással Baranyi Krisztina és Fürjes Balázs

Úgy tűnik, Baranyi félelme arról, hogy nem hívják meg többé az ATV-hez, nem bizonyult valósnak. Nem hülyék: kiugró lesz a műsor nézettsége.

Érdeklik-e a KRÉTA feltörőit a diákok intői?

Nem igazán. Viszont a KRÉTA a diákok és a tanárok szinte minden adatát tartalmazza, továbbá a pedagógusok és más alkalmazottak HR-adatait; az intézmények költségvetését, gazdálkodását, iktatott dokumentumait. Van kérdés?

A családbarát magyar kormány ölbe tett kézzel nézi azt, ami ellen a tagországok többsége fellép

A Covid-járvány okozta érzelmi sokk és a korlátozások bevezetése miatt felboruló közösségi élet a világon mindenhol megviselte a fiatalok lelki és mentális egészségét. Kirívó azonban, hogy míg az EU tagállamok nagyrésze proaktívan állt ehhez a problémához, Magyarországról ez nem mondható el – erre jutott az az uniós tanulmány, mely kifejezetten azt vizsgálta, hogyan próbálták a tagországok megóvni a saját fiataljaik lelki egészségét.

Kiugrott egy diák a másodikról egy balatonfüredi gimnáziumban

Idén nem lesz pedagógus-béremelés, a többi sztrájkkövetelésben sem volt semmilyen előrelépés

A Tanítanék Mozgalom kitart az eddigi követelései mellett.

Két budapesti iskola tanárai egyhetes munkabeszüntetésbe kezdenek

A csend nem rend!” (Kivétel ott, hol zsarnokság van…)

Több faluban feladta az iskolafenntartó

“Agyagosszergényben a diákokat a megyei harmadosztályban szereplő helyi labdarúgócsapat öltözőjébe költöztették. Osliban a művelődési házba menekítették a diákokat. Babóton a falu pénzéből vett és üzembe helyezett kazánnal tették fűthetővé a tornatermet, ahol a szülők társadalmi munkában alakítottak ki gipszfalakkal tantermeket. A tűzifát is a helyiek dobják össze.”

Mi nem haldoklunk, mi így élünk!

“A covid volt az, amikor egyértelművé válhatott, sokaknak semmit nem számítanak az adatok, végérvényesen beléptek a Fidesz alternatív valóságába. Pedig meghalt a szomszéd, a Marika néni, a Józsi bácsi, a nagymama, a káosz eluralkodott az országon. Mégis, sokaknak hihetőbb volt, amikor az M1-en azt hazudták, hogy máshol még borzalmasabb, mint a saját tapasztalat.”

Hová vezet a ragaszkodás a gáz orosz árazásához és a szolidaritás elutasítása?

Magyarországon mintha megállt volna az idő.

Dmitrij Medvegyev újabb verzióval állt elő

Az ukrán nukleáris programmal való fenyegetőzés miatt volt szükség a „különleges katonai műveletre”… És akkor a medve tényleg hülyének nézett minden állatot az erdőben.

11 jelöltet kenhetett meg Kína a kanadai választásokon

A kanadai hírszerzés a helyi média szerint azonosította a Peking által a 2019-es választásokon támogatott jelöltek titkos hálózatát.

Szerző: Huppa-válogatás
Forrás: Huppa

Rezeda: Ha ezt a telet Orbán túléli, mindent túlél

Hogyha most a 24.hu tulajdonosának kihallgatásáról írnék, akkor meg kellene említenem a Magyar Nemzet névre hallgató sajtóterméket, ennek viszonyát a NER-hez, a NER viszonyát a bírósághoz és ügyészséghez, itt aztán eljutnék az Unióhoz, ami a pénzért cserébe igazságügyi reformokat vár el. És amikor a 24.hu tulajdonosának kihallgatása tegnap fura körülmények között megtörtént, akkor az Unió is megkapta az ígérvényt, hogy a NER megjavul, lesznek igazságügyi reformok, csak már küldjék azt a rohadt pénzt. Ekkor viszont meghallanánk, hogy Varga Judit halkan felsír, jogállamról álmodik, amiről tudja micsoda, de mire felébred, elfelejti. De még az is lehet, hogy Kaczynski miatt van ez az egész.

Induljunk el a végétől akkor.

Jaroslaw Kaczynski, a PiS (lengyel kormánypárt) elnöke meglengette a képzeletbeli kaszát kies hazánk fölött azt kijelentvén, hogy gazdaságunk az összeomlás szélén áll, s ha Orbán el akarja kerülni az apokalipszist, akkor engedményeket kell tennie az Uniónak. Varga Judit arca ekkor megrándult álmában, Navracsics pedig új fogkrémet vett, hogy szebb legyen a rókamosolya. Igazából nem tudni, ez a lengyel miért példálózott Orbánnal, amikor tudhatta, ő megkapja azt a pénzt, amit kies hazánk nem fog, de minderre a magyar kormány mélyen hallgatott. Illetve titokban ígérvényeket tett az Uniónak az igazságügy megreformálására, ami érdekes.

Már csak azért is, mert ha belátta a magyar kormány, hogy az igazság ügyei reformra szorulnak (amelyeket most nem részleteznénk), akkor ez egy beismerő vallomás arról, hogy van mit javítani a jogállamiságon, ami Varga Judit szerint nem definiálható, ellenben hazánk ennek ellenére ezen elvek alapján működik. Ám most bevallódott, hogy mégsem. Varga arca ekkor rándult meg másodszor, ami már maga a TIK, de a nacsasszony máma egyáltalán nem érdekel bennünket. Viszont Budai Gyula meg igen. Ő jelentette fel ugyanis a 24.hu tulajdonosát, akihöz tegnap kiszálltak a hatóságok, egyelőre még nem nagy, fekete autóval, annak majd később jön el az ideje. Vagy pediglen nem, ha jóban akarnak lenni az Unióval.

Kiderült, hogy a laptulajdonos – ügyvédje szerint – semmilyen bűncselekményt nem követett el, a vele közölt gyanúsítás hiányos, a büntető jogszabályok téves értelmezésén alapul, így a gyanúsítás ellen panasszal élnek. Nem akarnánk a padból kiesve jelentkezni, hogy tan’tóbácsi, tudjuk, mi ez, koncepciós eljárás, mert messziről is látszik. Elég annyi, hogy Budai Gyula volt a feljelentő, aki ténykedésének mindig ez a vége, Budai Gyulát egyszer majd megverik egy sötét sikátorban. De mégsem ez az igazán érdekes, hanem az, alighogy elmentek a nyomozó emberek a laptulajdonostól, a Magyar Nemzet című nyomdaipari termékben már benne volt az egész sztori olyan részletességgel, amiről még a feljelentett sem tudott.

Ha túlbuzgó lett volna a Magyar Nemzet című sajtótermék, netán az ítéletet közölte volna már előre, mert lehet – vagy csak azt hiszi -, hogy az is a birtokában van. Ez a kis sztori is mindent elmond a magyar igazságszolgáltatás – jogállam és Varga arcrángása – elképesztő állapotáról, illetve a NER működéséről, amelynek gazdasága Kaczynski szerint összeomlik az Unió pénze nélkül, s mi, akiknek már minden mindegy, rábólintunk, bár történne úgy. De nem fog. Annak ellenére nem, hogy miközben az igazságügy reformjáról szóló csomagot elküldték, mindeközben pedig így mennek a dolgok, pénz tehát nem jön, a rendszer mégsem omlik össze, mert életben tartja a kizsigerelt nép.

Érdekes dolog ez az inflációval, amit hagytak elszabadulni és vágtatni, mert az adóbevételek eltömik a költségvetés lukait.

Minél inkább nyomorgunk, annál többet fizetünk a rezsim fennmaradásáért,

s bár Kaczynski valamit lát, mégsem próféta, mert el sem tudja képzelni, hogy a cimborája milyen messzire tud elmenni a hatalomért. Ebben azért különböznek. S bár azt látjuk, a felszínen megy a teperés és a kavarás (integritás hatóság, igazságügyi reformok, egyebek), hogy pénzhez jussanak, a rendszer leglényege egyáltalán nem változik, mert erre természeténél fogva képtelen. És nem is akar igazán változni, illetve egyáltalán nem. Ezt nevezhetjük akár olyan sajátos patthelyzetnek is, amibe az ország beledöglik.

Mi magunk is egyébként, de ez itt már senkit nem érdekel.

Mert bármi szép is ilyesmikről beszámolni, a nagyhangú brüsszeli ígéretekről, amelyek vagy teljesülnek vagy nem, országunk lényegéről az igazságot az utcákon ezrével látható bombás plakátok, a nemzeti konzultáció, a télire bezáró intézmények, a végleg csődbe menő éttermek, az éhezés szélén álló lakosság, a sötétbe boruló utcák, s mindezek ellenére az adja, hogy a népek csak bambán néznek ki a fejükből. Kaczynskik, 24.hu-k, ügyészségek, bírók egyáltalán nem érdeklik őket. De még az sem, ha a hátukon törik szét a széket.

Ha ezt a telet Orbán túléli, mindent túlél, s ez a manus enkezével fogja az egész országot eltemetni.

Szerző: Rezeda
Forrás: Rezeda világa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9917973136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása