He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

A széthordott ország romjain vicsorog

2022.10.21. 05:36 guma70

Jó reggelt, fényt és megvilágosodást kívánok mindenkinek, soha nem késő! Hernádi Mol-vezér úrnak kiemelten is jó reggelt! Üdvözlöm a való világban, ahol már ő is olyasmiket beszél a szájával, amiket magunkfajta tisztességes hazaárulók már nagyon régóta ugatnak. Örülök, hogy megvilágosodott, és ma már ő is tisztában van vele, hogy az energiaválságra adott orbánista válaszok el vannak cseszve (különadók, ársapkák, tűzifarendelet). Örülök, hogy későre bár, de rájött arra is, hogy „a gazdaságot kormányzati szobákból intézik”, bár szerintem ennél rosszabb a helyzet, konkrétan egy darab szobából egyetlen elszabadult hajóágyú intézi. Örülök, hogy Hernádi úr is úgy látja, hogy csilliárdokat kell költeni az orosz energiahordozóktól való függés minimalizálására, és tovább kell menni a zöld átmenet útján. Attól meg egyenesen le vagyok nyűgözve, hogy a Mol-vezér úr úgy látja, nem kell nevetgélni azon, hogy más országok spórolnak, hogy az emberek hideg vízben zuhanyoznak – ez ma a valóság. A takarékosság nem bűn, a pazarlás a bűn.

Az örömömet kicsit árnyalja, hogy ha már a Mol-vezér úr is Adyt idézve bírálja a mindenható Orbán-kormányt, az azért semmi jót nem sejtet. De ha már eljutott ezekhez az előremutató felismerésekhez, akkor itt ne álljon meg, Hernádi úr! Jó lenne ez ügyben minél előbb a felcsúti mindenhatóval konzultálni, a figyelmébe ajánlani ezeket a nagyszerű meglátásokat. Jó lenne szembesíteni azzal, hogy a szégyenteljes, kretén nemzeti konzultációja helyett ideje lenne neki is kijózanodnia. Ugyanis ő állította erre az elcseszett pályára az országot, ő és a cselédei gúnyolódtak teli pofával még nem is olyan régen azokon, akik a pazarlás helyett a takarékosságot szorgalmazták. Ő nyert meg egy választást úgy, hogy azokat köpködte, akik arról beszéltek, hogy a legnagyobb rezsicsökkentés a fel nem használt energia, bazmeg. Nettó gúny, lejáratás, körberöhögés, karaktergyilok és hazug, populista hőzöngés volt a válasz minden értelmes energia- és közpénztakarékossági felvetésre.

Most meg az van, amire minden épeszű szakember figyelmeztetett, de leüvöltötte a fejét a goebbelsi propagandagépezet. Most van az, amikor reflektorfénybe került, és már nem lehet az ágy alá söpörni,

– hogy az évtizedes moszkvai bokacsattogtatás politikája megbukott;

– hogy nincs olcsó energia;

– hogy semmiféle lokális magyar kivétel nincs a globális pusztulatban, vagy ha igen, az elrettentő kivétel;

– hogy kapitális ostobaság volt az elmúlt évtizedben Moszkva csöcsére tekeredni és közel 50 százalékkal megnövelni a magyar ipar energiafogyasztását (értsd: gumi- és akkumulátorgyárak balkáni lerakatává zülleszteni az országot);

– hogy rohadtul nem kellett volna földbe döngölni a forintot hosszú évek unortodox jegybanki lazaságával, mert – ahogy okos emberek mondják – a gyenge forinttól „nem készül több motor az Audi-gyárban, hanem valójában csak a romkocsma-szektort hajtja, ez nem gazdaságpolitika”;

– hogy úgy nagyobb a magyar infláció, mint az összes többi régiós országban és úgy duplája az uniós átlagnak, hogy itt a fogyasztói kosár nyolcadának ára mesterségesen van fenntartva hatósági árakkal;

– hogy lófasz van, nem gazdaságpolitika ott, ahol a magyarok fele nem keres többet, mint egy betanított munkás;

– hogy reménytelen fertő az, ahol az önkényuralom pedagógusokat megalázó, fenyegető, állásukból kirúgó tankerületi janicsárjainak jutalmazására több pénzt fordítanak, mint az alájuk tartozó tanárok összesen, hogy miközben a lábukat törlik a tanárokba, és Brüsszelre mutogatnak, mert nincs pénz lóvéra, van olyan tankerületi parancsvégrehajtó akire jutott 1,1 millió forint, míg egy átlagos iskolai dolgozó jutalma 169 (!!!) forint.

Ez a szégyen, ez a döbbenet, ez a gyalázat. De ennél is nagyobb gyalázat, hogy mit tesz egy ilyen helyzetben a felelős hatalom?

Például beküldi a párttévébe a pedagógusnak álcázott fideszes kádert – akiről elfelejtik megemlíteni a párttévé profi tányérnyalói, hogy az illető egy fideszes káder -, hogy forgassa meg a szemét az elhibázott brüsszeli szankciós politika miatt kialakult nehéz helyzetben is pofátlanul hangulatot keltő kollégáin.

Vagy például még több hatalmat ad Rogán Bűnöző Antalnak, aki tíz év alatt összegányolt propagandakampányaival szellemi nyomorba döntötte a populációt, már a bombáknál tart, de még hiányzott az gátlástalan, korrupt segge alól egy Nemzeti Eseménykezelő Központ, úgyhogy megkapja azt is a gazdájától. A rendkívüli helyzetekben kulcsfontosságú titkosszolgálati, kiberelhárítási és katasztrófavédelmi tevékenység egy újabb fajsúlyos részét.

Vagy például a legnagyobb összefosás kellős közepén, miután jól megvédte a rezsicsökkentést is, a fideszes állam letolja magáról a rászorulók megsegítésének felelősségét. Jövőtől oldja meg a család, az önkormányzat, a karitatív szervezet, az állam csak végső esetben, ha nagyon muszáj, akkor talán majd. Azért fizetett adót a drága szurkoló 50 éven keresztül, hogy amikor beüt a krach, akkor magára vessen.

És természetesen hörögnek végtelenítve a „háborús inflációról”, a „szankciós inflációról, kenik a saját elcseszett, korrupt politikájuk felelősségét a „brüsszeli szankciókra”, és egy büdös hangot nem szólnak arról, hogy a magyarországi infláció miért haladja meg jelentősen a hasonló földrajzi elhelyezkedésű, gazdasági szerkezetű, a háborúval ugyanúgy szomszédos uniós tagállamokét. Legyen elég annyi, hogy de bezzeg Romániában, Lengyelországban, Szlovákiában nincs Gyurcsány, mert ha Gyurcsány lenne, már ország se lenne.

Úgyhogy a 12 év alatt széthordott, kizsákmányolt ország romjain, a közösségi oldala és a seggnyalói mögé bújva vicsorog a főzseni, mímeli a maratoni kormányülést, azt, hogy éjt nappallá téve a nemzet megmentésén fáradozik, és ma indul Brüsszelbe harcolni. Előtte azért leszögezte, hogy nem óhajtja elfogadni az Európai Bizottság új javaslatait, amelyek az energiaárak MÉRSÉKLÉSÉT és az ellátás BIZTONSÁGÁT kívánják garantálni. Nem, neki ez nem fér bele, szerinte ez gázembargót jelent. Ha ő teszi rá a bojtos sapkát a csirkeszárnyvégre, az egyenértékű a magyarok megmentésével, ha Brüsszel ideiglenesen, csak ezen a télen limitálná a földgáz beszerzési árát az európai piacokon, hogy az európai ember ne TÖBBET, hanem KEVESEBBET fizessen a gázért, az maga lenne a nemzethalál. Őt ez az egész közös európai gázbeszerzés a vakcinák vásárlására emlékezteti, úgyhogy nem kér belőle.

Azt hiszem, ez így elég világos, nemigen lehet félreérteni. A helyében nekem is egyből ez jutna eszembe: hogy abból nem tudnék lopni (bezzeg a kínai és orosz járványszajrén horkolásgátlókkal bezárólag hugyosra kereste magát a holdudvar), és az igen nagy baj lenne ezekben a vérzivataros, nyomorúságos időkben. És akkor hogyan fizethetne a magyarok pénzéből a piaci árnál magasabb árat a gázért, hogy Vlagyimirovicsnak nehogy elguruljanak a gyógyszerei? Ha nem értem félre, akkor a nemzetmentő azt üzente, hogy a hívei is megértsék: ő nem akar olcsó gázt, ő drágán akarja venni Putyintól a véres orosz gázt, mert nekünk, büszke mimagyaroknak futja a betanított munkás fizetésünkből, minket nem vernek át a kokainozó brüsszeliták. Hogy esetleg az Európai Unióban egyedüliként majd n-szeres árat fizetünk a hanyatló nyugatiak fizetésének töredékét kitevő betanított munkás bérünkből rezsire? Az apróság ahhoz képest, hogy mi történne, ha magunkra haragítanánk a jóságos Vlagyimirt. (Aki már ott tart az elmebajában és a hadiállapotában, hogy sátánistáknak nevezte az ukrán vezetőket, akik nem voltak hajlandóak térdre borulni, tálcán átadni neki a hazájukat.) Meg egyáltalán mi jó származna nekünk abból, hogyan lenne összeegyeztethető a magyar érdekkel, hogy Brüsszel miatt még propagandaszinten sem tudunk ötödáron gázt venni Moszkvától?

Próbálom komolyra fordítani. Őszintén nem értem, hogy mire megy ki ez az egész, miben reménykedik Donvétó, meddig tolhatja ezt a rossz szekeret (via Ady-Hernádi), és mi vár Magyarországra, ha az évtizedes bűnös, elcseszett politikája, illetve a vállalhatlan Putyin-pártisága miatt sarokba szorult zsarolási potenciál kínjában mindent arra tesz fel, hogy az összes közös európai javaslatot opponálja, megvétózza, keresztbe feküdjön neki? Egyszerűen már annyira átlátszó, hogy minden megmozdulását az orosz érdek irányítja, hogy az embernek felfordul a gyomra. Meddig lehet ezt csinálni? Hogy lehet ebből jól kijönni? Meddig lehet szabadságharcolni az EU ellen, az uniós pénzekért vinnyogva azért, hogy a NER annyit fizethessen Moszkvának az orosz gázért, amennyit az nem szégyell kérni (lehetőleg a tőzsdei ár többszörösét)? Mikor lesz vége ennek az elmebajnak?

https://kolozsvaros.com/2022/10/20/a-szethordott-orszag-romjain-vicsorog/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2917958506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása