He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Surányi György: Szemfényvesztés a megállapodás a gázfogyasztásunk halasztott fizetéséről

2022.10.06. 07:25 guma70

Nem igaz, hogy a háború az oka a forint gyengülésének. A térségi devizák közül csak a forint árfolyama szállt el, egyebek mellett azért, mert elégtelen a devizatartalékunk – állítja Surányi György egyetemi tanár, volt jegybankelnök, aki szerint már rég fel kellett volna venni újabb devizahiteleket, és kedvezőbb kondíciókkal feltölteni a tartalékokat. Úgy látja, a jegybank túl korán állt le a kamatemelésekkel, az inflációs nyomás nem enyhül. Ugyanakkor államcsődről beszélni szerinte felelőtlenség, a Nemzetközi Valutaalapra sem szorul rá az ország, a minap bejelentett megállapodást az oroszokkal a gázár halasztott fizetéséről viszont szemfényvesztésnek tartja, ami nem menti meg a folyó fizetési mérleget. Ez új gazdasági podcastunk, a Della első része. ( via )

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3617947896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása