He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2060-ig tartó Fidesz-kormányzásról is beszélt Kötcsén Orbán Viktor + Orbán viccnek nevezte az Európai Parlament Magyarországról szóló jelentését

2022.09.17. 05:45 guma70

Orbán Viktor érkezik a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy-kúriához 2022. szeptember 10-én. Mellette Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (j) Orbán Viktor érkezik a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy-kúriához 2022. szeptember 10-én. Mellette Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (j)

Ősszel megpróbálja megakadályozni, hogy az Európai Unió újabb hat hónappal meghosszabbítsa az Oroszország elleni szankciókat, a Fidesz új generációjának akár 2060-ig képesnek kell lennie kormányozni, hamarosan újabb családtámogatási intézkedéseket jelentenek be – a Szabad Európa több résztvevővel beszélve részleteket tudott meg Orbán Viktor kötcsei beszédéből.

Számos témát érintő, konkrétumokat is bőven tartalmazó beszédet mondott Kötcsén Orbán Viktor szeptember 10-én. A Fidesz számára az aktuális őszi politikai szezonkezdetet jelentő összejövetel a somogyi kistelepülésen elvileg zárt a nyilvánosság elől, de bizonyos részletek mindig kiszivárognak.

2009-ben például Kötcsén fejtette ki az akkor még kormányzásra készülő Fidesz-elnök, hogy a következő 15-20 évben a centrális erőtér jellemzi majd a magyar politikai berendezkedést, egy nagy kormányzópárttal és széttagolt ellenzékkel. Idén eddig nem jelentek meg részletek az elhangzottakról, de a Szabad Európa több résztvevőtől tudakozódva megtudta, miről beszélt a miniszterelnök.

Ukrajna

A beszéd egyik legfontosabb eleme természetesen az Ukrajnában zajló háború volt. A miniszterelnök szerint ez a háború 2030-ig is velünk maradhat, és Ukrajna akár területe harmadát-felét és elveszítheti. A miniszterelnök szerint a háború lokális lett volna, de a Nyugat beszállt, ezzel globálissá tette, most pedig a szankciókkal lábon lőjük magunkat Európában.

A szankciók okozta energiaválság miatt télen akár az európai ipar negyven százaléka is leállhat – jósolta Orbán Viktor. Ősszel várható tárgyalás az európai vezetők között a szankciós csomag meghosszabbításáról újabb hat hónapra, a miniszterelnök szerint meg kell próbálni megakadályozni a prolongálást. A kormányfő tisztában van vele, hogy ezzel az állásponttal egyelőre szinte egyedül van a tagállami vezetők között, de a szeptemberi olasz választásokra utalva azt is megjegyezte, addigra remélhetőleg olyan kormány alakul Olaszországban, amelyik támogatni fog minket ebben. A szankciók elfogadása Orbán Viktor szerint azt jelzi, hogy nincs olyan vezetője Európának, aki felismerné a kontinens érdekeit, és aszerint cselekedne, és erre másokat is rá tudna venni. Angela Merkel ilyen volt, még ha csatázott is vele, ő biztosan nem hagyta volna a szankciós politikát.

Kvíz: „Magyarországnak nincs felelős kormánya, de van felelős ellenzéke”?

Kvíz: „Magyarországnak nincs felelős kormánya, de van felelős ellenzéke”?

Indítsa el a kvízt, ha többet akar megtudni

Európai Unió vs. V4-ek

A kormányfő megismételte azt a Tusnádfürdőn már hangoztatott gondolatmenetét, miszerint 2030-ra széteshet az eurózóna és akár maga az Európai Unió is. Arról is beszélt, hogy 2040-re a francia városokban többségben lesznek a muzulmán bevándorlók, és ez akár más uniós nagyvárosokban, fővárosokban is megtörténhet. Ebben az esetben viszont át kell értékelni kapcsolatainkat ezekkel a fővárosokkal, hiszen kérdés, mennyire lehet európainak nevezni azt az országot, amelyikben az őshonos európai nemzetrészek néhány településre, kisebbségbe szorulnak.

A visegrádi négyek viszont erős hatalmi központ lesz addigra. Azt elismerte a kormányfő, hogy a háború miatt most válságban van az együttműködés, de ezen túl lehet lépni, főleg hogy a liberális pozsonyi és prágai kormány is inog, könnyen lehet, hogy hamarosan mindkét országban olyan kormány lesz, amelyikkel a Fidesz szövetséget tud kötni. (Jövőre viszont Lengyelországban is választások lesznek, és jó esély van rá, hogy Mateusz Morawiecki kormánya megbukik, és a Fidesszel nagyon rossz viszonyban lévő Donald Tusk pártja, a Polgári Platform alakít kormányt.)

2030-ra a V4-ek nettó befizető tagállammá válnak, Orbán Viktor szerint ekkor el kell gondolkodni az EU-tagság értelmén, azon, hogy ilyen körülmények között mit ad nekünk a tagság, és ha nem tudunk pozitív választ találni, le kell vonni a következtetéseket. Arról is beszélt a miniszterelnök, hogy Európa nem készült fel rá, hogy új szereplők emelkednek fel a globális politikában (elsősorban Kína), ő ezt már 2010-ben látta, látta, hogy a kínai államkapitalizmus milyen hatékony, ezért szeretne hasonló gazdasági modellt kialakítani Magyarországon, erre épül unortodoxnak nevezett gazdaságpolitikája.

Orbán Viktor Ljubljanában, a szlovén fővárosban 2021. október 6-án (képünk illusztráció)
Ehhez kapcsolódóan:

Mit javasolhat Brüsszel szeptember 21-én? – A magyar kormány 17 pillanata

Demográfia, gazdaság

Magyarországgal kapcsolatban azt mondta, négy stratégiai célból nem fog engedni semmilyen körülmények között. Az első a demográfia: mindent meg kell tenni a népességnövekedésért, ezért két héten belül újabb családtámogatási intézkedéseket jelentenek be. Ezekről nem árult el részleteket.

A második a teljes foglalkoztatottság megőrzése és a jövedelmek értékének megóvása, különös tekintettel a jövedelemskála alsó negyven százalékára. Ezeknek az embereknek mindenképpen emelni kell a jövedelmét a következő években is.

A harmadik a gazdaság folyamatos modernizálása, végül az utolsó a nemzetegyesítés. Itt forrásaink szerint elsősorban a határon túli magyarokra gondolt a kormányfő, nem arra, hogy a hazai politikai megosztottságon enyhíteni kellene.

Új generációt nevel, hálózatot épít a Fidesz

Végül saját politikai táborára kitérve arról beszélt a miniszterelnök, hogy az elmúlt időszakban tudatosan nevel ki egy új generációt a Fideszben, akik jól képzettek, képesek kormányozni, és akiknek 2030 után akár 2060-ig is el kell tudniuk vezetni az országot. A Nemzeti Együttműködés Rendszere után pedig a Nemzetközi Együttműködés Rendszerét is létre kell hozni, ezt szolgálja a Fidesz hálózatépítése konzervatív körökkel, think tankekkel, influenszerekkel.

FRISSÍTÉS
Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke úgy nyilatkozott az RTL Híradónak, hogy értesüléseinket nem tudja megerősíteni, mert “a rendezvény nem volt sajtónyilvános”.

 

https://www.szabadeuropa.hu/a/ketezer-hatvanig-tarto-fidesz-kormanyzasrol-is-beszelt-kotcsen-orban-viktor/32036752.html

Orbán viccnek nevezte az Európai Parlament Magyarországról szóló jelentését

Orbán viccnek nevezte az Európai Parlament Magyarországról szóló jelentését Aleksander Vučić kitünteti a Szerb Köztársaság Érdemrendjével Orbán Viktort 2022. szeptember 16-án Fotó: Andrej Isakovic / AFP

Orbán Viktor pénteken egynapos látogatásra érkezett Belgrádba, ahol tárgyalást folytatott Aleksandar Vučić szerb államfővel, majd átvette tőle a Szerb Köztársaság Érdemrendje kitüntetést a két ország együttműködésének, kapcsolatainak fejlesztése érdekében nyújtott szolgálataiért – írja az MTI.

 A kitüntetés átvételekor Orbán Viktor arról beszélt, hogy az elismerést biztatásnak tekinti azért, amit ezután fog tenni a magyar-szerb barátság érdekében. Kijelentette: Magyarországnak és Szerbiának barátságban kell lennie, mert a két ország közös küldetése Európa déli kapujának védelme.

A közös sajtótájékoztatón Orbán Viktor reagált az Európai Parlament által csütörtökön megszavazott jelentésre is, amelyben megállapították: Magyarország nem teljes értékű demokrácia.

„Ez egy vicces dolog, de csak azért nem nevetünk ezen a viccen, mert ez egy unalmas vicc. Második vagy harmadik alkalommal hoznak ilyen döntést az EP-ben, amely elítéli Magyarországot. Régen azt gondoltuk, hogy ennek van valamilyen jelentősége, de most már viccként tekintünk rá” – mondta a kormányfő. Hozzátette, az egész hátterében az áll, hogy az EP-t elfoglalta egy baloldali többség. Orbán szerint a Fidesz egykori szövetségese, az Európai Néppárt is egyre inkább a baloldalhoz közeledik.

„A dokumentum amit tegnap megszavaztak, egy pamflet, egy politikai propaganda.”

„Magyarországon választásokat tartunk, ahol a polgárok által leadott szavazatok alapján alakul meg a kormány. Ha a jobboldal szerez többséget, ennek nem örül a baloldal, ezért aztán intifádát szerveznek az EP-ben. Ez lassan már csak a saját szórakoztatásukat szolgálja, mert minket nem érdekel” – tette hozzá.

Orbán a sajtótájékoztatón az Oroszország elleni szankciókról is beszélt, elmondta, hogy mindig amellett fog érvelni, hogy ne alkalmazzon szankciókat az Európai Unió, mert „a szankció, amit a nyugatiak kitaláltak, nem szolgálja Magyarország érdekét”. Szerinte a szankciók súlyos gazdasági válságba sodorják az EU-t, és ha visszavonnák őket, azonnal javulna a helyzet.

https://telex.hu/belfold/2022/09/16/orban-vucic-szerbia-talalkozo-szerb-koztarsasag-erdemrendje

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2817933329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taga20 2022.09.17. 18:41:51

gondolom a 6400 csilliárd is vicces lesz?

lefőtt a kávé a csutigecinek és bandájának!

uploads.disquscdn.com/images/edd9ac6b7a08591152ab3c1b32a719aa8a0452c45eee07db4ebddbb9bbb21b3a.jpg

jaegtoer 2022.09.18. 10:18:41

@taga20:
...
Várjál még. A tejszínhab is kell nekik. külön és nem kiskanállal. Ők azok, akik nemcsak 19-re, de akár 20-ra is lapot húznak. Aztán bebizonyítják, hogy a másik csalt, ezért az övék a parti.

(különben azt hallottam, hogy új, invazív emberi faj van elterjedőben, csak későn derült ki. ... szóval a nerhunorkok-ról hallasz még sokszor és sokat.)

[Amúgy önerősen is idióták voltak, lesznek. P. csak súlyosbító körülmény.]

jaegtoer 2022.09.18. 10:21:15

Nincs baj, nincs baj, nincs baj, nincs baj, nincs baj, nincs baj, nincs baj, nincs baj, nincs baj, nincs baj, nincs baj, nincs baj, nincs baj... Affene!

taga20 2022.09.18. 10:47:29

@jaegtoer: bumertezsvérem, mi magyarorkok így szállunk le a binyigliről:)))

zenét szoktál cigány, nesze egy:)))

(amit szeretek;)

www.youtube.com/watch?v=53rCIbKHCeU&list=RD53rCIbKHCeU&start_radio=1&rv=53rCIbKHCeU

guma70 2022.09.18. 16:50:32

elszabadult ágyúgolyó 2060-ig gurulni akar (segitséggel)...
süti beállítások módosítása