He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

„Botrányosan alacsony hatásfok” – Mi áll a tűzifarendelet hátterében?

2022.08.20. 17:10 guma70

Ki lehet-e váltani a drága földgázt frissen vágott fával, vagy magunk alatt vágjuk a fát? Miért biztosak a győzelemben az ukrán harckocsizók? Kik Orbán Viktor legnagyobb rajongói? A hét videói egy helyen.

Egyszerűen című sorozatunkban ezúttal arra kerestük a választ, van-e realitása annak az érvnek, hogy a tűzifarendeletre azért volt szükség, hogy még idén azzal a fával fűteni lehessen. Vajon valóban védett erdők kivágásával kell-e pótolni a drága földgázt, sőt még ösztönözni is kell erre azokat, akiknek – pénz híján – másra nincs is alternatívájuk?

A kormány lépései erre utalnak, a szakértők szerint viszont a „botrányosan alacsony hatásfokkal” működő erőművek helyett a rászorulók tűzifaellátását kellene megoldani.

 

Szerkesztőségünk is megrendülve értesült a 49 éves Oberth József haláláról. A Józan Babák Klub egyik alapítója legutóbb januárban járt nálunk, amikor a Szelfiben beszélgetett Báthory Róbert kollégánkkal:

 

„Ha le kell lőnöm a lovaimat, akkor majd lelövöm, aztán majd jövök én, ennyi.” Aszály és reménytelenség a magyar félsivatagban: tudósítónk az aszály sújtotta magyar vidéken élő gazdák történeteit írta meg riportjában, Instagram-oldalunkon pedig képekben meséltünk a tragikus helyzetről:

 

Ugyanitt láthattak arról is összefoglalót, hogy a legújabb kutatások eredményei szerint a vidéki idős emberek kedvelik a leginkább Orbán Viktort, és elégedettek a miniszterelnök munkájával:

 

Ukrán harckocsizók számolnak be harctéri tapasztalataikról, akik a Szlovjanszk- és Harkiv-környéki területeket védik. Itt az orosz megszállók az elmúlt hetekben alig vagy egyáltalán nem haladtak előre. A tankok legénysége a Szabad Európának elárulta, miért biztosak a győzelemben. Tekintse meg a videót YouTube-csatornánkon, ahol más hasonló, exkluzív videókat is találhat az ukrán háborúról.

 

És mit csinál az ellenzék, miközben lassan mindenki megkapja az első nem rezsicsökkentett rezsicsekket, a katásoknak szűk két hetük maradt arra, hogy kitalálják, hogyan tudják megkeresni ezentúl a napi betevőre valót, miközben egyre emelkedik az élelmiszerek ára, de közben a miniszterelnök és a képviselő államtitkárok fizetése a duplájára nő?

Kvíz: „Magyarországnak nincs felelős kormánya, de van felelős ellenzéke”?

Kvíz: „Magyarországnak nincs felelős kormánya, de van felelős ellenzéke”?

Indítsa el a kvízt, ha többet akar megtudni

https://www.szabadeuropa.hu/a/botranyosan-alacsony-hatasfok-mi-all-a-tuzifarendelet-hattereben-/31995748.html

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1217912063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása