He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Vogronics András: Egy ütéssel vitték padlóra a nagy rezsiharcost

2022.07.18. 05:15 guma

„Mi itt nem fogunk megfagyni télen. Ők ott meg szülhetnek férfiként. Kinek mit intézett a kormánya”.

Ez megvan? Meg? Akkor jó! Csak mert ezt az akkor még nagyon magabiztos utcai harcos brekegte, aki most olyan kicsire ment össze, mint a lónak a nemi szerve a hideg vízben. Az amúgy sem magas növésű félisten már alig látszik a Karmelita perzsaszőnyegén, de ha mégis, akkor nyugodtan mehet harcolni újra, mert úgy látszik az eddigi összecsapásai, amelyeket a rezsi védelmében vívott orrvérzésig, sajnos kudarcba fulladtak. Pedig ő küzdött, mint disznó a jégen, vagy mint Kokó Chakon ellen, de sajnos kevés volt a szándék, és ugye a végén a végeredmény a lényeg.

Egy délutáni kormányinfó elég volt ahhoz, hogy kiderüljön: az egész rezsiszemfényvesztésük csak egy jól becsomagolt választási hazugság volt, semmi más. De fordítsuk meg a kérdést. Azt harsogják több, mint tíz éve, hogy ők védik a rezsit. Mondjuk akkor jól ment a védekezés, amikor az energia világpiaci ára messze alacsonyabb volt, mint amennyiért ezek továbbszámlázták. Hurrá! Akkor lehetett lopni, de szép is volt. Aztán most, hogy bebaszott a világpiac, most egy ütéssel vitték padlóra a nagy rezsiharcost. Hát micsoda dolog lépten nyomon azt harsogni, hogy megvédik a rezsit, aztán kiderül, hogy mégsem. Sőt, olyannyira nem tudják megvédeni, hogy vagy így, vagy úgy, de MINDENKIRE hatással lesz ennek a harcnak a csúfos kudarca.

Viktorka! Nem tudsz te megvédeni senkit semmitől, mert ha valós problémával találod szembe magad, akkor neked véged. Ugyanez volt a mindenkit megvédünk a vírustól, mindenkit meggyógyítunk dumád is, aztán végül vagy 45 ezren haltak meg, ők már legfeljebb odaát tudják majd rajtad számon kérni a be nem tartott ígéreteidet, de az már nem az evilági tevékenységedhez fog tartozni. Számolj el nyugodtan a lelkiismereteddel, ha egyáltalán van neked olyan. Nem hiszem. És akkor nyugodtan rákanyarodhatunk arra a propaganda ajvékolásra, amit a háború kitörése előtt vetített a nagyérdeműinek, miszerint mi meg vagyunk védve, mert a meleg szarig nyaljuk Vlagyimir retkes valagát, és lesz gáz, meg van is, úgyhogy no para. Mondjuk abban igaza volt, hogy gáz lesz. De hogy ekkora… Senkit nem akarok összezavarni, nyilván nem a földgázra gondoltam, amiből állítólag 40%-nyi van a tározóban, hanem arra, ami éppen elszabadult a főméltosságú úr körül. De nem is ez a lényeg. A lényeg az, hogy védi a védhetetlent, és ez nemcsak az energiaátverésére igaz, hanem az egész degenerált, Európa-ellenes politikájára is. Ha ezt a kettőt összeadjuk, akkor az még az álmoskönyvben sem jelent jót, nemhogy a minden sebből vérző, nettó hazugságokból összerakott választási kampányuk fényében. Összegezve: a kisadózókat szétszopatták, a benzint még tartják, de az lesz a kegyelemdöfés, amikor leveszik róla a sapkát, a rezsiharc most omlik össze a szemünk láttára, pedig Németh Szilárd is tartotta a hátországot, és becsülettel zabálta a pacalt reggeltől estig, hadd higgye a polgár, hogy habzsidőzsi van.

Aztán a Vlagyimirról semmi hír, pontosabban csak annyi, hogy ő még így is jól jött ki a háborúból. Velünk ellentétben, pedig a mi háztáji diktátorunk a mai napig nyíltan oroszpárti smúzolást folytat, és nem enged a gaz brüsszeli elvárásoknak. Ez egy hős, bazdmeg! A mi hősünk, aki ásott egy baszott nagy gödröt, aztán most úgy tűnik, hogy belezuhant őfelsége. És ránt magával minket is. Erről a gödörről mi is nagyon sokat írtunk, és mindig azt hittük, hogy talán most végre leértünk az aljára, de ez eddig nem következett be. Mostanra viszont mintha megérkeztünk volna, jelentem tisztelettel. Ki lehet számolni: ha ilyen sokáig tartott a zuhanás, akkor mennyi idő lesz a visszamászás? Halkan megsúgom, hátha még van, aki nem érti: az esés mindig gyorsabb, mint a visszakapaszkodás. Sőt, először idő kell az esési sérülések begyógyulására, ez is egyenes arányban van a zuhanás időtartamával. Magyarul: kurva nagy zakó után, baromi sokáig tart a rehabilitáció. De erre mondják, ami nem öl meg, az megerősít.

Úgyhogy ez is elérkezett. Annyiszor írtuk, hogy a sajátjai fogják majd elkergetni, hát alakul ez. Még kell egy pár hónap, hogy megjöjjön majd az első vastagabb számla, hogy az infláció tovább emelkedjen, az euró már rég elszállt, mint egy lufi a majálison, a benzinár meg még csak most fog odabaszni. Valahol olvastam, hogy egyesek azt javasolják, gyújtsák rájuk a parlamentet. Hát én mindenek dacára nem vagyok ennyire vérszomjas, de ha minden kötél szakad, szerintem várjanak legalább az első téli napokig, hogy aki arra jár, legalább majd tudjon egy kicsit melegedni.

Ja igen. Miközben a geci Nyugaton arra készítették fel már bő fél évvel ezelőtt a lakosságot, hogy hogyan takarékoskodjanak, hogyan ne pazaroljanak a saját érdekükben, itt ment a derékig érő duma, hogy a romlott európai országok már a saját vizeletüket isszák, és gyertyával melegítik az ebédet. Bezzeg mi, Árpád büszke népe, hejj! Akik annyira visszavágytak a középkori Magyarország ölelésébe, azoknak nemsokára bekövetkezik majd a földi Kánaán. Lehet majd fát gyűjtögetni (nem lopni, mint Tiborcz), fényt enni, és persze imádkozni, hogy valahogy legyen. Mert egyelőre úgy tűnik, itt a vége, fuss el véle, az orbáni illiberális feudalizmus elért a falig. Szégyen és gyalázat. De a legdühítőbb az, hogy akinek egy hangyafasznyi agya volt, és következetesen szajkózta, ugatta, hogy ez az egész egy nagy átbaszás, az most maximum annyit moroghat maga elé: a picsába, hát nem megmondtam, hogy ez lesz?

https://kolozsvaros.com/2022/07/17/egy-utessel-vittek-padlora-a-nagy-rezsiharcost/

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4917884803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BiG74 Bodri 2022.07.18. 07:23:47

A hangyafasznyi aggyal rendelkezők mennyisége érdekes módon a nulla felé konvergál, lásd az időközi választásokat, ja, és az olyan idealista Darwin díjra jelöltek, mint a "kerüld el a szavazófülkét" filozófusok extrák nélküli magyar kiadásai, aki eltartott kisujjal értekezik a demokrácia baromságáról.

jaegtoer 2022.07.18. 15:49:57

Fényes és éles elméjű népünk önnön vakságának foglya. Az más kérdés, hogy az elme éle kissé csorba, fénye pedig régmúlt idők homályába veszett. Így lett mára az istenadta megveszekedett.

habakuk000 2022.07.18. 22:24:27

@jaegtoer: Megnéztem ma két videót, az egyiken hollik próbált föld alá süllyedni, egy nő hollikúr segítsen már kéremezett, a másikon a palkovicsnak köszönték meg, hogy a szemükbe hazudozott.
Sajnos, én nem tudom olyan káprázatos stílusban mint te megfogalmazni azt, hogy sötétek vagyunk, mint egy ködös, hold nélküli éjszaka.
Ezek hasonlóan orosz gazdájukhoz csak erőből értenek, minden más lepereg róluk.

jaegtoer 2022.07.19. 08:14:29

@habakuk000: Most mit is mondhatnék? Az ország narancsnemesítésen esett át, annak eredményét pedig A tanúból ismerjük: Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a mienk. Ugyan borzasztó sárga és nem kicsit savanyú, és nem is annyira a mienk, de ez van amikor iskolázott aljanép kerül hatalomba. Más olvasatban azonban nézzük csak meg őfelsége ellenzékét. Ekkor tűnik ki csak igazán, mennyire reménytelen a helyzet. Az >>erő gondolathoz<< azt fűzöm hozzá, hogy megvan az, nem véletlenül erodálják elképesztő igyekezettel. Ámde minden Karácsony egyszer véget ér, és eljön a szomorú január, hó, fagy és halál. A nép előbb-utóbb megvilágosodik és akkor nincs menekvés. De hogy éppen melyik Karácsony után, és hogy az éppen decemberre esik vagy máskorra, ki tudja. Az nem tudom feltűnt-e, hogy mindig március 15-én vagy október 23-án akarnak a jelenről valami magvasat mondani a megemlékezés helyett vagy mellett. Új világhoz, új időkhöz, új napok és új emberek kellenek. Manapság meg még mindig a régiek tarolnak. Ámde hadd idézzek egyet az orákulumtól a Mátrix-ból: "Minden dolognak, aminek kezdete van, véget is ér."
A baj csak az, hogy a dolgokat siettetni nem lehet. Nem egyetlen emberöltőnyi szart kaptunk a nyakunkba mennyiségben és időtartamban.

BiG74 Bodri 2022.07.19. 08:24:51

@jaegtoer:
Hát igen a fideszes fekália tízszeres ütemben termelődik, köszönhetően a ner nagy étvágyának!

jaegtoer 2022.07.19. 10:23:23

@habakuk000: @BiG74 Bodri:

index.hu/belfold/2022/07/19/budapest-london-repulogep-kaosz-hoseg/

Majd amikor tömegessé válnak a fenti anomáliák az élet, a napi működés valamennyi területén, katasztrófák, vízhiány, tüzek, tömeges balesetek, szolgáltatások, élelmiszer beszerzések ellehetetlenülése, vagy a silány termékek inváziója, az majd újabb ostoba hatalmi reakciókat váltva ki, elkezdi erjeszteni a massszát... Addig nem hebehurgyáskodni, nem felesleges áldozatokat hozni, nem önfeláldozni, hanem megőrizni és túlélni. A történelmet nem lehet megelőzni. (ennél talán nincs is nehezebb egy gondolkodó-cselekvő és szabadság iránt elkötelezett ember számára, de ez az egyetlen áldozat, amit érdemes meghozni.

BiG74 Bodri 2022.07.19. 10:52:46

@jaegtoer: Az emberi hülyeség végtelen, túlélni, szerintem lehetetlen.

habakuk000 2022.07.19. 15:47:47

@jaegtoer: Annak idején én is ácsorogtam órákat még a Ferihegy 1 nagyon kicsi tranzitjában, mert elromlott egy bolgár gép, állítólag Todor Zsivkov használta anno. Tényleg fotelekben ültünk, nem repültem azóta sem ilyennel. Mocskos rossz volt, se ülni, se pisilni, se levegőt venni nem lehetett.

Más: 444 tegnap telibe filmezett véletlenül egy korrupciót, ma dolgozom, lehet csak azért nem hallom az elementáris felhorgadást?
444.hu/2022/07/19/eppen-meszaros-lorinc-fontos-emberevel-talalkozott-az-ipari-miniszterium-felso-vezetese-amikor-a-momentum-odavitt-hozza-egy-tiltakozo-futart
süti beállítások módosítása