He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Vallásfilozófus: Kövér László mentális állapota a gond

2022.07.12. 07:23 guma

Mohos Márton / 24.hu

Gábor György szerint a sátánistázás olyan gyűlöletbeszéd, ami a legsötétebb időket idézi.

A Klubrádió Megbeszéljük című műsorában a vallásfilozófus, egyetemi tanár azt mondta, az Országgyűlés fideszes elnökének sátánistázása egy régi gyűlöletbeszéd-hagyományba illeszkedik. Gábor György arra reagált, hogy Kövér László a Mandinernek azt mondta, Soros György az ördög küldötte, ami pedig

ma a világban »progressziónak« becézi magát, nem egy ideológiai mozgalom vagy politikai oldal. Ezek sátánisták. Minden, ami a világban valaha gonosz volt, történelmi koronként újabb és újabb formát öltve visszatér: most éppen általuk.

A vallásfilozófus szerint a dehumanizáló beszédmód Kövértől már megszokott, de amikor az egyik legfőbb közjogi méltóság ellenfeleit sátánistának bélyegzi, az egy olyan, a történelmen átívelő gyűlöletbeszéd-hagyományba illeszkedik, ami az őskeresztényekig vezethető vissza, ők gondolták a a zsidókat a sátán gyermekeinek.

A történelem során vissza-visszatérő gyűlöletvád volt az inkvizíció, a reformáció idején, és napjainkban is az. A jelenlegi orosz ortodox egyház narratívája szerint a Nyugat áll a Sátán uralma alatt, míg  önmagára harmadik Rómaként gondol, amelynek feladata, hogy a krisztusi útra visszatérítse eltévelyedetteket.

Kapcsolódó

Az ukrajnai inváziót támogató, 1969-ben szegénységi fogadalmat tett szerzetes mára a hírek szerint dollármilliárdok fölött rendelkező pátriárka lett. Miért állt ki mellette a magyar kormány?

A valódi sátánisták mára már csak rejtőzködve, kis szektákban működnek. Gyakran csatolnak hozzájuk bestiális bűncselekményeket, de legtöbbször kiderül, hogy nem általuk szervezett akcióról volt szó. Gábor György szerint a fideszes házelnök gyűlöletbeszéde a legsötétebb történelmi időket idézi, ebben az esetben Kövér László mentális állapota jelenti a valós problémát, nem a sátánisták.

Kapcsolódó

Kövér László: „Ezek sátánisták”
„Isten éltesse Gyurcsány Ferencet erőben, jó egészségben, hosszú-hosszú ciklusokon át, az ellenzék vezéreként.” Ezt kívánja, ha ezen múlik a Fidesz sikere.

https://24.hu/belfold/2022/07/07/gabor-gyorgy-kover-laszlo-mentalis-allapot-satanista-gyuloletbeszed/

Gábor György: Kövér László mentális állapota a valós probléma, nem a sátánisták

Az Országgyűlés elnökének sátánistázása régi gyűlöletbeszéd-hagyományba illeszkedik – mondta Gábor György vallásfilozófus a Megbeszéljük című műsorban.

Amikor az egyik legfőbb közjogi méltóság sátánistának bélyegzi az ellenfeleit, egyrészt aljas módon illeszkedik egy, a történelmen átívelő gyűlöletbeszéd-hagyományba, másrészt abba a dehumanizáló beszédmódba, amit Kövértől már megszokhattunk – fejtette ki Gábor György egyetemi tanár és vallásfilozófus annak kapcsán, hogy Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke a Mandinernek adott interjújában azt mondta, a "progresszió" nem egy ideológiai mozgalom, hanem sátánizmus.

Az ellenfél sátánistának bélyegzése az őskeresztényekig vezethető vissza, mivel ők gondolták a zsidókat a sátán gyermekeinek. Majd a történelem során vissza-visszatérő gyűlöletvád volt az inkvizíció, a reformáció során, sőt napjainkban is az. A jelenlegi orosz ortodox egyház narratívája szerint a nyugati világ  a Sátán uralma alatt áll, önmagára pedig a harmadik Rómaként gondol, akinek az a feladata, hogy a krisztusi útra térítse vissza az eltévelyedetteket.

A valódi sátánisták mára már csak rejtőzködve, kis szektákban működnek. Gyakran csatolnak hozzájuk bestiális bűncselekményeket, de legtöbbször kiderül, hogy nem általuk szervezett akcióról volt szó.

"Meggyőződésem: ami ma a világban progressziónak becézi magát, nem egy ideológiai mozgalom vagy politikai oldal. Ezek sátánisták" – mondta Kövér László. Gábor György szerint a házelnök gyűlöletbeszéde a legsötétebb történelmi időket idézi, és ebben az esetben a fideszes politikus mentális állapota jelenti a valós problémát, nem a sátánisták.

https://www.klubradio.hu/adasok/kover-laszlo-mentalis-allapota-a-valos-problema-nem-a-satanistak-127566

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3417876839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BiG74 Bodri 2022.07.12. 11:02:56

Tudjuk, tudjuk azt is, hogy hasonló a fideszes vezetés is. De az ország is ilyen, hogy ezeket teszi a fejünk fölé?

s 2022.07.13. 19:05:09

"Az ukrajnai inváziót támogató, 1969-ben szegénységi fogadalmat tett szerzetes mára a hírek szerint dollármilliárdok fölött rendelkező pátriárka lett."

Nem ő az első, akinek nem sikerült betartania a fogadalmát. Minden bizonnyal nem is ő lesz az utolsó.

Ide vonatkozó okosságok:

A dohányzásról nem nehéz leszokni. Én már ötször leszoktam.

Mindennek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem.
süti beállítások módosítása