He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Sztálin lenézte Rákosi Mátyást – lapszemle

2022.07.12. 06:28 guma

Rákosi igyekezett kitűnni az elvtársak közül

A túlbuzgó, kotnyeleskedő, túlteljesíteni akaró „éltanuló” zavarta, idegesítette a szovjet vezért… Miközben maga Rákosi nyilvánvalóan tudta, hogy ő nem több, mint Sztálin magyarországi helytartója.

A németek egyedül nem tudtak volna 590 ezer zsidót legyilkolni kevesebb, mint egy év leforgása alatt

Ha a magyarok nem segédkeztek volna a pusztító gépezet működtetésében…

Az Orbán-birodalom visszavág

A politikai nyomásgyakorlást elutasító határozattal gyakorolna politikai nyomást az Egyesült Államokra a parlament gazdasági bizottsága. (A 444.hu címadása )

Aquila non captat muscas – a sas nem kapkod legyek után

Ma Magyarország legnagyobb és legerősebb szövetségese az Amerikai Egyesült Államok, nem szólva arról, hogy az USA a világ és a NATO vezető katonai hatalma. Szijjártó miniszter tehát ennek a 338 milliós ország vezetésének üzen, miközben megjegyzi, hogy ő nem az amerikai kormányzó erőkkel (demokraták) tárgyal adóügyekben, hanem az ellenzéki republikánusokkal fúj egy követ.

Már tartott az orosz-ukrán háború, amikor Szijjártó Péter minisztériuma jóvoltából milliárdok landolhattak egy orosz multinál

Az Arnest tulajdonosa egy bizonyos Alekszej Szagal, akinek feleségét Jelenya Szagalnak hívják. Ő szenátor volt az orosz Szövetségi Tanácsban, és egy Jelenya Szagal nevű volt szenátor korábban letelepedési kötvényt vásárolt Magyarországon.

Az Uber kiszivárgott irataiból kiderül, hogyan nyitnak meg lobbisták ajtókat az Orbán-kormányban

2010 előtt néhány évig hatályban volt az úgynevezett lobbitörvény, amelynek értelmében a kormányzati döntéshozókat megkörnyékező lobbistáknak regisztrálniuk kellett magukat és jelentéseket kellett készíteni a tevékenységükről, ezt azonban csak nagyon kevesen tartották be. A hatalomba való visszatérése után a Fidesz eltörölte ezt a törvényt, és ezzel a jelentéstétel elvi kötelezettsége is megszűnt.

Nem árulja el a Magyar Állatorvosi Kamara, mennyit keres a kutyaútlevél-kiadáson

Magyarország fontos szereplője a kutyaszaporítás és illegális kutyakereskedelem nemzetközi hálózatának, külföldön hazánkat kutyagyártó nagyhatalomként ismerik. Az üres útleveleket az állatorvosok csak a Magyar Állatorvosi Kamarától szerezhetik be, Hadházy Ákos szerint 3000 forintért.

Megvették, de nem találnak több ezer tonnányi demecseri sódert és cementet

Demecser önkormányzata még 2020-ban kapott a Start Programban csaknem 160 millió forintot, amelyben azt is vállalták, hogy járdát csinálnak, utat kátyúznak és különféle betonelemeket készíttetnek a közmunkásaikkal. Csakhogy kiderült: hiába vásároltak alapanyagot a munkákhoz, azok többnyire nem készültek el, ennek ellenére sikeresnek nevezték a kormányhivatal felé a programot.

Ez a rezsim már nem tud kiszabadulni az árbefagyasztásokból”

Egy ilyen lépés mellé nem tudnának ideológiát tenni, Surányi György szerint a legjobb marketinges sem tudná elmagyarázni ezt.

A hatósági üzemanyagárat bírálta Hernádi Zsolt

Ez olyan, mint amikor Orbán Viktor önmagával vitatkozik a földgömb mellett? Vagy csak üzent Hernádival, hogy menyem is értse?

Zuhan a forint, külföldi vásárlók tízezrei csapnak le a számukra olcsóbbá váló magyar ingatlanokra

A baloldal éppen megint kiárusítja az országot. Ja, nem.

Letolt gatyával állunk a viharban

A legnagyobb probléma Oszkó szerint az, hogy jelenleg a hazai politika azt a képet sugallja, hogy nem érdeklik a piaci realitások és a gazdasági következmények, kizárólag a saját választóinak játszik. Ez a játék jó ideje arról szól, hogy minden kockázatot, minden hibát másra, külső tényezőre kenünk, 12 éves kormányzás után is.

Szeptembertől árat emel a Telekom

A cég egy új, inflációs árkorrekciót rögzítő klauzát is beilleszt a Lakossági ÁSZF Törzsrészébe. Vajon a munkavállalók is követelhetik ezt a metódust a munkaszerződésükbe?

Segélykérő levelet írt a polgármester, semmitmondó választ kapott a minisztériumtól

A túrkevei polgármester azt kérte az agrárminisztertől, nyilvánítsák aszály sújtotta területté a város térségét.

Az állam eddig beszállt a költségekbe, de idén szeptembertől megvonnák a támogatást

Az állam átalakítaná a halmozottan sérült gyerekek oktatását – volt, akinek hospice házat ajánlottak fel. Ahová lépnek, ott fű nem terem.

A legnépszerűbb felnőtt pelenkák júliustól nem szerepelnek a támogatási listán

A 30 darabos tasakok ára ezután 5 és 8 ezer forint között lesz. Eddig havonta 90 darabot ingyen kaptak az érintettek. A törlést a cég maga kérte, a NEAK meg kussolt arról, hogy mi fog történni.

 

Szerző: Huppa-válogatás
Forrás: Huppa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7617880295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása