He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Laktató, darált hússal töltött karfiol: a sütőben érnek össze az ízek

2022.06.26. 08:00 guma

A szemet gyönyörködtető fogás nem a megszokott módon készül, de ez ne rémisszen meg, mert a végeredmény csodálatos lesz!

A karfiol és a darált hús párosát nem nagyon kell bemutatni senkinek, a házasságuk nagyszerűen működik, elég csak a nagy kedvenc rakott karfiolra gondolni. Ez a páros nagyon mutatós formában is az asztalra kerülhet, mely első ránézésre nehéznek tűnhet, de igazából meglepően egyszerűen készül.

A titok mindössze annyi, hogy a karfiolt egyben kell hagyni, nem szabad rózsáira szedni, majd a stabil, félpuhára főtt fejen óvatosan réseket kell kialakítani a szár részénél, ahova a töltelék kerül.

A darált húsos ragu ízesítésével érdemes kísérletezni, ha szeretnéd, adj neki egy kis pikantériát chilipehellyel vagy friss fűszernövényekkel, rozmaringgal és kakukkfűvel turbózd fel, de a fokhagymát is jól viseli a töltelék. Tálalásnál hűvös tejföllel kínáld a laktató ételt.

Darált hússal töltött karfiol

tkfct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 darab karfiol
  • só ízlés szerint
  • 1 darab vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 1 ek pirospaprika
  • fekete őrölt bors ízlés szerint
  • 1 tk majoránna
  • 40 dkg darált sertéscomb vagy lapocka

Elkészítés:

A karfiol zöldjét távolítsuk el óvatosan, ügyeljünk rá, hogy a fej egyben maradjon.

A megtisztított karfiolfejet egészben helyezzük egy nagy fazékba, öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, sózzuk és főzzük félpuhára.

A vöröshagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre, utána szórjuk rá a pirospaprikát, majd 1 perc után a darált húst is forgassuk hozzá. A húst ízesítsük sóval, borssal és majoránnával, 15-25 perc alatt, gyakran kevergetve főzzük készre.

Egy tepsit vagy jénait enyhén kenjünk ki olajjal, helyezzük rá a karfiolt, majd egy vékony élű kés segítségével alakítsunk ki mélyedéseket a karfiolfejen, melyekbe a darált húsos tölteléket rejthetjük.

A hússal töltött karfiolt, ha szükségesnek érezzük, fűszerezzük még sóval és borssal, kenjünk rá egy kevés olajat, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük pirosra.

Fotó: Getty Images

https://sobors.hu/receptek/daralt-hussal-toltott-karfiol-recept/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr217863449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása