He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

„Putyin nyilván azt hitte, bármit megtehet a nyugattal”

2022.05.07. 07:45 guma

Ezzel a címmel közölt kommentárt a német politikai magazin, a Der Spiegel.

A francia elnökválasztáson, akárcsak nagyon sok más választáson és szavazáson Európában és az Egyesült Államokban, nem utolsó sorban Vlagyimir Putyin és a szupergazdag KGB-figurákból álló csapata érdekeiről is szó van. Oroszország a világ szeme láttára hosszú éveken át beszivárgott a demokráciákba, és most már Európa nem hunyhat szemet efelett: végre meg kell szabadulni ettől a jelentős befolyástól – hívta fel a figyelmet a lap.

Franciaországban Le Pen nyilvánvalóan Putyin jelöltje, nem csak tegnap óta, és távolról sem ő az egyetlen. A szerző felsorolta Le Pen pártjának különböző, legalább részben orosz tulajdonban álló bankoktól felvett hiteleit kezdve attól, hogy 2014-ben, amikor a párt a csőd szélén állt, egy prágai cseh-orosz banktól kapott kilencmillió eurót, és szólt Le Pen Putyin gazdagjaival fennálló kapcsolatairól. Ám Putyinnak nem csak a francia elnökválasztáson volt saját jelöltje, hanem az évek során sok nyugati demokráciába bevásárolta magát – írta a szerző, és példákat is felhozott.

Mint írta, feltehetően Putyin emberei „kenték” Silvio Berlusconit, aki természetesen “megszolgálta” ezt, például 2015-ben, a Krím bekebelezése után a Corriere della Sera című lapban közölt lángolóan Putyin-barát olvasói levéllel. A szerző szerint alighanem a megvásároltak között volt Matteo Salvini is, akinek a munkatársa Gianluca Savoini arról beszélt Putyin küldötteivel, hogy a szélsőjobboldali a párt „új Európát” akar, amelynek „közel kell lennie Oroszországhoz”. Savoini felsorolta a szövetségeseket is: az Osztrák Szabadságpártot, a német AfD-t, Le Pent, Orbán Viktort és a Svéd Demokraták jobboldali populista svéd pártot. Savoini ennek az orosz-európai ébredési mozgalomnak az egyik kulcsfigurája, orosz oldalról pedig az egyik legfontosabb szereplő Konsztantyin Malofejev milliárdos, aki már sok éve dolgozik egy reakciós európai szövetség kialakításán, aki a kelet-ukrajnai „lázadókat” is finanszírozta, és akiről nyilvánvaló, hogy a Kremlnek dolgozik.

Putyin emberei Nagy-Britanniában is „megvettek” politikusokat, főleg az ott élő gazdag oroszok segítségével – írta a szerző egy brit parlamenti jelentésre hivatkozva. A jelentés eredetileg arról szólt volna, hogy miként gyakorolt befolyást Moszkva a brexit-szavazásra, de arra jutott, hogy a kérdést nem lehet megválaszolni, mert sem a kormány, sem a titkosszolgálatok nem tettek kísérletet sem arra, hogy ennek az elég fontos kérdésnek a mélyére tekintsenek. Rámutatott a dokumentum arra is, hogy az ottani „orosz elit” adományozott politikai pártoknak, és hogy a felsőház több tagja üzleti kapcsolatban áll az orosz államhoz köthető cégekkel, vagy egyenesen fizetést húz azoktól. Annyi bizonyos, hogy Putyin akarta a brexitet, az orosz rezsim ugyanis mindent megtesz, hogy elősegítse az EU gyengülését, amely számára nagyon kívánatos. Noha nyilvánvalóan orosz pénz folyt Nigel Farage-hoz, a kilépés fő harcosához és UKIP pártjához, és noha Oroszország nyilvánvalóan megpróbált beavatkozni már a 2014-es skóciai függetlenségi népszavazásba is, a nagy hatalmú brit titkosszolgálatok valamiért nem tanúsítottak érdeklődést az iránt, hogy vizsgálják az orosz befolyás-gyakorlást az ország hosszú ideje legjelentősebb politikai következményekkel járó döntésével kapcsolatban.

Ezeknek a pénzáramlásoknak a legtöbbje nem bizonyítható kristálytisztán, de a módszereket már a Szovjetunió bukása előtt tökéletesítette a KGB, majd Putyin és az ő kleptokrata társai továbbfejlesztették azt. A szerző az olvasó figyelmébe ajánlja ezzel kapcsolatban Catherine Belton „Putyin hálója” (Putyins Netz) című könyvét. Joe Biden akkori alelnök munkatársa már 2015-ben azt mondta Beltonnak, hogy Moszkva köztudottan finanszíroz jobboldali pártokat Európában az EU gyengítése céljából – a felsorolt ilyen pártok között szerepelt a Jobbik is. Ez 2015-ben történt, és mindez már rég ismert volt, de mindenki szemet hunyt felette. Trump esetében – aki már a kilencvenes évek óta számos kétes üzletben volt benne gazdag oroszokkal – szintén világos, hogy ő volt Putyin álomjelöltje – írta a szerző. Végül leszögezte:

„A mai ismereteink birtokában teljesen egyértelmű, hogy a végletekig diszkreditáltnak kell tekinteni minden olyan politikai figurát, aki pénzt kapott Moszkvától, vagy dicsérte Putyint, legyen az Le Pen, Salvini, Trump, Gerhard Schröder, vagy bármi más. Oroszország a világ szeme láttára sok éven át befolyásolási műveleteket hajtott végre nyugaton, nem csak, de jelentős mértékben a jobboldali radikális és szélsőjobboldali pártokkal és személyiségekkel kötött szövetségek, és ezek pénzelése útján. Az FSZB tüskéi különösen mélyen ülnek a brit politikai establishmentben. Ám Európa többi részén is nagyon sok a feldolgozni való, és ennek legfőbb ideje. Putyin alighanem azt hitte, egyszerűen mindent megtehet a Nyugattal. Ki kell közösíteni ennek az embert megvető, támadó háborúkat vívó, gyilkosságokat, kínzásokat és megerőszakolásokat megrendelő rezsim minden nyugati segítőjét, és ideje nagyon alaposan megszabadulni a Kreml befolyásától”.

Fotó innen: Putin means money

Szele Tamás: KGBélát felébresztették

Macron vereséget mért Putyinra is

Szerző: Huppa-értesülés
Forrás: Huppa

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3317818837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.07. 09:04:08

Mintha a brexitet Orbán is agyba-főbe támogatta volna Szijjártó nevű jobbkezével egyetemben.

BiG74 Bodri 2022.05.07. 12:20:27

@látjátok feleim szümtükkel:
Azt hiszem, az összefüggések ismeretében ez érthető.
süti beállítások módosítása