He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Egy gondolat...

2022.04.30. 05:50 guma

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4517820193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neytiri1 2022.04.30. 15:28:40

Hát kedves Guma, ez igazán kedves tőled, hogy arról írsz nekem (nem célzottan természetesen, de az időzítés alapján egyértelmű), hogy rosszul teszem, ha megsértődöm, mert becsmérelnek.

Tudod az, ha azt írja a kedves szoknyádba bújó, hogy "buta picsa", az már rólam lepereg, volt egy kedves vénszivar nevű szümtük kolléga, aki már megtanított arra, hogy vannak végtelenül bunkó emberek, akik ha nem tudnak mást, akkor buta/baszatlan picsának hívnak.

Ám de olyan állapotba citálni a nevem, ahol ő azt adja elő, hogy én egy háborúban az agresszort pártolom, noh dazu támogatom az urkánok megölését, az túllép azon a fajta primitív kistílüségen, amit valóban simán hagyni kell.
Ha egy nehéz agyú keveri a dolgokat, és gyilkosságpártolásba keveri az embert, az nem becsmérlés és durvaság, hanem attól sokkal több.
És te pártolod ezt, és helyet adsz ennek, így felelősséged neked is van ebben.

Kérdezem tőled egyébként, hogy amikor téged/rólad írnak primitív szöveget az erdészék, akkor miért nem szoktad magadnak címezni ezt a Dalai lámának tulajdonított -enyhén hülyeségnek tartom, mert miért is kéne hagyni a verbális bántalmazókat, aminek csak az a vége, hogy sosem hagyják abba, sőt növelik a harci modort- szöveget?
Mert még nem láttam itt egy ilyen rohamozás után sosem.
Sőt a neked címzett szövegek sem maradtak itt az utókornak.

Ja, hogy neked a kezedben van egy delete gomb, melynek segítségével megsemmisíted a téged ért becsmérléseket, és még el is távolítod a gazdáját is.
Hát úgy könnyű.

Szóval, írogass magadnak bölcsességeket, ne nekem.

BiG74 Bodri 2022.04.30. 16:14:21

@Neytiri1:
"mert miért is kéne hagyni a verbális bántalmazókat, aminek csak az a vége, hogy sosem hagyják abba, sőt növelik a harci modort- szöveget?"
Adott felületen a verbális bántalmazókkal szemben csak egyfajta ellenállás létezik, az a gyűlölt delete gomb. A szájkarate csak tönkreteszi a bántalmazókkal szemben fellépő emberek jelentős részét. Vegyél részt szeka, magyaur, vagy akár egy ideologic eszmecserén. Hányinger. És nem lehet könnyű, hogy valakiket törölni kell, mert az is egy belső konfliktust generálhat, de részemről öröm, hogy működik egyfajta szelekció. Tele van a tököm az aljas, szar alakok gondolataival.

Másik, van egy buddhista munkatársam, aki elmondta nekem a szabályrendszerét, melyhez tart. Némely rácsodálkozásomra volt egy ilyen reakciója:
" Azt nem mondtam, hogy én már mindig, mindent be tudok tartani ezekből, de törekszem rájuk"
Egyéni, kívülálló nézőpontból számonkérni valakin a tökéletes következetességet sokszor komplex esetekben, az a gondolkodás lebutítása, és/vagy képmutatás.

Neytiri1 2022.04.30. 18:23:39

@BiG74 Bodri: a gyűlölt delete gomb nem az én kezemben van, hanem a kettős mércét alkalmazó Gumánál, akinél nem látom az ellenállást, csak akkor, ha őt cseszegetik.
Én ide nem írtam, már régen, éppen azért, mert olyan gyűlöletcunami indult "ellenem", amit úgy gondoltam, hogy az itt írók és a magam érdekében jobban teszem, ha elfojtom.
Belső konliktusa a delete gombbal rendelkező Gumának nem tudom, hogy van-e, amikor az őt csesztetőket rakja ki, szerintem nincs. Másokat, akik nem őt cseszegetik, azokat meg nem küldi delete gombbal sehová.
Szóval én nem írtam ide, hogy béke legyen, és a hasonlóan gondolkodók maradjanak, miután a fák/virágok/madarak vonal eltűnt.
Hogy én mit írok, azt szájhős taga hozza ide már jó ideje.
És erősen mást, mint amit én írok.
Az ő hőse zelenszkij, az enyém nem. putyin sem. Háború sem.
Ez persze nem lényeges, az egyetlen kiemelt gondolatom, hogy nekem nem hős zelenszkij, művészúr, igen. Én pedig minden, amit a magyar nyelv káromkodásban ismer.
Az aktivitásom egyébként megmutatja, hogy mikor és mit írtam, erről az emberről, bárki elolvashatja, sőt, két helyen szoktam írni, odamehtett volna és ott őrjönghetett volna, egyik sem tette, itt a jókismeleggumaságban bátor mind.
Nem igazán értem, hogy az ellentéteket miért csak primitív és undorító személyeskedéssel kifejezni.
Én már abban sem vagyok biztos, hogy emberek nem lennének képesek fizikai bántalmazásra is, hogy igazukat demonstrálják.
Taga idehordta a mocskát, amibe nagyjából mindig belekevert. Számtalanszor kértem, hogy fejezze be. Én úgy gondolom, hogy azt a stílust, amit ő hozott, nem hoztam én. Éppen azért, mert nem találom ezt megoldásnak. Sem a háborút, sem az egymás lehordását ilyen módon.
Így úgy gondolom, hogy egy picikét törekedtem a békésebb megoldásra.
Nem sikerült.
A kérdésemre sem jött válasz, hogy miért én, miért csak én, hiszen a virtuális világban végzett őrjöngésében másokkal is találkozik. És egyáltalán miért kell, miután elmentem innen, folyton engem emlegetni.
Guma sem deletezte a beszélgetést erről, nem szólt neki, vagyis én úgy gondolom, hogy nem élt, mint bloggazda azzal a lehetőséggel, hogy csitítsa ezt a minősíthetetlen "beszélgetést".
Tökéletes következetességet nem kértem tőle, tudom, hogy a fiúkat szereti és őket védi, de tényleg az már tökéletes következetesség elvárása, hogy ne csak az őt ért baszogatásokat törölje, hanem azt is, ami egyértelműen más ellen irányul a blogján?
És tényleg olyan nagy kérés tagától, hogy ne emlegessen? Miért? Akkor is tud a hőséről írni és okádni az oroszra, ha nincs ott a kékasszony neve.

taga20 2022.04.30. 18:30:56

@Neytiri1: soha többé nem foglak emlegetni, ha arra válaszolsz, hogy mi értelme a nicknevednek, ha pont azokkal vagy, akik a navikat irtják?

www.youtube.com/watch?v=JuAfiBbJ-MQ

Neytiri1 2022.04.30. 18:40:30

@taga20: én védem az otthonomat a háborútól, aminek a küszöbén vagyunk. Az életemet azoktól, akik szennyezik azt.
Mivel válaszoltam, mégha nem is fogadod el, mint írtad, nem fogsz többé emlegetni.
Köszönöm.

taga20 2022.04.30. 18:51:59

@Neytiri1: "én védem az otthonomat a háborútól, aminek a küszöbén vagyunk"

az ukránok mit csinálnak, zelenszkijjel az élen?

"Mivel válaszoltam, mégha nem is fogadod el, mint írtad, nem fogsz többé emlegetni.
Köszönöm."

nem aszt mondtam, hogy a híg agyadból válaszolj, hanem arra kértelek, hogy értelmesen!

egyébként a vizet gereblyézem veled:)))

BiG74 Bodri 2022.04.30. 21:29:32

@Neytiri1:
Nem gyűlölöm a delete gombot, pont jó, hogy van, ahol van, és használható.
Nem tudom miket írtál, de a fentiekből el tudom képzelni. Amúgy a háború elleni védekezéshez bizony nagyon kevés, az, hogy te nem akarsz tengelyt akasztani senkivel, attól még beverik azarcocskádat. Egyszerűbb esetekben persze nem megy az ember olyan helyre ahol ez megtörténik. Rosszabb helyzetben addig nyomul az illető, akár az otthonod belsejébe is, amíg meg nem tud verni, alázni. Vajon akkor, hogy véded az otthonod a háborútól?
Az nem jött még le a történelemből, hogy az ilyen bávatag hozzáállás nem háborúellenes, csak birkamódi, olyan vágómarhás módszer, amit csak a szellemileg visszamaradottak hisznek, meg a fideszesek, amíg ez a központi ukáz.

jaegtoer 2022.04.30. 22:06:58

Látom már is itt van a háború. Jó háborúsdit.

BiG74 Bodri 2022.04.30. 22:39:21

@jaegtoer: Igazad van, be is fejeztem!

guma 2022.05.01. 07:40:49

Haba! :-)

minden tiszteletem ez elmult időben a teljesitményedért, de akármilyen nehéz az emberi gyengeséggel számolni szinte lehetetlen, még akkor is ha a támogatásnak nem érezni a hatását...

tudom miről beszélek. sok-sok éven át képviseltem "férfi" üzem érdekeit, amire (ha akartam, ha nem!) újra és újra megválasztottak a férfiak.

Neytiri1 2022.05.01. 08:03:24

@BiG74 Bodri: én sem gyűlölöm a delete gombot, sőt a bloggazda asszonyt többször kértem, hogy használja. Nem teszi.

Én azt kérdezném azoktól, akik mindent pénzt/paripát/fegyvert akarnak nyújtani és mindenekfelett, hogy mit tesznek azon kívül, hogy ezt leírják, leginkább primitív stílusban?

Mert én úgy látom, hogy most "még" ott tartunk, hogy ebben az országban még mindenki csak a szájával harcol valamiért, amit igaznak hisz, így egyenlők vagyunk, és így egyik oldalnak sem kéne a másikat baszogatni, főleg nem ilyen minőségben, ami már itt is más blogokon is van.

Nézd meg az aktivitásomban, hogy mikor írtam utoljára zelenszkijről, a háborúról.

És arra is kíváncsi lennék, hogy hány ember, menne önként harcolni azért, amit most igaznak hisz és kora, neme nem teszi erre alkalmassá.

Én nem mennék, mert a békét akarom, mégha erre azt is mondod, hogy naiv faszság, és a béke előtt háború kell.

Szóval könnyű betűkkel nagy és csodás hőst játszani, ismeretlen embereket szidni.

"Birkamódi" és "Szellemileg visszamaradottak".
Miért nem lehet egy hozzászólást sem személyeskedés nélkül leírni? Főleg akkor, amikor én egyetlen hasonlót sem használtam rád.

BiG74 Bodri 2022.05.01. 12:08:59

@Neytiri1:
Bocsánat, de a közelében sem jársz annak, amiről beszéltem. Ráadásul teljesen más síkon mozogsz, melyre én nem kívánok rálépni.

Nem személyeskedtem, csak általánosságban összegeztem a véleményem adott emberek csoportjáról ( ezen csoport eklatáns példája például Arthur Neville Chamberlain)
És nem, nem kell háború, de nem érted a háború lényegét, csak érzelemdús csapkodást hajtasz végre.
Ráadásul kevered a fogalmakat, mert nem mindegy, hogy pénzt/ékszert/paripát annak aki épp távoltartja tőlünk az agresszort, vagy embert, amikor már nincs messze az az agresszor és bizony a béke olajágát puskacsőbe szúrva nyújtja neked át.
De mint mondtam, befejeztem, mert eleve más a premisszánk a háborúról, így teljesen felesleges tovább fejtegetni.
Amennyiben valaki megsértette, sajnálom. Amennyiben én tettem, elnézést, csak kimondom amit gondolok, sértő szándék nélkül, akkor is ha negatívan hangzik, tekintve, hogy eszmecserét folytatnánk nem pedig üres, udvarias csevejt.

Neytiri1 2022.05.01. 13:23:11

@BiG74 Bodri: örömmel veszem a normális módon megfogalmazott, tőlem ellentétesen gondolók minden mondatát.

Én nem egyszer leírtam, hogy nem tartom magam sem okosnak, sem mindent tudónak, sem annak, hogy nálam az igazság.
Ha valamikor is van olyan, amiben "nem engedek", ott leírom, hogy ez az én véleményem és nem változtatok rajta.
Nem sok ilyen volt.

Én itt nem kívántam megvitatni a véleményemet, hanem ide lett hozva, majd putyin emlegetése esetén nagyjából mindig. Ha háborúban meghalt emberekről volt link, akkor is.
Én ezért úgy gondolom, hogy jogosan csapkodtam érzelemdúsan. Az érzelem negatív és pozitív tulajdonság is.
süti beállítások módosítása