He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Így törd be az új cipőt, vízhólyagok nélkül – Kényelmesen megúszod!

2022.03.17. 06:45 guma

Jönnek az esős napok, ilyenkor sokan beruháznak egy új pár, vízhatlan lábbelire, de az új cipő fölötti felhőtlen öröm sokszor csak az első vízhólyagig tart. Te is jártál már így, igaz? Akkor jól figyelj, mert most adunk pár tippet, hogy ne kelljen olyan fájdalmasan összemérni, ki az erősebb: lábad, vagy a cipőd?

1/5 Elő azt a pamutzoknit

Lehet, hogy hazaérve alig várod már, hogy lerúgd magadról a gyötrelmes cipőket, de ahelyett, hogy ezt az utat járnád, érdemesebb, ha először otthon gyűröd őket egy kicsit. Húzd fel a lehető legvastagabb pár zoknidat, ha kell, viselj belőle egyszerre kettőt is, és vedd fel azokat a makacs cipellőket!

Az is jó, ha csak ücsörögsz bennük, de ha sétálsz, még hamarabb betörnek.

A cipő így a vastag zoknis lábhoz kezd el idomulni, és rövid időn belül már nyugodtan viselheted odakint is, normál zoknival a lábaidon – olyan lesz, mintha csak rád öntötték volna őket.

2/5 Vesd be a hajszárítót

Nem, most nem frizurát fogunk készíteni, bár ha közben ahhoz is megjön a kedved, semmi akadálya.

Húzd fel a cipőket, és egy hajszárítóval kezdd el melegíteni őket.

Nem kell túlságosan felforrósítani, nem az a cél, hogy megsüsd az új lábbelit, vagy megfőzd a lábaidat, elég csak néhány másodpercig eléjük tartani a meleg hajszárítót.

Ez után hagyd a lábadon a cipőt, amíg ki nem hűl, majd, ha szükséges, ismételd meg a műveletet. A meleg anyag rugalmasabb, és könnyebben idomul a lábaidhoz.

3/5 De mehetnek a fagyasztóba is…

Oké, nem biztos, hogy ezt feltétlenül a legdrágább pár cipőddel kell kipróbálnod, de ha az anyaszomorítók máskülönben tényleg hordhatatlanok, egy kísérletet megér a dolog: egy légmentesen zárható zacskóba engedj vizet, majd nyomd a cipő orrába úgy, hogy mindenhol kitöltse, végül tedd a cipőt a fagyasztóba.

Ahogyan a víz megfagy, a térfogata megnő, és óvatosan kitágítja a cipődet egy kicsit.

Ez pedig azt jelenti, hogy a te érzékeny lábaidnak kevesebb munkát kell végezniük!

4/5 Használj sebtapaszt!

Ez a módszer abban ugyan nem segít, hogy gyorsabban törd be a cipődet, de abban igen, hogy az egész metódus kevesebb sérüléssel járjon.

Előzd meg a bajt, és tegyél sebtapaszt az új cipő viselésekor azokra a kritikus pontokra, ahol a cipő fel szokta törni a lábadat, vagyis a sarkakra, a nagylábujj melletti részre, esetleg a kis lábujjad köré.

Sokszor a cipő már betört, de még mindig kényelmetlen viselni a korábban szerzett sérülések miatt. Ha ezeket megelőzöd, akkor később nem kell miattuk kényelmetlenül toporognod.

5/5 Szerezz be cipőfát!

Néhány ilyen sámfát mindenképpen jó beruházás beszerezni, egyrészt, mert az újonnan vásárolt cipőidet mindig csak egyszerűen rájuk húzhatod, hogy ne a lábaidon kelljen kitágulniuk.

Másrészt a drágább darabokat tarthatod is ezen, hogy megőrizzék a formájukat, és tárolás közben véletlenül se törjön be például az orr- vagy sarokrészük.

https://www.bien.hu/eletmento-trukkoktord-cipot-vizholyagok-nelkul/?oldal=5

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4917596718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása