He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Az oroszbarát “magyar modell” létezik, csak látványosan megbukott

2022.03.11. 07:30 guma

Gulyás Gergely arról beszélt a kormányinfón, hogy nem létezik a Nyugat és az oroszok közötti “magyar hintapolitika”, miközben amit előadott erről, az maga volt a hamisítatlan hintapolitika. Gulyás úgy beszélt az orosz kapcsolatokról, mintha azok kizárólag gazdasági érdekkapcsolatok lennének, miközben egészen másról van szó: az Orbán-rezsim EU-ellenes, nyugatellenes politikát folytat, az orosz mintájú illiberális keresztényfasiszta állam “függetlenségét” védve Brüsszeltől, miközben minden lehetséges alkalommal az oroszokat dicséri és támogatja.

Ezzel szemben Gulyás most azt mondta, hogy „eddig se szerelmi kapcsolat volt, hanem érdekkapcsolat”, és “szerintem mi nem folytatunk keletre és nyugatra is kilengő hintapolitikát, mert mi a nyugati szövetségesi rendszernek részei vagyunk”. Hirtelen eszükbe jutott, hogy ők a nyugati szövetségi rendszer részei, amelyet 12 év óta folyamatosan támadnak, gyaláznak, uszítanak ellene, s amit gyarmatosítónak neveznek, szemben az oroszokkal, akikről Orbánnak soha egyetlen rossz szava nincs.

Ebből egyértelműen látszik, hogy Orbán elhitte magáról, hogy a “békemissziója” sikeres volt, hogy az oroszok megbízhatóak, hogy Putyin neki elárulta volna, ha be akar vonulni Ukrajnába. Ennek ellenkezője pedig megdöbbentette, az orosz támadás megijesztette őket, mert kiderült, hogy az oroszok mennyire megbízhatatlanok, kiszámíthatatlanok, és az Ukrajna elleni támadás mögött még nagyobb terjeszkedési szándék is látható. Ezért Orbán megrémült, hogy az orosz tankok nem állnak meg a határon, mert semmivel nem állítaná meg őket Záhonynál, csak a NATO védheti meg.

Azzal, hogy Orbán az EU-ban megszavazott minden szankciót, nyíltan elismerte, hogy a büszkén emlegetett “magyar modell”, amely a szankciók és az erő alkalmazása helyett az együttműködést és az orosz érdekek kiszolgálását jelenti, látványosan megbukott. Orbán és Gulyás úgy próbálja előadni ezt a “magyar modellt”, mintha az egy Nyugatnak elkötelezett ország gazdasági érdekek mentén folytatott korrekt kapcsolata lenne Oroszországgal, de ennél sokkal többről van szó: Putyin és Orbán rendszerének hasonlóságáról és a nyugatellenes, antiliberális ideológiai közösségről.

Ezért szó nincs arról, hogy a “magyar modell” csak annyit jelentene, hogy “Magyarország tagja a NATO-nak és az Európai Uniónak, közben azonban kiváló kapcsolatokat ápol Oroszországgal is”, ennél sokkal többről van szó. Igazi “szerelmi kapcsolat” ez, amelynek alapját a közös ellenség, a nyugati szövetségi rendszerek, a demokratikus Európai Unió és a NATO elleni fellépés adja. Orbán évek óta olyan politikát folytat, mintha valójában már Putyinhoz és az orosz szövetségi rendszerhez tartozna, de még tagja az EU-nak és a NATO-nak is.

Orbán propagandagépezete tíz éve folyamatosan a Nyugatot mutatja rossznak és Putyin Oroszországát jónak. Az állami propaganda a hivatalos pálfordulás ellenére megállás nélkül az oroszokat védi, Amerikát és a Nyugatot hibáztatja, a leghazugabb orosz propagandát folytatja. Ez azt mutatja, hogy a “magyar hintapolitika” egyetlen pillanatra sem szűnt meg, a kettősség, a megbízhatatlan partnerség, a nyugatellenesség és az oroszbarátság ugyanúgy a része maradt. Csak közben a nagy barátról kiderült, hogy tömeggyilkos népirtó háborús bűnös, aki Magyarországra is bevonulhat.

Ezért Orbán pávatánca felgyorsult, az EU-ban és a NATO-ban igyekszik olyan látszatot kelteni, mintha mindig is elkötelezett és hűséges szövetséges lett volna, hogy megvédjék az oroszoktól, és ne járjon úgy, mint Ukrajna. Másik oldalon pedig vigyáz arra, nehogy az képzelje bárki, hogy az illiberális, nyugatellenes, antiliberális fasiszta és náci ideológiát feladta volna, és nem az orosz mintájú diktatúrát építené. Védi az agymosott magyarok fejét, nehogy megzavarodjanak, és visszakapcsoljanak a 2010 előtti átkos rendszer nyugatbarát és demokratikus gondolkozására.

Ezért annak ellenére, hogy az oroszok háborújába a Putyinnal folytatott közös politika miatt neki is bele kellene buknia, még ebből is megerősödve jöhet ki, mert a háborús propaganda ideológiai szempontból megerősíti a hívek nyugatellenességét (akiknek nagy szükségük is van erre a propagandára, mert egy hamis világ omlana össze bennük), és Orbán kétszínű nyugati politikája miatt nem kell tartaniuk attól sem, hogy az általuk megszépített, egekbe magasztalt orosz barátaik csizmája tapossa a Nyugaton beszerzett cuccokat, amitől menőnek látszanak.

Megint jól lakik a kecske és a káposzta is megmarad, kockázat nélkül lehet nyugatellenes fasisztaként élvezni a nyugati demokráciák előnyeit és védelmét. Ezért Orbán a világért sem halasztaná el a választást, mert a támogatottsága a fenti okok miatt csúcspontra is juthat április 3-án, mert nemcsak fizikailag védi meg az övéit az oroszoktól, hanem ideológiailag is megmenti őket az összeomlás és az ideológiai kijózanodás veszélyétől. Megmaradhat bennük az Orbán által rajzolt alternatív, hamis, kerek világ, amiért nagyon hálásak.

A nyugatellenes fasiszta és náci ideológia mérge halálra fertőzte a magyarok nagy részének agyát. Olyan szintű nyugatellenes gyűlöletet oltottak egy hamis világképpel a magyarok agyába, hogy az felülír minden józan megfontolást, a tényekkel való szembesülést. Orbán még a háborús előkészület napjaiban is Putyint védte, a Nyugatot nevezte provokatőrnek. Kijelentette, hogy “Brüsszel stratégiáját elhibázottnak, az Oroszország elleni szankciókat pedig zsákutcának látjuk”. Ehhez képest most a legdurvább szankciókat is megszavazta, és ez senkit nem zavar.

Orbán bukását csak az idézhetné elő, ha következetes maradna bármelyik álláspontjához, és vagy fasisztaként viselkedne, ami a nyugati világrendszerből való kiebrudalását és az oroszoknak való kiszolgáltatottságot jelentené, vagy ha demokrataként viselkedne, mert akkor vissza kellene vonnia minden illiberális hazugságát, amivel összezavarná a meghülyített, agymosott emberek fejét. Amíg ezt az aljas kettős játékot űzi, és ezt a Nyugat engedi neki, addig az álnok, hamis és hazug rendszerét képes átmenteni, mert az erre a hazugágra épül. Putyin háborúja erről vette le a maszkot.

A “magyar modell” megbukott, de Orbán úgy tehet, mintha ez nem is létezett volna. Az ellenzék képtelen ezt a képmutató, hamis és hazug kettősségét leleplezni, választás elé állítani, az agymosott magyarokat kijózanítani. Orbán tovább űzheti a kettős játékát. Mindez azért nem vezet a bukásához, mert egy originális fasiszta, antiszemita, antiliberális és náci ideológiára épülő diktatúrát bent tud tartani a nyugati demokráciák szövetségében, élvezve és kihasználva annak előnyeit és védelmét, miközben őket a világ és az emberiség ellenségeinek mutatja be, akiktől megvédi az övéit.

Orbán rendszerének lényege a demokráciának álcázott diktatúra. Az a hazugság, hogy az ő diktatúrája a valódi demokrácia, amely értékeket véd és a nép akaratából működik. Ez a hazugság tartja életben. Ezért kellene a demokratikus legitimációtól megfosztani, hogy ennek a hazugságnak legyen vége.

Ez az Orbán-rezsim túlélésének kulcsa. Ennek kellene véget vetni ahhoz, hogy megbukjon. Mert amíg ebben a kettős játszmában nem követ el végzetes hibát (mint ahogy most is időben kapcsolt), addig önmagát sem buktatja meg. Ebbe a résbe kellene belevágni a fejszét. De ez még egy olyan nyilvánvaló helyzetben sem sikerült a magyaroknak, amikor az orosz illiberális fasiszta rendszer lelepleződött és kiderült a mibenléte. Putyin nem az álcázás nagymestere, Orbán az. Az a tény, hogy a magyarok ebbe nem tudják belebuktatni Orbánt, az maga a tragédia.

Ennél sokkal erőteljesebben kellene most ez ellen a kettősség ellen harcolni. Fel kellene lármázni sokkal jobban a Nyugatot. Tetten érték az illiberális autokráciák mibenlétét. Nem szabadna engedni, hogy Orbán, a legnagyobb Putyin-támogató, beálljon Putyin ellenségeinek háta mögé. Azért is fontos lenne, hogy ezt ne hagyják, mert Orbán veszélyesebb Putyinnál. Nem tankkal, hanem hazugsággal akarja ugyanezt a fasiszta megszállást elérni egész Európában.

Putyin a nyílt fegyveres erőszakkal, a nyers fizikai erővel primitív eszközökhöz nyúlt, amelynek kora lejárt. Ennél sokkal veszélyesebb Orbán módszere. Ezt kellene észrevenni és megérteni.

https://nepszava.us/az-oroszbarat-magyar-modell-letezik-csak-latvanyosan-megbukott/

166 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr8917771530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

habakuk000 2022.03.13. 09:24:21

@taga20: Mert nem tudunk semmit. Ukránoknál is pont ma hajnalban fenyegette meg Zelenszkij az oroszbarátokat, semmi sem fehér vagy fekete.
Nekik érdekük lenne a konfliktus szélesítése, putyin viszont gondolkozhat úgy, mivel csődbe ment az első terv a villámháborúról, marad a tengerpart elfoglalásáról, s hagyja a nyugati ukránokat a francba félve Kijev ostromától, az ostromgyűrű elég ahhoz, hogy a tengerhez ne jusson ukrán utánpótlás.
Aztán lehet teljesen más végkifejlet, nem fogja zavarni, hogy lerombolja a Rusz alapító fővárosát, ha nem lövi le valaki, propagálható siker nélkül nem fogja abbahagyni .

Ki tudja. Mindenesetre egyre közelebb kerülünk a háborúhoz, a lengyelek nem olyanok mint mi, vissza fognak lőni.

Neytiri1 2022.03.13. 09:43:22

@taga20: te olvastál arról, hogy mit jelent az ukrán légtér biztosítása? És hogy miért nem nagyon akarja ezt a NATO?
Vagy csak kos módjára mész előre és törsz keresztül mindenen és nem érdekel más, csak az ukrán mániád?
Elmúltál 50 éves? És 18?
Ha igen, akkor neked már nem kell harcolnod menni.
Van fiad?
Mindig csak a lányodról írsz.
Ha van és elmúlt 18 éves, felfogod, hogy vihetik?
És nem is azért, mert a te hazádnak ment neki valaki.
Én értem, hogy velük érzel egyet és minden más le van szarva, én is sajnálom őket, és nem értek egyet az orosszal, de bennem ott van a saját szeretteim védelme.
Mert ha engem lebombáz valami, már szarok rá, lassan élhetetlen a világ, de elengedni rohadt katonai ruhában, a hátán zsákkal, és nem tudni róla, és várni és rettegni, ezt kibaszottul nem akarom. Nem akarom túlélni a fiamat!

taga20 2022.03.13. 10:41:39

@Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?):

nem akarlak nagyon megbántani, de tudom magamban tartani.

te egy szűklátókörű, történelemből tanulatlan, butuska ember vagy.

a te logikád szerint, ha mondjuk megtámadják a ruszkik a baltikumot, vagy finnországot, vagy lengyelországot, akkor azt is szarjuk le. viszont, ha minket támadnának meg a moslék putyinék, akkor azé védjen meg a többi ország minket, nehogy az anyuci kicsi fiának bibis legyen az ujja.

tudnék még oldalakat írogatni, de szerintem felesleges, me úgyse fognád fel.

ja és!
SLAVA UKRAINI!
és éljenek a márciusi ifjak még ezer évig a lelkünkben!

eszti..... 2022.03.13. 10:46:13

@habakuk000:

"Ukránoknál is pont ma hajnalban fenyegette meg Zelenszkij az oroszbarátokat.."

Mi mást mondhatott volna? Talán azt, hogy kedves ukrán állampolgárok, tessenek csak nyugodtan támogatni a megszálló hadsereget!?

Tévedsz! Nem a lengyelek fognak visszalőni, hanem a NATO.

eszti..... 2022.03.13. 10:53:18

@Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?):

"...és elmúlt 18 éves, felfogod, hogy vihetik?"

Nem viszik.

Neytiri1 2022.03.13. 11:29:35

@eszti.....: www.penzcentrum.hu/gazdasag/20220228/hadkotelezettseg-magyarorszagon-es-az-eu-ban-itt-vannak-a-legfontosabb-tudnivalok-a-bevonulasrol-1122468

www.parlament.hu/documents/10181/39233854/Infojegyzet_2021_34_hadk%C3%B6telezettseg.pdf/21f49155-d4d1-b295-3e52-24959fa0b34e?t=1620977283869

"A honvédelmi kötelezettségek körében a hadkötelezettséget az Alaptörvény a férfi állampolgárokra korlátozza, és kizárólag minősített időszakok esetére írja elő. Eszerint a hadkötelezettség újbóli bevezetésére
külső fegyveres támadás veszélye vagy annak bekövetkezése esetén, továbbá szövetségi kötelezettség teljesítése érdekében kerülhet sor.
Előfeltétele a rendkívüli állapot bevezetése, vagy pedig az Országgyűlés külön döntése alapján kihirdetett megelőző védelmi helyzet. Ennek megfelelően rendkívüli állapot idején, vagy megelőző védelmi helyzetben a Magyarország területén lakóhellyel rendelkező, nagykorú magyar
állampolgárságú férfiakat katonai szolgálati kötelezettség terheli.
Az Alaptörvény tehát legmagasabb jogszabályi szinten rögzíti, hogy a két említett különleges jogrendi időszakban a hadkötelezettség egyértelműen katonai szolgálatot jelent."

Vagyis abban az esetben, ha a NATO beszáll, vagy a konfliktus átlépi a határt, akkor szerintem beszélhetünk a rendkívüli állapot bevezetéséről.
Vagy szerinted nem?

eszti..... 2022.03.13. 11:42:04

@Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?):

Szavazz a fideszre, majd ő megment. Szijjártó ma is leszögezte: Nem engedhető meg, hogy a háború árát a magyar emberekkel fizettessék meg!

A többiek le vannak szarva.

taga20 2022.03.13. 12:00:20

@habakuk000: "Aztán lehet teljesen más végkifejlet, nem fogja zavarni, hogy lerombolja a Rusz alapító fővárosát, ha nem lövi le valaki, propagálható siker nélkül nem fogja abbahagyni ."

mint anno a szovjetunió afganisztánban, mi?

szerintem, minden egyes nap, amit túl tudnak élni az ukránok, a sírba löki putyint és rendszerét.
ráadásul a mai oroszország sokkal gyengébb, mint a 1980-as szovjetunió, és most a fél világ ellenük van, a másik fele támogatja a háborús bűnös putyin.

SLAVA UKRAINI!

taga20 2022.03.13. 12:09:57

@eszti.....: ráadásul ez is egy kibaszott hazugság, mint majdnem minden a 12 év fityesz rablása alatt!

ki fogja megfizetni helyettünk? sorosgyuribácsi, vagy a migránsok, vagy a melegek, ki?

bakker 400froncsi a juro, infláció 10-20-30-40-50% a különböző termék csoportoknál, a benzin 700forint lesz, és sorolhatnám napestig!

szóval, aki április 3.-án a fityesz maffiára szavaz, az egy hazaáruló patkány!

uploads.disquscdn.com/images/8b3df5462479c5a15af15bee3a72792d5d0cdce5840a065934d5c8e8fba940cc.gif

Neytiri1 2022.03.13. 12:54:34

@eszti.....: hm.
Ez olyan válasz, amire ha válaszolnék, akkor a feszültség csak nőne közöttünk.
Ezért inkább nem válaszolok.

Egyébként is Tagától érdeklődtem -akinek olvasva a mindennapi mocskolódását mindenkire, aki nem úgy gondolja, ahogy ő, és ezt képtelen normálisan a tudtunkra hozni- és nem tőled.
Persze azok után, hogy megjelentél és már nincs egyedül ezen a szép vasárnapi napon, még inkább megnyílt a véleménye.

Az a fajta a gyűlölet, ami először a covid és oltás, majd most a háború miatt még a legnormálisabb helyeken is kirobbant, az jellemzi az ember(isége)t.

És ha ilyen helyen valaki kifejezi a békére törekvését, vagy azt, hogy nem kíván részt venni benne, vagy neadjisten sajnálja a másik ország népét is, mely mellett leírja, hogy kiket nevez hősnek (menekülő nőket, anyákat...), vagy szeretné, ha az országa a lehetőségekhez mérten maradjon ki, arra olyan mértékben ömlik a szar, hogy az döbbenet és azonnal putyinpárti lesz, ami egyszerűen nevetséges, mert nem a putyinpártiságról szól.

A harctéren a katonák, a harctéren kívül, és az interneten pedig az emberek ölik meg egymást (emez verbálisan sikerül, és szerintem nagyon káros). Szóval amikor arról van szó, hogy melyik katonának kéne feladni magát és kinek, akkor alap lenne szerintem az is, hogy meghallgatjuk egymást és emberi módon nyilvánítunk véleményt és nem patkányozunk, meg dögöljönmegezünk.

Milyen könnyű ezeket a szavakat kimondani, leírni, és sajnos mögötte legtöbb esetben valós agresszió van.
És ez borzasztó.
Szerintem.

Én sajnos a baloldalt képviselő poltikusoktól és szimpatizánsaitól nem olvastam még (vagy kimaradt), hogy mi lesz ha..., mert azért ez is fontos lenne, hogy mire milyen lépések következnének, és nem csak én fosok attól, hogy itt ebből baj lesz, tehát ideje lenne, valami választ adni. Hogy megnyugtató is lenne, azt nem tudom, félek, hogy nem.

Viszont én ismét kiszállok innen, mert túl sok az agresszív megnyilvánulás.

taga20 2022.03.13. 13:20:26

@Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?):

ne haragudj meg rám, nem szeretnék személyeskedni,
DE TE FULL RETARDÁLT VAGY!

ezzel indítasz eszti felé:

"Egyébként is Tagától érdeklődtem -akinek olvasva a mindennapi mocskolódását mindenkire, aki nem úgy gondolja, ahogy ő, és ezt képtelen normálisan a tudtunkra hozni- és nem tőled.
Persze azok után, hogy megjelentél és már nincs egyedül ezen a szép vasárnapi napon, még inkább megnyílt a véleménye."

egy nyilvános blogon, mindenki arra reagál, amire akar!
ráadásul esztivel, majdnem annyiszor összerúgtuk a port, mint én veled, de ő egy okos csaj, akitől van mit tanulnom.

megint írhatnék egy kisregényt a hülyeségeidből, de csak még egyet említek meg:

"Viszont én ismét kiszállok innen, mert túl sok az agresszív megnyilvánulás."

bakker hosszú éveken keresztül, a mai napig a subbán lógsz, ahol egy normális komment nincs, minden második, pedig olyan szinten penetráns gyűlöletet áraszt magából, hogy az átlag polgár csak néz ki a fejéből, ha véletlenül olvassa.
bakker, te meg ott érzed magadat a legjobban!

margitttttttttt!!!!!!!

és akkor még nosce és őszinte kommentársakról nem is beszéltem!

százszónakisegyavége, te naponta köpöd le saját magadat!

u.i: mégegyszer, tényleg nem akartalak bántani, de a nagypofájú ostobaságot gyűlölöm.

baráti üdv. taga.

Neytiri1 2022.03.13. 13:48:47

@taga20: 39 nap alatt ennyit írtam a Subbára (24 db)
Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?) 2022.02.03. 13:13:15
Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?) 2022.02.04. 09:38:33
Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?) 2022.02.05. 12:32:24
Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?) 2022.02.05. 12:33:01
Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?) 2022.02.05. 16:05:52
Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?) 2022.02.07. 09:31:30
Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?) 2022.02.07. 13:52:29
Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?) 2022.02.08. 09:21:38
Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?) 2022.02.10. 22:15:34
Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?) 2022.02.11. 18:27:48
Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?) 2022.02.12. 08:48:48
Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?) 2022.02.12. 08:50:36
Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?) 2022.02.12. 10:02:20
Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?) 2022.02.14. 10:24:32
Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?) 2022.02.14. 18:59:37
Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?) 2022.02.15. 09:11:37
Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?) 2022.02.15. 10:15:02
Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?) 2022.02.17. 11:30:36
Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?) 2022.02.19. 10:22:34
Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?) 2022.02.19. 10:23:13
Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?) 2022.03.01. 07:06:53
Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?) 2022.03.08. 10:24:43
Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?) 2022.03.09. 07:08:17
Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?) 2022.03.13. 07:45:16
Ez neked lógás.

Nálad jobban senki sem gyűlölködik, ezt több helyen olvasva én így látom. Fröcsög belőled.

Az, hogy te más helyekre és hány névvel mentél baszogatni másokat, azt aki ismer és aki ismerni akar, tudja.

Bár akkor ártatatlan bolondnak gondoltalak. Bocsánat a bolond szóért, de nem találok másikat, és jelen esetben nem negatív tulajdonségként írom le.

Sajnos amióta átmentél párt-szimpatizánsnak, aki szerepet is vállal, azóta olyan szintén lettél ártóan rossz és harsányan gyűlölködő, amitől én már inkább félek. Nem írnám le ezt bővebben.

Folyton leselkedsz utánam, hogy hol mit írok, ez ilyesztő.
Őszintééknél megy a vita, a vidámkodás, az ellentétek is kiéleződnek, de ez a fajta agresszív vonal, amit te képviselsz, nincs.

Hogy én mennyit írok és mennyire lógok a neten, ahhoz neked semmi közöd. Én munkaidőben gépnél vagyok és belefér az, hogy olvassak és írjak, kérdezzek és véleményt fogalmazzak.

A full retardált jelző, amit rám teszel, tőled egyáltalán nem érdekel. Melletted inkább jobb annak, vagyis az, hogy te ennek tartasz, az azt jelenti, hogy nem egyezik a véleményünk, hogy más vagyok, mint te és ez örömmel tölt el.

Penetráns gyűlölet a Subbán?
Az aktivitásomban bárki elmehet oda és olvashatja és összehasonlíthatja azzal, amit te engedsz meg magadnak.
Kérdésemre nincs válasz, csak az, hogy hogy ostoba, retardált, stb. vagyok. És ezt te itt mindenféle rádszólás nélkül meg is teheted, ahogy eddig is. Mert szabad.

Én nem üdvözöllek barátilag, mert a régi taga eltűnt és aki most van, az nekem nem barát, még üdvözlés szinten sem.

taga20 2022.03.13. 14:01:38

@Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?):

minden kommenteddel engem igazolsz.

pl.ez:

"Folyton leselkedsz utánam, hogy hol mit írok, ez ilyesztő."

tudod, hogy mi az ijesztő? hogy kényszer képzeteid vannak, és magyarul sem tucc!:)))

egyébként milyen munka az, ahol egész nap a neten lóghatsz?

beszarás:)))

mondom, csak magadat alázod az ilyen kommetekkel.
de hát mindenki az ami, vagy aki;)

na mennyé vissza farki haverodhoz és sírd ki magadat!

eszti..... 2022.03.13. 14:07:05

@Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?):

1. "Ez olyan válasz, amire ha válaszolnék, akkor a feszültség csak nőne közöttünk."

Nőne? Azt sem tudtam, hogy eddig volt.

2. "Ezért inkább nem válaszolok."

Aztán 28 sorban "nem válaszoltál".

3. "Egyébként is Tagától érdeklődtem -akinek olvasva a mindennapi mocskolódását mindenkire, aki nem úgy gondolja, ahogy ő, és ezt képtelen normálisan a tudtunkra hozni- és nem tőled."

Oppardon!

4. "Persze azok után, hogy megjelentél és már nincs egyedül ezen a szép vasárnapi napon, még inkább megnyílt a véleménye."

Nagy tévedésben vagy. Taga önjáró. Egyedül is bármikor kinyitva a száját - vagyis kifejezéseddel élve " megnyílik a véleménye".

5. "És ha ilyen helyen valaki kifejezi a békére törekvését, vagy azt, hogy nem kíván részt venni benne, vagy neadjisten sajnálja a másik ország népét is, mely mellett leírja, hogy kiket nevez hősnek (menekülő nőket, anyákat...), vagy szeretné, ha az országa a lehetőségekhez mérten maradjon ki, arra olyan mértékben ömlik a szar, hogy az döbbenet és azonnal putyinpárti lesz, ami egyszerűen nevetséges, mert nem a putyinpártiságról szól."

Jelzem,a 9:43:22- es hisztérikus kommentedből pont az általad felrótt normális hangvétel hiányzott. Egyszerűen lerohantad tagát. Engem egyáltalán nem zavart, gondolom őt sem.

6. "A harctéren a katonák, a harctéren kívül, és az interneten pedig az emberek ölik meg egymást (emez verbálisan sikerül, és szerintem nagyon káros). Szóval amikor arról van szó, hogy melyik katonának kéne feladni magát és kinek, akkor alap lenne szerintem az is, hogy meghallgatjuk egymást és emberi módon nyilvánítunk véleményt és nem patkányozunk, meg dögöljönmegezünk."

Mikor patkányoztam vagy dögöljmegeztem?

7. "Milyen könnyű ezeket a szavakat kimondani, leírni, és sajnos mögötte legtöbb esetben valós agresszió van.
És ez borzasztó.
Szerintem."

Épp ezért nem patkányozok vagy dögöljmegezek.

8. "Én sajnos a baloldalt képviselő poltikusoktól és szimpatizánsaitól nem olvastam még (vagy kimaradt), hogy mi lesz ha..., mert azért ez is fontos lenne, hogy mire milyen lépések következnének, és nem csak én fosok attól, hogy itt ebből baj lesz, tehát ideje lenne, valami választ adni. Hogy megnyugtató is lenne, azt nem tudom, félek, hogy nem."

Nyilván két okból. Elsősorban azért, mert nincs tudomásuk róla és/vagy nem az ő dolguk az ilyen jellegű tájékoztatás. Az ország legitim kormányának a hatáskörébe tartozik.

9. "Viszont én ismét kiszállok innen, mert túl sok az agresszív megnyilvánulás."

Isten áldjon! :)

guma 2022.03.13. 14:15:35

@taga20:

most komolyan ezt a napsütéses vasárnapot el kell bacni, amikor ilyen irányt vesz a szöveged...

nem vagytok egy sikon - ezt már rég tudod.
tehát ültesd át zenébe, ha vitázni akarsz, akkor is ha nem tudsz.
Orica már rég megmondta, nagy az igazság érzeted, de nem mindig jó alkalommal és helyen vagy irányban használod.
mintha ezt mindig elfelejtenéd...

taga20 2022.03.13. 14:27:45

@guma: igen asszonyom, igen!

értettem, és kérek engedélyt meghunyászkodni!:)))

ja és zene:

www.youtube.com/watch?v=6z9nUFu9Ga0&list=RD6z9nUFu9Ga0&start_radio=1

BiG74 Bodri 2022.03.13. 15:32:28

@taga20:
Slava Ukraini!

Igazad van, minden nap amikor az ukránok sikeresen harcolnak a ruszkik ellen egy piszok nagy szög putyin koporsójába. De a légtérzár az sajna nem ilyen egyszerű dolog, az túlmutat a lokális háborún. És nem az a kérdés, hogy az oroszokat ott és akkor nyomja le a NATO hagyományos harcban ahol akarja, hanem, hogy ki akar még beszállni, illetve hogy mikor akar putyin azokra a bizonyos gombokra tenyerelni.
Ne harapd le polgártársunk fejét, ez az ember maga a megtestesült jólélek más blogok animális lakóihoz képest.

Mindenkinek kellemes délutánt, annak is aki dolgozik!

taga20 2022.03.13. 16:10:52

@BiG74 Bodri: "Ne harapd le polgártársunk fejét, ez az ember maga a megtestesült jólélek más blogok animális lakóihoz képest."

igazad van, már megbántam, de visszacsinálni nem tudom.

csak felbasz, mikor látom, hogy több millió ember, nagyrészt védtelen nő és gyerek menekül, mert egy állat kazettásbombákkal, vákumbombákkal, szárnyasrakétákkal, és még egy csomó más fegyverrel szarrá lövi őket.

aztán jön margit, vagy a koborkutya és elkezdi a nem minden fehérésfekete táncát!

ilyenkor olyan szinten belém basz az ideg, hogy nem nézek se ember, se mást.

u.i.: egyébként, neked van igazad és nem nekem, de nem tudok kibújni a bőrömből.

(mikor anyám támadta a feleségemet igaztalanul, akkor évekig nem beszéltem vele, mert nem tűröm az igazságtalanságot)

gazoló 2022.03.13. 16:25:20

"Kertész leszek, fát nevelek
Kelő nappal én is kelek. Lá...
Nem törődöm semmi mással,
Csak a beoltott virággal. Lá...
Minden beoltott virágom
Kedvesem lesz virág áron.
Ha csalán lesz, azt se bánom,
Igaz lesz majd a virágom.
Ha már elpusztul a világ,
Legyen a sírjára virág.
Ha már elpusztul a világ,
Legyen a sírjára virág.
Tejet iszok és pipázok
Jó híremre jól vigyázok.
Nem ér engem veszedelem,
Magamat is elültetem.
Ha már elpusztul a világ,
Legyen a sírjára virág.
Ha már elpusztul a világ,
Legyen a sírjára virág.
Kell ez nagyon, igen nagyon
Napkeleten, napnyugaton.
Ha már elpusztul a világ,
Legyen a sírjára virág.
Ha már elpusztul a világ,
Legyen a sírjára virág.
Ha már elpusztul a világ,
Legyen a sírjára virág."

eszti..... 2022.03.13. 16:37:15

@BiG74 Bodri:

Esetleg a mélyen tisztelt polgártársnő se harapja le mások fejét tücsköt-bogarat összehordva, ha reagálnak egy kommentjére. Vagy előre engedélyt kell kérni?

BiG74 Bodri 2022.03.13. 16:56:46

@eszti.....:
Polgártársnő attól függ, mivel kapcsolódik össze a fej leharapása! Milyen a kontextus, olyan imádkozó sáskás, vagy szimpla gyors reakció. Az előbbi esetén igen, szükségeltetik némi összhang :)

jaegtoer 2022.03.13. 16:58:58

A fenti pengeváltások nem csak a orosz-ukrán probléma összetett voltát igazolják, hanem azt is, hogy eltúlzottak a várakozások az áprilisi változások mellett.
Ezért (is) feleslegesek az efféle összefeszülések, mert a dolgok nem itt dőlnek el, de egymás álláspontjait igazán megérthetnénk, vagy legalábbis törekedhetnénk rá. Nem mindenki ellenség, akinek eltérő a véleménye. Putyin egy gané, az nyilvánvaló, Zelenszkij meg (még) nem az, mert készen örökölt egy helyzetet, amit az előtte lévő ganék hoztak össze. Mostani szereplése hősiesnek tűnik, cipeli a balhét ahogy tudja, ámde ahogy zsarolja az EU-t, a NATO-t a beavatkozás érdekében, nem egyéb, mint ócska trükközés hogy mások legyenek okolhatók azért, amit az ukrán maffiázó oligarhák idéztek elő.

Neytiri1 2022.03.13. 17:00:21

@eszti.....: hogy te mennyire rossz indulatú nő tudsz lenni!
A trágár taga mehet nap mint nap, a "hisztizés", ami az életigenlésről és a szeretteim féltéséről szól, az bántja a szemed.
Először nézd meg, hogy a NATO csatlakozással milyen kötelességünk van, hogy a te könnyedén leírt majdanatólővissza szöveged mivel járhat és mennyire könnyen lehet nagyobb baj, mint az a rettenet, ami most van. Kiterjedhet más országokra is.
Te ezt akarod?
Én nem.
Kíváncsi lennék, hogyha teljesülne minden kívánság és az orosz úgy döntene, hogy akkor mehet tovább, ha már mások is jelen vannak, akkor is ekkora szád lenne? Vagy akkor bocs, nem gondoltuk?
Gondold végig, hogy mi mivel járhat.
Sose bírtál, én sem nagyon téged. Két dudás nem fér el egy csárdában, ez mindig érzékelhető volt. Persze pasik ezt nem veszik észre.
De ez a te csárdád, kedves mélyen tisztelt esztike, az enyém csak a harmadik volt, így nem értem miért nem viselsz el.
A szép lelkű, halk hangú nő (te) azt bírja, hogy a taga által említett jelzők pattogjanak az emberre, hogy nem visel más véleményt, de az, ha én féltem a fiamat (nem is magam), az nem fér bele a te világodba.
Sajnálom, hogy kipattan belőlem a véleményem, de már egy ideje ért bennem, és úgy gondolom, hogy az, ahogy, és amit nekem és róla írsz, elhozta az időt, hogy leírjam.
Tücsköt-bogarat?
Te simán leírod, hogy nem Lengyelország, hanem a NATO?
www.portfolio.hu/global/20220311/a-nato-nem-akar-nyilt-haborut-oroszorszaggal-532921
"A NATO alapszerződésének 5. cikkelye rendelkezik arról, hogy bármely tagállam elleni külső támadás esetén az összes tagállam együtt nyújt katonai segítséget a védekezéshez."

jaegtoer 2022.03.13. 17:01:45

nyelvtan náciknak: oligarchák

BiG74 Bodri 2022.03.13. 17:06:02

@taga20:
Tökéletesen megértelek. Én igen agresszív alkat vagyok, úgyhogy mostanában majd felrobbanok az említett dolgok miatt. A facén inaktív vagyok, de amikor az idióták és trollok megjelentek a céges csoportban is akkor elborult az agyam és mindazok mellett, hogy "arrogáns" módon kiosztottam őket, persze nem egyedül, még takarították is a posztjaikat lefelé.
De közvetlen beszélgetésben is hamar elgurul a gyógyszerem, mikor meghallom ezt a nézzük több oldalról a dolgokat, ami mindig egy sunyi alja szöveg indítása.

De errefele még lehet beszélgetni, és ez egy csoda!

jaegtoer 2022.03.13. 17:06:19

@Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?):

Nem köllene fokozni. Aki érti, tudja, annak felesleges, aki meg nem érti, annak meg felesleges.
A személyest keverni a téma tárgyával, meg hiba. Nagy-nagy hiba.

eszti..... 2022.03.13. 17:12:08

@Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?):

szivi! kb 3 hónapja nem írtam a kocsmába. a személyeskedésen kívül meg tudsz fogalmazni 1 darab kérdést?
kinőttem a cicaharcokból....

eszti..... 2022.03.13. 17:19:28

@jaegtoer:

Zelenszkijből Putyin csinált hőst, ez evidens. Nem tudom ki hogy van vele, de engem elsődlegesen a civil lakosság elleni kegyetlen támadássorozat háborít fel. Ez valóban népirtás.
Na, meg az orbáni retorika: Nem engedhető meg, hogy a háború árát a magyar emberekkel fizettessék meg!

BiG74 Bodri 2022.03.13. 17:23:57

@jaegtoer:
Putyin a legrosszabbat választotta, úgy, hogy óriási eszközök voltak a kezében. A legrosszabbat, mert az ukránokat ha legyőzik, akkor egy háborús állapot állandósul, ha nem, akkor az ukránok olyan fanatizált, harcedzett egységbe forrnak, mely még komoly gondokat okozhat.

@Neytiri1 (Magyarország előre megy, nem hátra?):
Nem tisztem védeni, de a nem lengyel kiszólást én úgy értettem, ahogy azt a főbb NATO tagok elmondták, minden centiméter NATO földet meg fognak védeni közösen. Tehát a lengyel földet is a NATO tagállamok közösen védik meg. És igazad van, ha tagállamot ér támadás, akkor Magyarországnak is lesz kötelessége. Ez szomorú, de miért a szövetséget akarod hibáztatni? Meg van még Chamberlain égése?
"Aki a béke kedvéért háborút indít, ugyanolyan, mint az az apostol, aki a híveket gyilkolja, hogy mielőbb élvezzék a túlvilág gyönyörét."

jaegtoer 2022.03.13. 17:24:28

@eszti.....:

Örülök, hogy látlak, olvashatlak, de tessék abbafejezni:) Mékhoty kérdésre lenne szükséged? Mi vagy te, kvízjátékos? Mi lenne a nyeremény? (most jutott eszembe: nye remény. azaz nyet remény vagy ne remélj.) Szivi!:) ez mekkora! (mint egy békejobba rejtett bixska kinyitva)

látjátok feleim szümtükkel 2022.03.13. 17:25:46

@eszti.....:

Innen ne nőj ki, mert jó téged olvasni.

Aki meg bekapta az orbánista Brüsszelahibás horgot, annak hiába mond az ember akármit. Én elolvasom, de nem mondok már régóta semmit neki, és így nincs vita. Mellesleg másnak is van gyereke, és mindenki félti, de félelmével nem akar mások agyára menni.
A hisztéria meg nem gyógyítható.

látjátok feleim szümtükkel 2022.03.13. 17:29:11

Mikor indul a Holdra a magyar embereket szállító léggömb? Van még rá jegy?

jaegtoer 2022.03.13. 17:31:21

@eszti.....: sietve jegyzem meg, hogy egyetértek.

Azt azonban végképp nem értem, hogy a Kijevi Rusz Fejedelemség örökségét, ami az orosz birodalom bölcsője volt, most miért jó, hogy láncos bombákkal és rakétákkal szarrá lövik. (ebből gondolom, hogy P. már nincs a józan eszénél. Ja orosz lennék, Kijevet mindennel és mindenkivel, és minden eszközzel megvédeném, de nem úgy, hogy rommá lövöm, a népességet meg kiirtom. ezért gondolom, hogy valami nagyon elromlott P-nak ott bent, a környezete meg nem ismeri a pisztolyt.)

jaegtoer 2022.03.13. 17:39:29

@BiG74 Bodri:

P. megbuggyant. 69 éves. Háború helyett elég lett volna elzárni a gázt/olajat. Ugyanott van és nincs véráldozat és pusztítás.
Sose bírtam a kardcsörtető vénembereket, akik fiatal férfiakat küldenek a háború vérzivatarába. (kivétel: Churchill)

eszti..... 2022.03.13. 17:47:06

@jaegtoer:

Ok.
Amennyiben P. meg akarta dönteni az ukrán kormányt, hétfőn beküld egy kommandót, szerdán átveszi a hatalmat a bábkormány, amit örökbe fogadhat.
Nyilvánvalóan háborúzni akart.

eszti..... 2022.03.13. 17:52:20

@látjátok feleim szümtükkel:

Hali! :)
Évek óta nem fórumoztam. Tartok tőle, hogy visszaesek. )))

Ez a sok marha beveszi, hogy Magyarország kimaradhat bármiből is. Majd apu- Orbán meg pótapu- Szijjártó elintézi.

guma 2022.03.13. 17:54:15

@jaegtoer: :-)))

miért nem tudok csalódni benned?

szegény taga20 mindig csak lebacást kap tőlem... :-DDD

jaegtoer 2022.03.13. 17:54:44

Helyi idiótánk arra hivatkozok rezzenéstelen mangalica pofával a TV-ben feszt, hogy ahogy a vírus helyzetben helytálltak, akképpen helytállnak a mostani háborús helyzetben is.
Úgyhogy elég szarul néz ki a jövő.

BiG74 Bodri 2022.03.13. 17:56:25

@jaegtoer:
Konkrétan nem vagyok oda Churchill - ért, de ha az időbeli politikai, társadalmi környezetében nézzük értékelhető ember volt.
Putyin a történelmi lecke ellenére nem tanult. Szovjetuniót akart erővel, mikor egyszer már kiderült, hogy az gazdasági téren veszített háborút. Volt pénze, befolyása, hogy olyan szálakkal kösse Ukrajnát Oroszországhoz, melyben az ukránok is nyernek, meg az oroszok is. Nem ő egy Kreml bábut akart, ami azt csinálja, amit ő mond, aztán erőszakkal akarta a bábuját megtartatni, majd megpróbálta az ukrajnai oroszokkal, erőszakkal befolyásolni Ukrajnát, és végül megtámadta Ukrajnát. Ez egy szar alak, egy kivagyi kis erőszak bajnok, egy maffiózó, aki kinőtt az orosz valóságból. Egy ilyet növesztünk itthon is.

guma 2022.03.13. 18:01:35

@eszti.....:

én is csendesedtem sokat, de azt hiszem nem szabad a "kapcsolatokat" felrúgni ahol jó dumák vannak, lehetnek...

én az élő kapcsolataim "csendesitettem", de csak azért, mert nem tudom tolerálni, hogy nincs szókincsem mint tapasztalható - saját dolgaimra.

eszti..... 2022.03.13. 18:07:27

@guma:

Nem volt tudatos, egyszerűen így alakult.
Élő kapcsolatok... csak az maradt, aki kibír néhány hónap vagy év szünetet. Velük ugyanott folytatom.

jaegtoer 2022.03.13. 18:15:40

@eszti.....:

Csak neked mondom, mások ne figyeljenek ide:)

Konteo: Van egy olyan érzésem, hogy az "üres" részvények, meg a különféle nyílt és zárt végű alapok túl futottak minden elképzelhető értékhatáron a tőzsdéken a világban, és egy háború remek lehetőség a részvények olyanféle lenullázására, amellyel az igazi gazemberek rejtve maradhatnak. (USA Európa úgy el van adósodva, hogy képtelenek ellensúlyozni Kína gazdasági terjeszkedését bárhol is) Ettől persze a hibbant P. mint hasznos hülye jól jött. Próbálkoztak Trumppal is, csak az nem jött be, mert a védelmi miniszter feszt dugdosta a táskát, így sose volt kéznél. Így Trump is megúszta élve:) P. nem biztos. Ne jöjjön senki azzal, hogy az olajat, a gázt egyik hétről a másikra kétszer annyiba kerül kitermelni, szállítani, feldolgozni eladni. Kurva tőzsdei manipuláció az egész. Az ukránok meg szívnak mint a torkos borz, az anyák meg rettegnek a fiaik miatt, mert néhány gané meg akarja szedni magát a világban.

jaegtoer 2022.03.13. 18:26:00

@BiG74 Bodri:

Szerintem ez az oligarcha maffiák háborúja, ami nagyon kapóra jött valami ganéknak, Putyin kéznél volt (ez nem csökkenti a felelősségét és trágya voltát, lásd Hitler)), a többi meg manipuláció azok részéről, akikről fogalmunk nincs. Legalábbis nekem nincs.

taga20 2022.03.13. 18:26:14

@jaegtoer: ha putyinba lenne egy csöpp gerinc, férfiélc, akkor szeppukut követne el még ma!

másnap oroszország elismerné, hogy emberiség ellenes tettet követtek el, és a következő 10 évben cca. 1000 milliárd dollár jóvátételt fizet ukrajnának.

ami nem tudja visszahozni a több ezer ukrán halottat, de egy ígéretes kezdet, hogy az ukrán nemzet meg tudja bocsátni, a testvéri orosz népnek, amit tett.

SLAVA UKRAINI! így március idusán!

taga20 2022.03.13. 18:32:54

@jaegtoer: "Szerintem ez az oligarcha maffiák háborúja, ami nagyon kapóra jött valami ganéknak, Putyin kéznél volt "

drága barátom, a kemtrélt kihagytad a szövegedből, mek sorosgyuribácsit, és a vérszomjas pirézeket, így lássuk be, hogy kicsit sántít az érvelés!

pedig az utosó mondatodick, koherens, és világos volt, má majdnem ehittem:)))

látjátok feleim szümtükkel 2022.03.13. 18:34:37

Egyszer réges régen - talán még az őskorbn - mondtam egy idős munkatársamnak aki nagy elvtárs volt, hogy a természet megoldja a túlnépesedést. Vagy járványokkal ( pestis, influezna, most meg covid ), vagy háborúval. Ezek után mindig fellendülések jöttek. Sajnos a mai fegyverkezési verseny mellett nem biztos, hogy marad ember aki fellendítsen. Már nem él, pedig megkérdezném tőle, hogy tényleg akkora hülyeség ez, mint aminek ő tartotta?

taga20 2022.03.13. 18:59:19

@látjátok feleim szümtükkel:

szümtük, itt mindenki vágja, hogy te egy zseni vagy.
nem is, egy vátesz!

szerintem noszredámusz hozzád járt tanácsért a múlt évezredben:)))

u.i.: ha megint besértöcc, akkor pipamocsok leszek!:)))

BiG74 Bodri 2022.03.13. 19:21:33

@jaegtoer:
Az olaj kitermelési költségei különbözőek, mindössze nyereséges szintet kell tartaniuk. De helyileg, technikailag más értéket adnak. Aztán, ha még igaz, az ár másik fele a manipuláció, azaz a keresletet-kínálat találkozása, mely bizony a szabadpiacon egyik pillanatról a másikra akár kétszeresére növelheti az árat, persze más lecsengéssel, mint egy masszív áremelkedés esetében. Ez igaz mindenre, kivéve a rezsicsökkentett termékeket és hatósági áras csodákat ahol a közgazdaságtan egyéb ínyencségekre figyelmeztet.
A tőzsdei papírnullázást meg ugye nem is hallottam.
Az oligarchák pedig szerintem rohadtul békepártiak, most már a putyinisták is azok lesznek, mert kitörölhetik a sejhajukat a vagyonukkal.

jaegtoer 2022.03.13. 19:41:15

@taga20: nekem mindig utolsó mondataim vannak:)

habakuk000 2022.03.13. 19:42:30

@taga20: Ez is árnyaltabb.
1, A patkány elvileg egy intelligens, okos állat. Ez a fidesz szavazókról általában nem mondható el.
2, Hazaáruló fideszes szavazó: szerintem az, aki valóban nem hülye, hanem kézzelfogható anyagi javakért cserébe szolgálja a hazudós tolvajt.
3 Átlagos fidesz szavazó szerintem nem hazaáruló, hanem megvezetett, ostoba, tájékozatlan ember illetve hívő.
4, A fidesz önmaga egy ocsmány, hazáját és népét eláruló lapostetyű-fészek.

putyin: ez egy jó cikk, érdemes elolvasni, mellesleg pont erről ugatok mindig: egy orosszal csak és kizárólag az erő pozíciójából lehet tárgyalni.
hu.euronews.com/2022/03/09/a-teljhatalom-altal-elvakitott-orosz-car-lelkiallapota-putyin-tebolyult-vagy-gonosz

Drón: nem véletlenül feszegetem: az oroszok elmennek a falig - nem úgy mint a cigány tolvaj, hanem valóban a falig - ezt mutatja a mai Lemberg melletti rakétázás - teszteli a nato reakciókat - és ugyanilyen teszt is lehet a zágrábi drón, ebben az esetben viszont mi tettestársak vagyunk, mert átengedtük a fejünk felett. Ha a drón ukrán, akkor csak simán hülye bénák vagyunk, de ebben a hadseregben ez a természetes állapot.
Szóval ez sokkal komolyabb történet is lehet, mint hogy az ukránokra kell figyelni.
Elmennek a falig második fejezet: majdnem biztosan meg vagyok győződve arról, hogy lesz olyan szituáció, amikor szükség lesz a forró vonalra - azaz lesz fizikai találkozás a nato és az orosz egységek között.
Ezért is volt olyan fontos, hogy Biden kiejtette a száján a III. világháború kifejezést.

AZ elmúlt tíz év merkeli, obamai és főleg trumpi bénasága hibás következtetések levonására késztette putyint, ennek most az ukránok isszák a levét, de nem kizárt, hogy belesodródunk egy nagy háborúba, ha nem jelzi egyértelműen a határokat a nyugat. Úgy látom jelzi, de nem biztos, hogy putyin ezt észre is fogja venni.

Ha lesz világháború, sorállomány nélkül le tudja játszani a nato, óriási a technológiai különbség.
Mi, a nyugat nem oroszok vagyunk, nálunk van szabad közvélemény és fontos a saját emberi élet - az oroszoknál viszont semmi sem változott.

https://www.szabadeuropa.hu/a/ukrajna-háború/31747024.html

fekete vagy fehér: egy besorozott katona döntési helyzete egészen minimális.

Bátorság: ugyanolyan bátor egy dezertáló katona mint z ellenséges katonák között tüntető civilek.
444.hu/2022/03/13/tuntetessel-valaszoltak-a-herszoniak-arra-az-orosz-tervre-hogy-nepszavazassal-krealjanak-beloluk-is-szakadar-allamot

habakuk000 2022.03.13. 19:50:08

@eszti.....: Persze, tisztában vagyok vele. :)
És azzal is, hogy amit a mi kormányunk művel, az mindennek a legalja. Pusztán anyagi érdekekből eláruljuk folyamatosan a szövetségeseinket, ráadásul egy agybeteg birodalomnak súgva.

taga20 2022.03.13. 19:59:35

@jaegtoer: az ismered, hogy mi volt a mitfárer utolsó mondata?

az hogy, illetve!

:)))

jaegtoer 2022.03.13. 20:15:52

@BiG74 Bodri: Írtam, hogy ne figyeljetek oda, ebbe te is beletartozol.

Nagyon kevesek száméra a háborúnál nagyobb üzlet nincs, mindenki másnak pusztulás és szenvedés.

(persze, ismerem a kereslet-kínálati piac törvényét, meg azt a részét is, amikor visszaélnek ezzel a befolyással rendelkezők és remek porhintéssel a valóság elé teszik díszletnek.)

habakuk000 2022.03.13. 20:45:12

@taga20: Egyébként majdnem jól is kalkulált putyin, egy aprócska tényezőt kivéve: nem számolt Zelenszkijjel.
Zelenszkij nem egyszerűen hős, hanem olyan hős, aki ezt az egész világ számára érthetően el is tudja játszani. Kifejezetten előnyére vált a színész múltja, főszereplő a színpadon, aki magával ragadta az ukrán népet..

Ha visszaemlékszel, az első három napban a nyugat nem csinált sokkal többet, mintha a Galapagos-szigeteken gyűjtöttek volna be 25 teknőst. Pampogott, oszt jónapot, figyelt. Az ukránok viszont Zelenszkij vezérletével fölvették a kesztyűt, méltók lettek a támogatásra.

Lehet, ha Porosenko lett volna az elnök, akkor most már új kormánya lenne az ukránoknak, s mi remeghetnénk, hogy holnap vagy holnapután lépünk-e ki a natóból. Nem azért mert Porosenko kevésbé szeretné a hazáját, egyszerűen nem könnyű harcba szólítani a népet.

habakuk000 2022.03.13. 20:49:43

@jaegtoer: Nekem a mostanában vett otp 9% feletti hozamot hozott péntek délutánra, pedig nem vagyok bennfentes.

taga20 2022.03.13. 21:06:09

@habakuk000: haver, van akiből a legjobbat hozza ki, van akiből a legrosszabbat.

párszol elgondoltam arról, hogy ha kritikus helyzetbe kerülnék, hogy viselkednék.

zelenszkij szerintem egy ikon lett. irigylem, és becsülöm, egy modern kori leonidász.

ennyi.

www.youtube.com/watch?v=SujCRbneMXQ

eszti..... 2022.03.13. 21:17:07

@habakuk000:

Olvasom a lengyel és a cseh portálokat. A lengyelek folyamatosan kommentálják Orbán megnyilatkozásait. Kilőtte maga alól a V4-et.

jaegtoer 2022.03.13. 21:23:48

@habakuk000:

Ugyan már Haba! Az csak egy tisztes haszon.

BiG74 Bodri 2022.03.13. 21:29:13

@habakuk000:
Ha bennfentes lennél akkor az 90% lenne.

jaegtoer 2022.03.13. 21:30:14

@eszti.....:

Nem tudom. A Szózat is azt mondja: Itt élned, halnod kell. Az oroszok könnyen vannak, neki ott van fél Ázsia szinte érintetlenül menedéknek, hegyekkel, vízzel.
Nekünk a remek egyetlenünk van. KG Béla kismiska hozzá képest.

habakuk000 2022.03.13. 21:44:56

@jaegtoer: Igen. Persze lehet ez még másképp is. Csak azt akartam érzékeltetni, hogy azért közönséges földi halandóknak is lehet nagy üzlet a háború, főleg ha nem az ő házát lövik éppen szét.
Árutőzsdék pl szárnyalnak, de pl egyes magyar parasztok is olyan extrajövedelmeket zsebelnek be, ami nem normális.
Elég szörnyű dolog ez, hogy a környéken emberek menekülnek, éheznek, meghalnak, mi pedig különösebb szégyenkezés nélkül fejtegetjük a háború jövedelmezőségének oldalait.
Sok mindent képes megszokni az ember, amikor megindultak az oroszok, két napig gondolkodni sem tudtam, úgy fel voltam háborodva. Most sem kevésbé, de valahogyan alkalmazkodunk, vittem egy autónyi cuccot a menekülteknek, voltam tüntetni, de ez csak a háborgó lelkiismeret csitítása, szégyen, hogy nem vagyunk képesek befolyásolni ezt az egészet
.
@eszti.....: Holnapután itt lesz Tusk, őt neház lesz kicenzúrázni a propagandatévékből. Fészbukon is jelen vannak lengyelek főleg, de ukránok is. Ettől nagyobb szégyent nem nagyon sikerült hozni az országra az ezer év kormányzóinak, mint a mostaniaknak.
Az pedig kifejezetten az aljasság netovábbja a szememben, hogy az emberek félelmét, békevágyát használják ki saját lopásuk zökkenőmentes folytatása érdekében.

taga20 2022.03.13. 21:49:57

@jaegtoer: viszont jön március 15.-e, amikor jön a nagy kérdés, ami már ezer éve kérdés!

rabok legyünk, vagy szabadok?

www.youtube.com/watch?v=kSuoKkXa6Tg

eszti..... 2022.03.13. 21:50:11

@taga20:

Gondolj bele, egy orosz-zsidó komikus. :)))
Így van, ikon lett. De azért ne felejtsük el, hogy békeidőben nem villogott ennyire. És ahogy jég is megjegyezte, zsarolja a NATO-t és az EU-t.
De ez talán belefér.
Viszont a lengyel kormányfő Morawieczki is nagyot fut. Szerintem most ő vezényli a kelet európai blokkot. Szerencsére Szlovákiában és Csehországban is kormányváltás volt. Ficoval és Babišsal nem tudna ennyire együtt mozogni.

Azt írja az egyik lengyel lap, hogy az elesett orosz katonák maradványait Belorusziából tömött vagonokban szállítják haza.

Különben a bombázás ellenére Csehország, Szlovákia és Lengyelország tovább szállít fegyvert Ukrajnának.

eszti..... 2022.03.13. 21:53:21

@jaegtoer:

Most néztem, 195 km-re vagyok az ukrán határtól.

habakuk000 2022.03.13. 21:54:39

@BiG74 Bodri: Nem lehetek bennfentes, fafejű vagyok, nem korrumpálok, éppen ezért nem is pályázok semmire sem. Mondjuk nincs is hajóm az Adrián.
Az utolsó orosz szerződés zárása óta nem fizettem jattot senkinek sem pincérek kivételével.
Eljátszottam a gondolattal, a választások előtt opussal játszani kellene, de a fafejűségem nem engedi, hogy pénzt adjak nekik.

habakuk000 2022.03.13. 21:59:41

@eszti.....: De köztetek van a Szoroska, ezek három hónap alatt nem tudnak annyi naftát összeverbuválni, hogy a tankok átvánszorogjanak a hegyen.
Pénteken onnan viszünk búzát az osztrákiáknak, ha már a dicsőséges kormányunk betiltotta a magyar boltokat.

taga20 2022.03.13. 22:06:54

@eszti.....: "De azért ne felejtsük el, hogy békeidőben nem villogott ennyire. És ahogy jég is megjegyezte, zsarolja a NATO-t és az EU-t."

igazad van ebben, de mikor necces lesz a helyzet, akkor derül ki, ki milyen ember, urambocsá államférfi vagy nő.

egyébként, ha pusztítanák a népedet, te nem tennél meg mindent? vagy még annál is többet?

egyébként, amit a lengyel, cseh, szlovák, román kormányok megtesznek, még jobban ég a pofámon a bőr, a "mi" kormányunk miatt.

a hányinger kerülget!

eszti..... 2022.03.13. 22:15:24

@habakuk000:

Pajtás! Elviszed a búzámat labancéknak? Mit fogok enni? Azt hittem nálunk is kiviteli tilalom van.

habakuk000 2022.03.13. 22:25:32

@eszti.....: Ne sajnáltasd magad, átballagsz az ózdi Intersparba, aztán megveszed a maximált áras cuccokat féláron, amennyire hasít mostanában a forint. Bónusznak még egy kis benzin, ráadásul elmondhatod, hogy világvárosban jártál, mert ellentétben Moszkvával, ehettél mekdós sültkrumplit is mittudoménmilyen sékkel.

Szerbeknél van tilalom, ti örültök, hogy el tudjátok adni a cuccokat. Egyébként a magyar parasztok is örülnének, ugyanis belföldi piac meglehetősen gyengus, a felhasználóknak nagyjából megvannak aratásig a készleteik. Ez is ugyanolyan hazugság - mármint a megvédjük a kosztot - mint az összes többi.

eszti..... 2022.03.13. 22:49:15

@eszti.....:

Erre készültek, taga. A szlovák és a cseh közszolgálati tévének is van egy-egy csatornája, ahol 0-24-ben az ukrán háborúról tudósítanak.
Tegnap a cseheket néztem. Ott elemezték Zelenszkij stábját. Főleg a közösségi médiában folytatott kommunikációjukat. Nem egyik napról a másikra lettek ennyire profik.

A lengyelek 1 millió 700 ezer menekültet fogadtak be eddig. A csehek 200 ezret, Szlovákia 175 ezer. De ezek 2 napos adatok. Emellett folyamatos a humanitárius segély és a fegyverszállítás.

A lengyel kormányfő holnap fog tárgyalni az uniós támogatásról. Nem kétséges. A NATO és az unió számára is ő a legfontosabb partner.
A három állam közös állásponton van.

eszti..... 2022.03.13. 22:53:28

@habakuk000:

Kb 3 éve nem jártam Magyarországon. Múltkor átküldtem a nővérem csirkefarhátért meg májért. Ugyanis a dobi nem szereti a konzervet, így főzök neki is.

eszti..... 2022.03.13. 23:04:10

Nem hittem a szememnek.....
A hírt a wiadomosci.gazeta.pl oldalon találtam. A google fordította:

Március 13-án, vasárnap 9. évfordulója annak, hogy Ferenc pápát a Péter székesegyház élére választották. Az esemény kapcsán Alekszandr Lukasenka fehérorosz diktátor levelet írt Ferencnek, amelyben gratulált pápasága kezdetének évfordulójához.
" Fehéroroszország osztja a pápai felhívást, hogy építsenek testvériséget, tiszteletben tartva a nemzetek kultúráját és hagyományait. Egyetértek a pápával abban, hogy az egyetlen jogilag létező akadály csak a gyűlölet és az igazságtalanság, a fenyegetés és a valaki más akaratának ráerőltetése elleni gát lehet" - írta Lukasenka levelét idézi a Rossaprimaver .ru .

Sőt reményét fejezte ki, hogy a közelmúltban találkozhat a pápával, ahol "személyesen megbeszéljük ezeket és más témákat". A fehérorosz vezető levelében azt is értékelte, hogy a Minszk és a Vatikán közötti együttműködés története , valamint a Római Katolikus Egyház fehéroroszországi tevékenysége „egyértelmű megerősítése annak, hogy minden kérdés megoldható párbeszéddel, tisztelettel és bizalommal. a kapcsolatok erősítésére és bővítésére."

BiG74 Bodri 2022.03.13. 23:16:17

Érdekes, gondoltam tankolok meló után a kis szörnybe. Mol kút, nézem a kiírást, bla-bla csak száz liter. Ó, mondom én abba belefulladt ez a csoda, nem kell annyi. Aztán veszem a 95 -ös pisztolyt, illetve venném, ha nem lenne bálamadzaggal lekötve ő is, meg a sima dízel. Nézem ez van a többi kútfőnél is. Akkor mi van? Hát prémium 700 ért!
Otthagytam őket, ennyiért a shell is megkaphatja a pénzem, így Százhalombattától 35 kilométerre.

BiG74 Bodri 2022.03.13. 23:18:19

@eszti.....:
Hát igen, ez az álszent, aljas arcodba hazudunk mosolyogva dologtól üvölteni tudna az ember. Én meg főleg.

habakuk000 2022.03.14. 08:04:59

@eszti.....: Pedig érdemes, a Bükkben építettek egy állítólag klassz csillagdát.

Szó esett itt a patkányokról, arról viszont nem, hogy ők az elsők, akik megindulnak a süllyedő hajóról.
Egy adalék lukasenko együttműködéséről:

infostart.hu/kulfold/2020/09/01/nagy-bajban-a-feherorosz-katolikusok-nem-engedtek-haza-az-ottani-egyhazfot

habakuk000 2022.03.14. 08:09:24

@látjátok feleim szümtükkel: @gazoló: Hozzánk ma érkezett meg a tavasz, elkezdtek énekelni ma reggel a madarak. :)
Pedig kemény hideg van, -7 volt.

www.youtube.com/watch?v=Qtg9WSQBN00

taga20 2022.03.14. 08:25:44

@habakuk000: te hol élsz, zabarban?:)))

náluk hajnalban nulla fok volt.

habakuk000 2022.03.14. 08:39:44

@taga20: Mire a csipát kitörölted félig meddig a szemeidből. Érden -5 is volt.
www.idokep.hu/automata/meta

Mátraszelén -11, az egy zártabb völggyel odébb fekvő Zabaron 3-6 fokkal is hidegebb lehetett.

taga20 2022.03.14. 10:11:00

@habakuk000: hátha a mészáros féle időkép azt írja, akkor biztos úgy van:)))

bár amikor reggel ötkor lejöttem a nappaliba olvasni, és előtte beengedtem a kutyánkat, akkor ránéztem a kinti hőmérőnkre és -0.1-et mutatott.

BiG74 Bodri 2022.03.14. 11:39:18

@taga20:
Hát nem tudom, de itt a mezőföld szélén fél kilenckor, meglepődve tapasztaltam, hogy a szőlőnek előkészített ültetőgödör falai, és a földkupacok sikeresen átfagytak, olyannyira, hogy komolyabb eszközre kellett váltanom.

taga20 2022.03.14. 11:56:55

@BiG74 Bodri: azé remélem, most délben, má nem szaladgálnak felétek a gyapjas mamutok!:)))

BiG74 Bodri 2022.03.14. 12:13:21

@taga20:
Nem, sőt szép az idő, épp a fiamat próbálom a fényre kényszeríteni, de irtózik, mintha vámpír lenne!
Nem értem, engem ilyenkor nem tudtak megtalálni estig...

habakuk000 2022.03.14. 12:28:49

@taga20: Az érdi automatának nem sok köze lehet a gázosemberhez. Inkább egy levelibékának álcázott amatőr telepíthette, én is fogok a tavasszal telepíteni.

Gondolom a teresz védelmében, a falon van a hőmérőd, a miénk most éppen 22 fokot mutat árnyékban, csak ugye a fagerendát süti a nap. :)

@BiG74 Bodri: Valószínűleg te még izórát nézhettél volna a sötétben, manapság már vidámabb szórakozási lehetőségek is vannak, egyébként is fagyos földet csákányozni nem biztos, hogy vonzó perspektíva. :)

taga20 2022.03.14. 13:05:04

@BiG74 Bodri: "épp a fiamat próbálom a fényre kényszeríteni, de irtózik,"

nem akarok okosnak tűnni, de szerintem a gyerek szülei félre nevelték:)))

taga20 2022.03.14. 13:36:07

@habakuk000: nem ott van!
az északi oldalon egy fagerendán, ráadásul éjszaka még a nap se süt rá itt érden:)))

taga20 2022.03.14. 14:36:41

@habakuk000: @BiG74 Bodri:

ja és visszatérve a poszt témájához, szerintem érdemes nekünk és az oroszoknak még egyszer átnézni szolzsenyicin írásait újra olvasni.

nem volt egy egyszerű a tag, de még a mai napig ülnek a meglátásai.

www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwj8n5Hk2cX2AhVfgv0HHTaiDx4QFnoECAQQAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.30eveszabadon.hu%2Fhogyan-mentsuk-meg-oroszorszagot&usg=AOvVaw165gUH3klV6QuNOvlYQ_8t

eszti..... 2022.03.14. 17:36:32

@habakuk000:

Csillagokat majd este az erkélyről....
Jelenleg én vagyok az egyetlen ütőképes a családban, nincs idő tekeregni. Itt is enyhültek a covid szabályok, viszont még mindig napi három-négy pozitív esetünk van a suliban. Három oltással eddig megúsztam, remélem így is marad. Kert-udvar-állatok....
A 43 kilós dobermann napi sétái kondiban tartanak.

Már a papokat is? Hát ki fogja prédikálni a népnek, hogy tűrőké és szenvedőké a mennyeknek országa????

Most olvasom, Kazahsztán 28 tonna gyógyszert szállít Ukrajnába.
"Ma a rakomány egy részét szállítják – 31 raklapot. Holnap küldjük a többit. A humanitárius segítségnyújtásra szánt gyógyszereket a Nemzetközi Humanitárius Segélyek Bizottsága ülésének jegyzőkönyvei és az Egészségügyi Minisztérium ajánlásai alapján választották ki. Megkérdeztük az ukrán felet, milyen gyógyszerekre van most leginkább szükségük. Minden gyógyszert elsősorban Kazahsztánban gyártanak
- mondta Sholpan Adilbekova, az SK-Pharmacy LLP almati képviseleti irodájának vezetője hétfőn."

eszti..... 2022.03.14. 17:39:09

@BiG74 Bodri:

Hagyd! Ők így relaxálnak. :)

jaegtoer 2022.03.14. 19:38:00

@taga20:

Ami az itthoni viszonyokat illeti, el is dőlt mi lesz áprilisban. Kész. Ennyit a fasza Unióról.
Mindig hangoztattam, amíg az Unió pénzeli a rezsimet, addig nem lesz, nem lehet változás.

"A háború miatt mégis megkaphatja Magyarország és Lengyelország az uniós pénzeket"

hvg.hu/gazdasag/20220314_Megis_megkaphatja_Magyarorszag_es_Lengyelorszag_az_unios_penzeket_a_haboru_miatt

BiG74 Bodri 2022.03.14. 20:26:31

@jaegtoer:
Igen, nekünk annyi, de azért vitya akkor is szarban lesz. A pénz is azért jöhet, mert nehéz lenne szétválasztani most eljárás szempontjából Lengyelországot a magyar rezsimtől. Viszont ég és föld a különbség a jelenlegi lengyel és magyar kiállás szempontjából. A lengyelek segítése most fontosabb. Bár szerintem viktátorral most nem is kívánnak foglalkozni, majd. Nyerhet itthon, a széljobb eu ellenes szövetség nem most fog újra összeállni.
Az jobban foglalkoztat, hogy ha a viktátor kihasználja a kavarodást és kilépteti Magyarországot a szövetségi rendszereiből és a ruszkik ezt ki is használják, fog-e az EU és NATO fellépni az ez ellen tiltakozó magyarok oldalán? Esetleg úgy lesznek vele, hogy ez a nép pont jó oda, ahová imádott vezetője vitte?

BiG74 Bodri 2022.03.14. 20:32:13

@eszti.....:
Nem gond hölgyem, vannak akiket könnyen tolerálok, bár ez nem a legjobb szó.
A mérleg ki van egyensúlyozva.

eszti..... 2022.03.14. 21:22:58

@BiG74 Bodri:

" A lengyelek segítése most fontosabb. Bár szerintem viktátorral most nem is kívánnak foglalkozni, majd. Nyerhet itthon, a széljobb eu ellenes szövetség nem most fog újra összeállni."

Így van. Orbán mint általában, most is lyukra futott.

látjátok feleim szümtükkel 2022.03.14. 21:36:35

@habakuk000:

Biztos, hogy itt a tavasz, mert 12-én láttunk egy gólyát a fészkén, pedig általában erre a vidékre március 19-e, 20-a körül szoktak megjönni.
Virágok bimbóznak, de még csak egy-két ibolya, és a hagymás irisz nyílt ki. Minden más kucorog, annyira száraz a föld.

habakuk000 2022.03.15. 09:07:48

@látjátok feleim szümtükkel: Itt is szárazság van, de hideg is tartozik hozzá. Még nem is foglalkoztam magokkal, hétvégén tervezem.
Krókuszok is csak a védettebb helyeken jöttek még ki.

habakuk000 2022.03.15. 09:10:47

@eszti.....: Az igaz, olyan tiszta a levegő, hogy nagyon szép csillagos az ég itthon is, tegnap pl lámpa sem kellett a macskák hazatereléséhez.
Pedig még nincs is telihold.
süti beállítások módosítása